Проблем с двигателя на ЕСКОРТ 1.8D
-
- потребител
- Регистриран: 12 яну 2008, 13:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус Ghia, 2003г., 1,6 бензин,комби
- Status: Извън линия
Проблем с двигателя на ЕСКОРТ 1.8D
Здравейте колеги!
Нещо в мотора се прецака!Тъкмо запалих и тръгнах от служебния паркинг и нещо в мотора изчатка и той си смени гласа-стана много по-шумен.Нямаше загуба на мощност/но и аз не го тормозих-гледах да се прибера/.В гаража я вдигнах с крика и установих че ремъчната шайба на коляновия вал която задвижва динамото стои като пръстен на вала-сякаш си я прекарал на сруг и си я отделил от основата!Реших че това съм чул но като запалих силното тракане си остана.Нямам идея какво друго може да бъде.Моля дайте ми някакви идеи - то така или иначе ще се ходи на сервиз а аз незнам какво да обесня на майсторите!Благодаря предварително!
Нещо в мотора се прецака!Тъкмо запалих и тръгнах от служебния паркинг и нещо в мотора изчатка и той си смени гласа-стана много по-шумен.Нямаше загуба на мощност/но и аз не го тормозих-гледах да се прибера/.В гаража я вдигнах с крика и установих че ремъчната шайба на коляновия вал която задвижва динамото стои като пръстен на вала-сякаш си я прекарал на сруг и си я отделил от основата!Реших че това съм чул но като запалих силното тракане си остана.Нямам идея какво друго може да бъде.Моля дайте ми някакви идеи - то така или иначе ще се ходи на сервиз а аз незнам какво да обесня на майсторите!Благодаря предварително!
- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Re: Проблем с двигателя на ЕСКОРТ 1.8D
Аз мисля че ти е прехвърлил зъб на ангренажа.Противно на всички мнения (и моето до скоро) при прехвърляне на един зъб не се удрят клапаните с буталата.На мен така ми изпатка,но аз не съм я карал.Угасих я веднага, зацепих наново и ся пей сърце!Но има по компетентни, нека те да кажат.
-
- потребител
- Регистриран: 12 яну 2008, 13:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус Ghia, 2003г., 1,6 бензин,комби
Re: Проблем с двигателя на ЕСКОРТ 1.8D
Благодаря ти за мнението!Моите колеги споменаха за това както и за счупена паричка на повдигача или самия повдигач.Ще видим за сега си търся свестен майстор че досега не съм имал проблеми с Фордака.Като се оправя ще драсна някой ред какво е станало.ЧАО