mondeo 1.8tdi

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
drift
потребител
потребител
Регистриран: 12 май 2005, 15:31
Модел на автомобила: '05 Оctavia TDI,'02 Astra DTI
Status: Извън линия

mondeo 1.8tdi

Мнение от drift » 21 май 2005, 21:43

Какво ще кажете за това Мондео.Става дума за по-новото 1998-1999г.

Потребителски аватар
dpower
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 14:08
Модел на автомобила: Civic

Ами

Мнение от dpower » 22 май 2005, 11:47

какво да ти кажа? Мондеото като цяло е хубава кола. Но, все пак, аз, колкото и да съм фен да дизелите, не мога да възприема това купе с 1.8 двигател. Ако ще да е не турбо, не интеркулер, но и оттатък. Вярно, че новите комън рейл мотори (не знам дали това е такова) извличат повече мощност от по-малък обем (за пример - Фиеста 1.4tdi е 90 коня), но все пак... Аз такова купе, хеле пък и дизел, с по-малък мотор от двойка не признавам. Не знам :oops: форд какви още дизели слагат на мондеото освен 1.8, май няма, а? Ако има - казвайте. Абе трябва да отворя сайта на МП и да видя, но ме мързи.

Моята философия е, че е по-добре да се постигне дадена мощност от един двигател с по-голям обем и по-разтоварен, отколкото от един малък и напомпан. Ама то май е до темперамента на шофьора. Остарявам! :D Предимствата са, че по-големият обем се износва по-бавно, по-еластичен е и по-малко капризен от кофти гориво, което е мн. важно за БГ. Говоря принципно, разбира се. То има и изключения. В смисъл, като карах 3.6 литровия кугар, той поглъщаше каквото му сипеш и не се оплакваще. Като бях на хондата 1.5 литра и като е малко по-кофти горивото се усеща. Подобна е ситуацията и с маслото, и т.н. За да ти даде малкия мотор много, трябва всичко да е перфектно по периферията му. Което се постига най-добре при новата кола. А ние не говорим за такава, нали?

Аз малко се откъснах от съществото на въпроса ти, но и ти не си дал кой знае колко инфо за колата. Па аз това си знам - това си бая. Колегите, дето разбират повече ще ти кажат в детайли. От мен - философстването. :shock:

drift
потребител
потребител

Мнение от drift » 28 май 2005, 12:43

Най-доброто е новото Мондео с TDCI 2.2 155к.с.,или който и да е от другите мотори.Но парите са си пари.

drift
потребител
потребител

Мнение от drift » 29 май 2005, 10:06

Няма ли някой друг във форума който да ми помогне с инфо за това Мондео?

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 29 май 2005, 11:19

Чвсичките собственици на мондео от форума са на бензин :( Единствено Dpower e с мондеовски дизел, но не знам от коя година е. За този двигател съм чувал от близки, че не връвял лошо, единствено колата имала някакви дребни, но досадни проблеми (като пръскалките да не работят или някаква друга глупост). Направи едно пробно каране и ако ти харесва как върви я закарайте на диагностика и ако всичко е наред и ти харесва-можеш само да я купиш :)
Изображение

Потребителски аватар
dpower
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 14:08
Модел на автомобила: Civic

Мнение от dpower » 29 май 2005, 11:53

cossy написа:Единствено Dpower e с мондеовски дизел, но не знам от коя година е.
До колкото знам, има само едно дизелово мондео, което се произвежда без интеркулър, май е '98-ма и е 80 или 85 коня (не 90 или 95), а налягането на турбината е малко по-ниско от онези с интеркулър. Аз съм с неговия двигател.

Ето и снимката:
Изображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”