Проблем с турбо на Мондео
-
- потребител
- Регистриран: 07 юни 2008, 20:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo TD
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проблем с турбо на Мондео
Колеги, моля ви за помощ. Става въпрос за турбото на колата ми (Мондео 2002 комби, TDCi 130 коня, на около 130хил). Днес бях на BMW събора в Пловдив да погледам малко... и навръщане към София реших да понатисна колата да видя с летните гуми колко ще залепи на километража. Известно време (около 10-тина минути) карах с около 200-210км/ч и тъй като карах пред един приятел с E46-ца с който се бяхме разбрали да спрем на McDonalds аз се бях поотплеснал малко и в последния момент от 200 набих спирачки за да успея да влезна в отбивката... като почти без да изчакам да се поохлади малко изключих двигателя (ГРЕШКА!!!). Отидохме да хапнем по един сандвич и след около 20 мин тръгнахме ... в този момент разбрах че колата ми е ЧИСТ ДИЗЕЛ и ни помен от турбото. Спрях, отворих капака огледах го .. нямаше течове. Тръгнах и се ослушах за свистене от маркучите - такова не се чуваше... след това махнах клемите на акумулатора и рестартирах компа... с надеждата да се оправи - УВИ!!! Изчаках 40-тина минути да се охлади колата и тръгнах пак - турбото така и не работеше. Прибрах се мудно но бързо ( с около 140-150км/ч) ... и сега съм я паркирал. Мисля след малко да направя едно кръгче за да видя дали случайно нещо не се е променило. Моля да ми обясните дали е възможно да съм прегрял турбото... да се е спукал маркуч .. или просто да е изпаднало в някакъв авариен режим. Благодаря
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
Re: Проблем с турбо на Мондео
колега, моли се да не е запекло турбото! май ще го сваляш. не знам промивка и раздвижване дали ще помогне!
-
- потребител
- Регистриран: 07 юни 2008, 20:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo TD
- Контакти:
Re: Проблем с турбо на Мондео
Проблема е решен ... оказа, се че едно тънко маркуче което прави вакуум. То се е стопило и не се е отварял егерклапана. След като го сменихме турбото си заработи перфектно
... програмирахме стъклата да се вдигат автоматично отново.. става също много лесно. Сега ми остана само да разбера как да намеря keycode-а за радиоти (RDS6000) защото ми беше записан на сенника но аз съм го изстрил без да знам че е кода за радиото и сега съм без музика в колата. Някой да знае как по серийния номер на радиото мога да намеря keycode-а за него. По чужди форуми чета, че можело. Имам също така и номер на ключа за вадене на дубликат... дали по него може да е намери нещо! Благодаря.