Странен проблем
- Nassor
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2010, 21:20
- Модел на автомобила: Ford Focus Ghia 1.8 115 к.с. 1999 Limited Edition
- Контакти:
- Status: Извън линия
Странен проблем
Здравейте! Преди ми се е случвало няколко пъти под ред ,но след като смених консумативите бях забравил за проблема. Вчера обаче пак се появи. Става въпрос обикновено като съм на ниска предавка и като тръгна да сменям скорости колата започва да предърпва (не знам дали нещо със съединителя не е наред) и дори 1 път е гаснала и 2-3 пъти не е изгаснала но святкат лампичките за маслото и акумулатора, все 1 сега даваш на контакт колата. Млад шофьор съм и нямам опит с колите, не познавам никой който разбира да го попитам, а ориентировъчно ако някой може да ме насочи за какво става въпрос, понеже не ми се хвърля на сляпо в сервиза. Благодаря предварително!
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2010, 11:12
- Модел на автомобила: ford sierra 2.0 OHC
Re: Странен проблем
Нормално е да ти святкат лампичките нали е загаснала в следствие на тресенетоNassor написа:Здравейте! Преди ми се е случвало няколко пъти под ред ,но след като смених консумативите бях забравил за проблема. Вчера обаче пак се появи. Става въпрос обикновено като съм на ниска предавка и като тръгна да сменям скорости колата започва да предърпва (не знам дали нещо със съединителя не е наред) и дори 1 път е гаснала и 2-3 пъти не е изгаснала но святкат лампичките за маслото и акумулатора, все 1 сега даваш на контакт колата. Млад шофьор съм и нямам опит с колите, не познавам никой който разбира да го попитам, а ориентировъчно ако някой може да ме насочи за какво става въпрос, понеже не ми се хвърля на сляпо в сервиза. Благодаря предварително!
1. ако превклиучваш примерно от 2 на 3 предавка с неподходяща скорост колата почва да тресе
2. може да не го натискаш хубаво но щеше да ти старже
3.може да има масло попаднало при съединителя и да лепи но пак ще страже и ще ключваш трудно
4. възможен вариант е ако си сменял ангренаж да не е зацепен както трябвасмисал да е прескочил зъб аз имах подобен проблем с моя форд само за 1 зъб тресе6е мн но не винаги и точно като превкл'ча и дам газ почва да тресе много
за др не се сещам мн ми е трудно да давам мнение без да съм там да го видя пак и казваш че нямаш опит сколите тъй 4е става по зле
- Nassor
- потребител
- Контакти:
Като загасне да, но 1 път светнаха без да е загаснала, за същото време както като дадеш на контакт, колата си беше в движение. Замислям се за ангренажния ремък, дали не е от това... Забелязал съм също и че някой път влиза на задна, но като дам газ все едно е на свободна, а е превключена точно . При следващо вкарване си кара задната и само при задна се чува това престъргване все едно не е натиснат съединителя като хората. На друга предавка няма такъв проблем с шума, а и със задната става рядко но се случва.
-
- потребител
ми както казах без да го видя не стаа но провери ангренажа да ли е зацепен като хората ако е сменяван преди да се прояви проблема и др вариант да няма масло при суединителя а може и да имаш проблем със скоростите.Nassor написа:Като загасне да, но 1 път светнаха без да е загаснала, за същото време както като дадеш на контакт, колата си беше в движение. Замислям се за ангренажния ремък, дали не е от това... Забелязал съм също и че някой път влиза на задна, но като дам газ все едно е на свободна, а е превключена точно . При следващо вкарване си кара задната и само при задна се чува това престъргване все едно не е натиснат съединителя като хората. На друга предавка няма такъв проблем с шума, а и със задната става рядко но се случва.
- Nassor
- потребител
- Контакти:
Добре, мерси 

- Nassor
- потребител
- Контакти:
Днес пак се случи. Много важни 2 неща съм забравил да добавя. 1во това като стане и скоростомера пада на 0 (т.е. не работи) и когато подаваш газ колата дърпа, но спреш ли да подаваш нещо все едно я дърпа назад и забавя скоростта. И накрая като се прибирах 3-4 мин след като се оправи (понеже изгасна) усетих че педала на спирачката се е втрърдил като че ли... не знам дали има общо...
-
- потребител
Провери дали някое колело не задържа нз кава е колата но ако е фокуса от подписа той май е на барабан от зад не съм сиг не ги познавам тези коли но ако е барабан е възможно да се е отлепила накладка примерно и да задържа обясни по изчерпателно моля.Nassor написа:Днес пак се случи. Много важни 2 неща съм забравил да добавя. 1во това като стане и скоростомера пада на 0 (т.е. не работи) и когато подаваш газ колата дърпа, но спреш ли да подаваш нещо все едно я дърпа назад и забавя скоростта. И накрая като се прибирах 3-4 мин след като се оправи (понеже изгасна) усетих че педала на спирачката се е втрърдил като че ли... не знам дали има общо...
- Nassor
- потребител
- Контакти:
Дискови са спирачките...
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Това май е често срещан проблем с Focus 1. Доколкото си спомням от писаното във форума май проблема е с VSS сензора.Nassor написа:това като стане и скоростомера пада на 0 (т.е. не работи) ...
- Nassor
- потребител
- Контакти:
Господ здраве да ти дава ! 

-
- потребител
- Регистриран: 02 юни 2010, 08:50
- Модел на автомобила: ford focus 1,6
Какво стана от VSS сензора излезе проблема и как точно го реши.
При мен когато се превключват предавки те и не се натиска педала на газта оборотите падат на 500 после пак се покачват и така докато не подадеш газ. При изключване от скорост когато колата се движи същата работа и за това съм се насочил към този датчик, но чест но казано не знам какво точно да го правя да ли проблема е само в лош контакт на куплунга или трябва датчика да се сменя. Предварително благодаря на отзовалите се.
При мен когато се превключват предавки те и не се натиска педала на газта оборотите падат на 500 после пак се покачват и така докато не подадеш газ. При изключване от скорост когато колата се движи същата работа и за това съм се насочил към този датчик, но чест но казано не знам какво точно да го правя да ли проблема е само в лош контакт на куплунга или трябва датчика да се сменя. Предварително благодаря на отзовалите се.