СКОРОСТОМЕР на Форд Фокус 1999 г.
- antiox
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2009, 13:58
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 1999 г. бензин
- Status: Извън линия
СКОРОСТОМЕР на Форд Фокус 1999 г.
Здравейте,
Преди две седмици скоростомера на Фокуса спира на няколко пъти а от тази работи само сутрин. Прочетох темата за скоростомера не Ескорт и се притесних защото имам чувството, че проблема може да е в скоростната кутия -някой да е имал подобен проблем с Фокус 1999 г. 1.6 бензин.
Преди две седмици скоростомера на Фокуса спира на няколко пъти а от тази работи само сутрин. Прочетох темата за скоростомера не Ескорт и се притесних защото имам чувството, че проблема може да е в скоростната кутия -някой да е имал подобен проблем с Фокус 1999 г. 1.6 бензин.
-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
Re: СКОРОСТОМЕР на Форд Фокус 1999 г.
Погледни все пак какви грешки дава на тест режима и дали стрелките се движат, но 75% vss - vehicle seppd sensor е проблема, 65 лв в МП, малко кофти се сменя ама после но проблем.
успех
успех
- OhljovchO
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
- Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
- Контакти:
Възможно е и акумулатора да е дал фира, ако не се кара много колата.
В някои теми имаше случаи на неадекватно държане на уредите на таблото при кофти напрежение от акумулатора.
В някои теми имаше случаи на неадекватно държане на уредите на таблото при кофти напрежение от акумулатора.
- antiox
- потребител
Акумулатора е нов, колата се кара всеки ден но е нов внос и още не съм я разучил достатъчно.
-
- потребител
- Регистриран: 11 юли 2007, 23:33
- Модел на автомобила: Focus 1.8 16v, 1999, hatchback
- Контакти:
Освен това, че стрелката на скоростомера пада на 0 км/ч, има ли други симптоми? Например: спъната динамика, падащи обороти и гаснене при изключване от скорост или при смяна на скоростите?
В линковете в тази тема http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=21427 е описано как се влиза в тестовия режим на таблото. Разцъкай го докато LCD-то почне да показва скоростта - "цифров скоростомер", запали колата, направи едно кръгче из квартала и виж дали се изписва реалната скорост или стои на 000.0. Това, разбира се, в момент в който аналоговият скоростомер е спрял да работи...
В линковете в тази тема http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=21427 е описано как се влиза в тестовия режим на таблото. Разцъкай го докато LCD-то почне да показва скоростта - "цифров скоростомер", запали колата, направи едно кръгче из квартала и виж дали се изписва реалната скорост или стои на 000.0. Това, разбира се, в момент в който аналоговият скоростомер е спрял да работи...
- antiox
- потребител
Гаснене при изключване от скорост или при смяна на скоростите няма. Минах през тест-режима но ще седна да го огледам по-внимателно.
- beatboxx
- потребител
- Регистриран: 11 юни 2008, 23:12
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v Zetec
по4ти съм сигурен че това е от vss датчика не си първият със този проблем и аз го имам и поне още 20 фокуса от форума го имат за които съм чел мойе и да се разминеш само със по4истване ама ваденето ще е много зор
- antiox
- потребител
След като го закарам на преглед ще пиша какво е. За сега само го наблюдавам прави ми впечатление, че като включа на трета предавка стрелката на скоростомера пада.