обтяжна ролка клиновиден ремък ескорт 1.8 98г
-
- потребител
- Регистриран: 12 апр 2007, 11:32
- Модел на автомобила: eckort 1.8 16v 98g
- Status: Извън линия
обтяжна ролка клиновиден ремък ескорт 1.8 98г
Днеска забелязах че ролката на клиновидния ремък (външния) е започнала май да се разбива издава един леко стържещ звук.
Има ли някои представа колко струва тази ролка ,лесно ли се сменя и евентлално клко струва удоволствието да ми го сменят в някой сервиз.
Има ли някои представа колко струва тази ролка ,лесно ли се сменя и евентлално клко струва удоволствието да ми го сменят в някой сервиз.
- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Re: обтяжна ролка клиновиден ремък ескорт 1.8 98г
Незнам при теб как е, но на мен ролката на ремъка на динамото беше заминала.При мен става да се избие стария лагер и да се набие нов.По номера на лагерчето излиза в магазините какъв е.Смяната ми излезе 5лв за лагерче.Избиването става лесно, но после за да набиеш новия лагер трябва да нагрееш самата ролка, за да се разшири и да влезне новия лагер.След като изтине си готов.Но незнам при теб как е,но неможе да няма начин да се смени само лагерчето......Все пак колегите с такъв двигател да кажат 

- nedkos
- потребител
- Регистриран: 22 ное 2008, 17:25
- Модел на автомобила: Vectra B 1.6 automat
Re: обтяжна ролка клиновиден ремък ескорт 1.8 98г
Честито за обтяжната ролка,а и паразитната я имай впредвид,че ще е за смяна!
В МП цената на обтяжната е 350лв. но я намерих на 150лв с отстъпка и то пак оригинална (само емблемата на форд беше заличена).
Мойте до такава степен бяха износени,че имаха по един пръст луфт,а и имаше стържещ звук от една от двете ролки.
Що се отнася за смяната сам си прецени къде ще я сменяш,понеже в МП цената е доста (около 120лв) - аз там ги сменях(поне разбират какво вършат).
В МП цената на обтяжната е 350лв. но я намерих на 150лв с отстъпка и то пак оригинална (само емблемата на форд беше заличена).
Мойте до такава степен бяха износени,че имаха по един пръст луфт,а и имаше стържещ звук от една от двете ролки.
Що се отнася за смяната сам си прецени къде ще я сменяш,понеже в МП цената е доста (около 120лв) - аз там ги сменях(поне разбират какво вършат).