Проблем с охлаждането
-
- потребител
- Регистриран: 05 яну 2008, 16:34
- Модел на автомобила: Ford Eskort
- Status: Извън линия
Проблем с охлаждането
Здр. Колеги, Имам проблем с охлаждането мн. ми ждига градус у кусно ми вклиучва перката на краиа на "А" смених дачици, термостат и вс. работи сега ми остава радиатор мога ли няка да го изчистя вътрешно и има ли някакав др. проблем ? Благодаря предварително
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Проблем с охлаждането
Въпрос 1 - Ескорт с какъв двигател е това?
Въпрос 2 - А датчика който дава информация на уреда на таблото смени ли? Или си сменил само този за перката? ЕКТ?
Въпрос 2 - А датчика който дава информация на уреда на таблото смени ли? Или си сменил само този за перката? ЕКТ?
-
- потребител
ами дачика (температурния) за таблото не съм, имам съмнениа за радиатор да няма хубажа цирколациа а мотора е 1.6 зетек 16В 2В 90 коня
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
И старият ми Ескорт беше така - перката включва някъде на буквичката А и сваля температурата някъде до средата където спира. Това се получава само в задръстванията когато стои повече на едно място. При движение с по висока скорост не загрява толкова. Смених му всички датчици, радиатора (щото го пробих) и перката и същата работа. Сега гледам и на Мондеото е така.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
А термостата дето си сменил да не ти отваря късно? Проверил ли си за какви градуси трябва да е?
Ако имаш съмнения за позапушен радиатор си сипи от добавките за почистване. Ако не се промени нищо пробвай с друг датчик за таблото - този може да ти завишава.
Ако имаш съмнения за позапушен радиатор си сипи от добавките за почистване. Ако не се промени нищо пробвай с друг датчик за таблото - този може да ти завишава.
-
- потребител
ами термостата е на 88 градуса, но ще видя какво ще стане с радиатора страх ме е да слагам тези добавки да не стане др. беля мерси мн. за съветите колеги 

- addition
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
- Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia
И при мене е същото положение с няколко различни термостата, датчика за стрелката съм го сменил. Единственото кофти е, че късно ще забележиш ако тръгне да прегрява, обаче перката се включва само в задръстванията или при много големи жеги из Петрохан, където не се кара бързо, т. е. имаш време да поглеждаш стрелката в тези случаи.
Погледнах и стрелката на един колега до мен в едно задръстване - и тя стоеше там
Погледнах и стрелката на един колега до мен в едно задръстване - и тя стоеше там

- aniaeg
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 11:26
- Модел на автомобила: volvo v40
Здрасти.И на моя ескорт е така,ама мисля че е нормално,така си е от завода.Не се притеснявай,карай,но следи уредите. 

Бъди себе си,има достатъчно други
-
- потребител
ахахахха бати фоедовете, благодаря много колеиг!
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Моя съвет Ако мислиш ,че нямаш циркулация.. ИЗточваш антифриза, наливаш от минерални извори * (видях че си от Видин ,но там незнам къде има) минерална вода.Караш водата само с минералната вода 1-2 дена и като е топъл мотора - източваш в една кофа да видиш какво ще излезне.. Ако трябва повтаряш!
-
- потребител
Благодаря за съвета колега!