Теч на масло от вдигателя
- nicko
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2006, 15:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo-Kombi 2.0 136 DOHC 1993г
- Status: Извън линия
Теч на масло от вдигателя
Здравейте. Преди около месец правих на Мони частичен ремонт. Смяна на сигменти, биални лагери, гарнитура. ''Майсторите наляли масло над максимума. Още тогава ги питах защо, а те ми казаха,че няма проблем тя колата ще си го изгори колкото трябва, или ще го изхвърли. Не ми се разправяше с некадърници и замълчах. Днес на канал гледам отдолу цялата олята с масло. На щеката показва малко над средата. Та въпроса ми е дали е избила гарнитура или е оляла защото го е изхвърлила от някъде. И сега като маслото е нормално ще спре теча.

-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
Re: Теч на масло от вдигателя
Майстори казваш!!! Ех мамка им некадърна,поне да бяха го източили като са видяли че е по-вече.Що за пълни идиоти да ти каже което е по-вече ще го изгори.Е от къде да го гори трябваше да го питаш. На един познат така бяха сипали в едно волво 1л. над нормата.Целия мотор беше в масло,при него изтичаше от капак на клапаните.Изтече,след това изми мотора и нямаше проблеми,но при теб дали ще спре -не знам.Нищо не пречи да го измиеш и ще разбереш 

Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти 

- nicko
- потребител
Отидох до сервиза и ми казаха утре да я закарам да я прегледат. Честно вече ми писна от майстори. Докога ще ни правят на луди.

- nicko
- потребител
Днес бях до сервиза. Семеринга на коляновия вал. От там пропуска и от някакъв отдушник.

-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Сега остава и пари да ти искат за ремонта....
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
- nicko
- потребител
Ами да за смяна на семеринга 50лв. А за този отдушник да карам така нямало проблем. А има ли нещо вярно, че като започне да хвърля от отдушника значи надува и двигателя е заминал.

-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Покарай така и ако видиш че маслото ти изчезва или започне да духа повече от отдушника явно си взел някои меннте сегменти . Имаш два варианта или да ги смениш с качествени или да правиш ремонт както си му е реда . А щом стана на въпрос за сегментите аз имам една Сиера исках да и сменя сегменти че гори масло когато отидох в магазина и попитах дали имот и каква им е цената те ми отговориха че имат и струват от 60 до 140 лева , та зависи на какви си попаднал пък и за какви са ти ги дали измамници колкото щеш .