Проблем-двигателят на Фиестата се форсира сам
-
- потребител
- Регистриран: 29 дек 2007, 22:02
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zettek
- Status: Извън линия
Проблем-двигателят на Фиестата се форсира сам
Приятели, много интересен проблем
. Фиестата е с двиател 1.25 zetec 98г. След като съм подал леко газ при отпускане на педала много бавно се връщат оборотите, а когато съм минал границата от 2600 оборота двигатела започва да се форсира самичък, интересното е че когато съм в движение и не изключвам от скорост колата не ускорява (но и не забавя), свалям си оборотите като натискам спирачки. Както се досещате, шофирането на колата се превръща в едно прючение. Ако имате идеи от какво може да е, моля споделете 

- toto
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12' - Местоположение: Пазарджик
- Контакти:
Re: Проблем-двигателят на Фиестата се форсира сам
Моята фиеста правеше същото. Свали и си почисти дебитомера (датчикът който е на тръбата от въздушния филтър към двигателя). С някакво спрейче се почиства, не знам точно какво, но колегите сигурно могат да помогнат. При мен се оправи проблема след като почистиха този датчик.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=23408
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=23408
-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2008, 17:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1
Преди да почнеш да чистиш каквото и да било, просто откачи акумулатора за 15-на минутки. Закачаш и пробваш, има вероятност и да се е оправил проблема.
Ако си на бензин? Последно къв бензин зареди?
Незнам дали си внушавам или е просто съвпадение, но на мен проблемите ми се появиха когато сипах от новия 96
Ако си на бензин? Последно къв бензин зареди?
Незнам дали си внушавам или е просто съвпадение, но на мен проблемите ми се появиха когато сипах от новия 96

- pifivo1
- потребител
- Регистриран: 06 май 2007, 10:51
- Модел на автомобила: ford fiesta studio 1.25 16V zetec s газов инжекцион
Може колегите да имат право,но не съвсем. Проблемът е в моторчето за празен ход.Имал съм същия проблем, чистил съм моторчето с различни спрейове, но докато не го почистих с "обезмаслител за фурни" - точно така, колкото и странно да звучи - един колега беше писал /налях го за около минута и половина и много гадост изтече и оттогава вече година и половина не съм го пипал.Да добавя, че след това го напръсках с WD 40/. Успех с ремонта 

- CEC0087
- Потребител
- Регистриран: 14 юли 2006, 21:44
- Модел на автомобила: Ford Focus mk2 06
Ford Orion 1.4 92 - Местоположение: Пловдив
При мен правеше същото доста изчетох във форума и се оказа ,че един маркуч на вакума се беше откачил,закачих го и проблема изчезна.
-
- потребител
- Регистриран: 29 дек 2007, 22:02
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zettek
Прегледах колата, не видях да има откачен маркуч на вакума, почистих и дебитомера докато рестартирах комютъра, но нямаше ефект
. Остава да видя дали не е от моторчето за празен ход, но не знам къде се намира, ако можете да ми кажете къде е ще съм ви благодарен 

- pifivo1
- потребител
- Регистриран: 06 май 2007, 10:51
- Модел на автомобила: ford fiesta studio 1.25 16V zetec s газов инжекцион
Виж тук http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=20394" onclick="window.open(this.href);return false;
и успех
и успех