Шум от нова верига на DOHC -решен
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
- Status: Извън линия
Шум от нова верига на DOHC -решен
Здравейте колеги.. Обслужих си мотора на двувалката напълно ..Веригата обтегача и водача са нови.. Успокоителите бяха добри и ги оставих.. Проблема е ,че се чува самата верига и май седи хлабава обтегача неиска да я обтегне..Какво да правя? Имам чуството ,че самата верига не е особено качествена макар ,че е на Febi -Bilstein проверих баркода кутията наистина е от Германия..Но кръглите цилиндърчета които опират във зъбите на зъбните колела се мърдат нагоре надолу доста свободно докато при оригиналната верига го няма това...
Последна промяна от venom4o на 13 авг 2009, 16:42, променено общо 1 път.
- maistorabg
- потребител
- Регистриран: 28 ное 2008, 03:19
- Модел на автомобила: G6A
Re: Шум от нова верига на DOHC
Май си направил често срещаната глупост, да спестиш някой лев,сега всичко от начало.
Обтегача освободихте ли го,или е останал заключен.
Или успокоителите са винивни,или неси броил звената на старата и новата верига.
Абе варианти много,почвай го отначало.
>:D<:
Обтегача освободихте ли го,или е останал заключен.
Или успокоителите са винивни,или неси броил звената на старата и новата верига.
Абе варианти много,почвай го отначало.

-
- потребител
- Регистриран: 13 ное 2008, 10:50
- Модел на автомобила: sierra 2000 DOHC
Ако са ти добри успокоителите добре. хидравличният оптегач трябва да го отключиш /той се отключва и когато напъне маслото/ и не се притеснявай сгъва се и се заключва на ново аз го пробвах. ако е хлабава веригата то тя е или фалшива или не е за твоята кола. както пише колегата по горе преброй зъбите. има и вариан да подложиш метална пластина на вилката със зъбното колело. махаш стоманената пластината и там занитваш със 2 /два/ задължително /за да не се върти пластината/ метални 4 мм нитове една нова пластинка но трябва да си прецениш колко да е дебела. този вариант съм го правил на верига на 300 000 км и подложих 5 мм пластина. пластината е с размери 15 мм на 21 мм на 5 мм и с нов хидравличен оптегач всичко заспа. варианата е малко български но ползваш оригиналната верига и пестиш пари. дано ти е от полза
- venom4o
- потребител
Как да съм пестил пари дадах 1 камара пари...Успокоителите са добре... Веригата по дължина е същата като старата.. Мойта старата е на 170 000 не съм имал проблеми...Обтегача изкочи вече да. Но веригата си шуми...mian4o написа:Ако са ти добри успокоителите добре. хидравличният оптегач трябва да го отключиш /той се отключва и когато напъне маслото/ и не се притеснявай сгъва се и се заключва на ново аз го пробвах. ако е хлабава веригата то тя е или фалшива или не е за твоята кола. както пише колегата по горе преброй зъбите. има и вариан да подложиш метална пластина на вилката със зъбното колело. махаш стоманената пластината и там занитваш със 2 /два/ задължително /за да не се върти пластината/ метални 4 мм нитове една нова пластинка но трябва да си прецениш колко да е дебела. този вариант съм го правил на верига на 300 000 км и подложих 5 мм пластина. пластината е с размери 15 мм на 21 мм на 5 мм и с нов хидравличен оптегач всичко заспа. варианата е малко български но ползваш оригиналната верига и пестиш пари. дано ти е от полза
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Веригите се проверяват,поставяш ги на края на масата една до друга 10 см.,от ръба и, останалата част виси извън масата, нитовете да са вертикално, която е огъната по-малко... поставяш нея. Тя е по- стегната.
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
- viksata
- потребител
- Регистриран: 27 апр 2007, 13:46
- Модел на автомобила: Форд Скорпио
- Контакти:
това не го знаехevg2 написа:Веригите се проверяват,поставяш ги на края на масата една до друга 10 см.,от ръба и, останалата част виси извън масата, нитовете да са вертикално, която е огъната по-малко... поставяш нея. Тя е по- стегната.

