Mондео ПОМОЩ!!

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
blondi
потребител
потребител
Регистриран: 24 фев 2009, 20:16
Модел на автомобила: Mondeo
Status: Извън линия

Mондео ПОМОЩ!!

Мнение от blondi » 24 фев 2009, 22:05

Купих си Мондео TDCI 2.0 карах го 1г. без проблеми. Преди 1 седмица жълтата лампа за подгряване на свещите започна да мига, колата започна да губи мощност заработи на 3 цилиндъра. Смениха 4-те свещи за подгряване. Сутрин нямам проблем - пали, но продължава да работи на 3 цилиндъра и пуши бял дим от аспуха. Какво става? Моля помогнете - страхувам се да не ме лъжат защото съм жена (това е първата ми кола и не разбирам много – да не кажа въобще!) Предварително БЛАГОДАРЯ!! :D

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Re: Mондео ПОМОЩ!!

Мнение от noface » 25 фев 2009, 10:56

Привет колежке,не се притеснявай те много и от майсторите не разбират :D: Няма да стане със щракане по клавиатурата,има сервиз за дизели на околовръстното между Симеоново и Драгалевци-супер дизел май беше. Не взимат евтино,но разбират.
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

Потребителски аватар
divxstore
потребител
потребител
Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX

Мнение от divxstore » 12 мар 2009, 19:48

Аз вече го имах този проблем - софтуерен проблем на 3-та дюза. В Мото Пфое ми я препрограмираха и стана за около 10 000км, после пак я препрограмираха и вече 15 000 км няма проблем. Но е възможно и някоя дюза да ти е заминала така, че отивай в Мото Пфое поне да диагностицират проблема..

Потребителски аватар
Tsonyo
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2009, 12:25
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8TDi

Мнение от Tsonyo » 22 мар 2009, 18:14

Здравей колежке. Аз също карам Мондео но 1.8 TDI 1999г виж дали не е "анвансатора" това се намира на помпата отпред или още му викат "електро магнитен клапан". Този клапан ми обясниха че влияе на оборотите подаването на гориво и равномерната работа на двигателя.Но така или иначе трябва да идеш на диагностика на двигателя дано само не те прецакат с сладки приказки. Успех!!!!!!!!!! _friends_ _friends_ _friends_

dany85
потребител
потребител
Регистриран: 19 юли 2008, 10:23
Модел на автомобила: Вече съм с Ford Mondeo 1.8td, набор 98 :)

Мнение от dany85 » 26 мар 2009, 14:05

При това мондео двигателя и помпата са различни! От темите за фокусите се вижда, че има някъв проблем с педала на газта - дефектират някви датчици. Прегледай там, може проблема да е сходен.

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 26 мар 2009, 18:00

Tsonyo написа:Здравей колежке. Аз също карам Мондео но 1.8 TDI 1999г виж дали не е "анвансатора" това се намира на помпата отпред или още му викат "електро магнитен клапан". Този клапан ми обясниха че влияе на оборотите подаването на гориво и равномерната работа на двигателя.Но така или иначе трябва да идеш на диагностика на двигателя дано само не те прецакат с сладки приказки. Успех!!!!!!!!!! _friends_ _friends_ _friends_
Ти май си представяш blondi в работен гащеризон със запретнати ръкави и разпорено деколте,оцапано с масло как си "поглежда" авансатора....

*00930* *00926*

Що ли нещо напоследък много проблеми чета с тези TDCI-та....
Blondi,бегай в мото пфое най добре,защото тези проблеми се отразяват скъпо ако ходиш по пишман майстори.Аз така си карах половин година на 3 цилиндъра заради прекъсващ кабел,накрая в мото пфое откриха тъпия кабел ,че прекъсва,а в 2 други сервиза чистиха дебитомери,сменяха свещи,съмняваха се за ламбди и какво ли не.И всеки път проверяваха кабелите и все бяха здрави.

Тука във форума няма да ти оправим проблема,а и да ти дадем някаква насока сама няма как да си го направиш,още повече,че като идеш в сервиз и им кажеш "съмнявам се ,че е авансатора щото един колега от форума ми каза така" ще ти кажат да си закараш колата при колегата от форума да ти я оправи...
Нищо лично към колегите.
С най добри пожелания!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”