Добавка, ако гори антифриз?
- sottbi
- потребител
- Регистриран: 31 юли 2007, 13:59
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1 '95
- Status: Извън линия
Добавка, ако гори антифриз?
Ако някой може да препоръча нещо конкретно! Само за маслото ли има такива или и за антифриза?
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Re: Добавка, ако гори антифриз?
Добавка - гарнитура за главата. Сигурен ли си, че го "гори", а не тече от някъде?
- sottbi
- потребител
- Регистриран: 31 юли 2007, 13:59
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1 '95
Понеже, като е студено, много "маргарин" има по капачката на маслото и вода също. Иначе не съм забелязал да намалява много антифриза.
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2009, 16:43
- Модел на автомобила: Focus 1.6 ZETEC Ghia 2000
Аз имам един въпрос за фикуса ми. Сипвам вече 3и път и след ден два като погледна антифриза пада се под минимума.Все там стой и не мърда.Не изглежда да тече от някаде. Някакви предположения какво може да е?
Focus ZETEC Power!
Dont mess with me!
You wont survive!!!
Dont mess with me!
You wont survive!!!
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Огледай разширителния съд да не е спукан някъде и да сълзи и щом течноста мине границата на пукнатината си остава на това положение. Или затегнатоста на водните съединения когато антифриза е топъл не капе но когато истине съединенията охлабват и прокапва. Погледни под колата когато си я отавил за по дълго време ако има теч ще те ориентира горе долу откъде може да е. Има и по лош вариянт да е тръгнала гарнитура на главата и да пропусне към буталото. Но тогава последиците са лоши когато оставиш колата антифриза влиза помежду буталото и главата и когато тръгнеш да палиш ако бутапото е във такт компресия се получава водна възглавница и неможе да превърти. Или по страшното ако бутапото е във долна мъртва точка и е влязло примерно 100 грама вода се получава воден удар, и или чупи буталото, или изкривява биелата. НО ТОЗИ ПРИМЕР ТИ ГО ДАВАМ КАТО КРАЙНА МЯРКА И ВАРИЯНТ РЕДКО СЕ СЛУЧВА НО СЕ СЛУЧВА.
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2009, 16:43
- Модел на автомобила: Focus 1.6 ZETEC Ghia 2000
Колега двигателя е в добро състояние и пали при -10 градуса от раз.Мисля че е нещо по маркучите,дано де. Мерси за съвета.
Focus ZETEC Power!
Dont mess with me!
You wont survive!!!
Dont mess with me!
You wont survive!!!