има как да е по хлабава новата верига в нитчета та и самата тя може да издава тоя шум
аз му казах че много се заглежда ама търпя критика тука

2.9 v6
"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"
- venom4o
- потребител
Ролките на нитовете които се въртят на новата верига се клатят насам натам..Няма да се очудя ако тя е менте.. жалко за парите... Това е България все пак.. Ще се поръчва от ebay няма начин...... Само да видя какво е.. че 500 лева по този мотор и то без ремонт и смело мога да заявя ,че наистина е хубав.. Сега нито пуши нито нищо.. Грехота ще бъде да се остави така да изтропаevg2 написа:Веригите се проверяват,поставяш ги на края на масата една до друга 10 см.,от ръба и, останалата част виси извън масата, нитовете да са вертикално, която е огъната по-малко... поставяш нея. Тя е по- стегната.

- sangals
- Потребител
- Регистриран: 25 ное 2007, 00:13
- Модел на автомобила: KA 1 2006 1.3i 60 PS
Mondeo MK ІІІ 2.0 TDCI Ghia Clipper(комби) 2006 - Местоположение: Козлодуй
Ех приятел!Не съм ти следил постовете,ама що ти трябваше да буташ машинката!знам че си перфекционист,но мотора си пребиваше още едно купе като едното нищо,със сигурност!стискам ти палци! 

-
- потребител
- Регистриран: 13 ное 2008, 10:50
- Модел на автомобила: sierra 2000 DOHC
Васко да нямаш запечен повдигач. аз понеже първо смених успокоителите и веригата шума от запеченият повдигач не изчезна остана и лекото спъване на колата от не пълното отваряне на всмукателният клапан на 4 цилиндър /той беше запекъл/. след втората интервенция смяна на повдигачи колата е оса. чуват се само иглите на инжекторите. не че няма шанс да ти е фалшива веригата но ако не е разтеглена много пробвай варианта с подлагането, ако са изправни повдигачите разбира се.
- naftova pechka
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
- Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p. - Местоположение: София
няма да давам акъл по въпроса само искам да вметна едно съмнение - ок. номера на кутията показва, че е немско, НО НОМЕРА НА КУТИЯТА!!! вътре можеш да сложиш каквото си искаш
4.2 L/100 km. - извън; 6.00 L/100 km - sofia - fiesta
- venom4o
- потребител
и това се сетих ! Ами мотора си реагира доста добре! Чува се само проклетата хлабава верига и инжекторите оборотите са му 875 около 900 и не мърдат..Мощност има ДОСТА..Мен ми е жал да го мачкам защото машинката наистина си е добра и си я пазя.. Повече от 5000 не е виждал и при мен! За мотора може да говори повече предишният му собственик - Колегата Sangalsnaftova pechka написа:няма да давам акъл по въпроса само искам да вметна едно съмнение - ок. номера на кутията показва, че е немско, НО НОМЕРА НА КУТИЯТА!!! вътре можеш да сложиш каквото си искаш

едит :

Както се вижда с бая работа съм се захванал...
- venom4o
- потребител
Колеги свалих капака на делкото..веригата се клати както си иска проблема е ,че е хлабава.. според мен вариантите са два
- Хидравличния повдигаче ментак и не иска да я опъне
-Веригата е менте и е по дълга въпреки ,че я мерих и хидравличния повдигач няма ход за да я опъне което ми се вижда достра странно
Тия дни ще го разглобявам ПАК колкото и да не ми се иска ще видя това цилиндърче или ще свалям и веригата да я видя....
- Хидравличния повдигаче ментак и не иска да я опъне
-Веригата е менте и е по дълга въпреки ,че я мерих и хидравличния повдигач няма ход за да я опъне което ми се вижда достра странно

Тия дни ще го разглобявам ПАК колкото и да не ми се иска ще видя това цилиндърче или ще свалям и веригата да я видя....
- cosworth team ruse
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 21:39
- Модел на автомобила: форд сиера
- Контакти:
абе хора къде ги чувате тея инжектори да се чуват на работещ двигател,аз на мойта не ги чува, 

- venom4o
- потребител
Като реле се чуват цък точно си е звука..Като леко чукане
- venom4o
- потребител
Re: Шум от нова верига на DOHC -решен
Проблема се оказаха 2 неща като съвкупност- Цилиндърчето не беше опънало добре и веригата е малко по хлабава и се е търкала в успокоителите като ще си олегне с тях най вероятно.Аз ще продължа да си я следя