Нещо прескърцва на полусъеденител

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
sobis
потребител
потребител
Регистриран: 10 мар 2008, 17:18
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1
Status: Извън линия

Нещо прескърцва на полусъеденител

Мнение от sobis » 11 апр 2008, 19:02

Та така, колата е Форд Фиеста CLX 1.1 моно, 92г. От няколко дена се получава нещо много странно. При отпускане на съеденителя и в почти най горната си точка, преди да зацепи нацяло се чува едно прескърцване за секунда, две. (уфф незнам дали го обеснявам добре, ама така си го знам). Чува се на 2-ра и 3-та скорост, понякога и на 1-ва, с 4-та и 5-та няма проблем. При по-ряско пускане на съеденителя този шум не се чува и се получава предимно при ускорение. Примерно ако карам на свобода и включа на 2 или 3-та няма шум :!: Проблеми със скоростната кутия нямам, всички скорости си се включват без проблем. Маслото в кутията не съм го проверявал на какво дередже е, но все ми се струва че е от съеденителя. Съеденителя си отделя ниско, нито буксува нито нищо, но тва скърцане ме изнервя и ме е страх да не стане някоя по голяма беля.
Ако някой е имал подобен проблем, споделете. Или дайте някакви предположения от какво точно е тва скърцане!
Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
[RS]Coswort
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 00:27
Модел на автомобила: ford orion 1,6D
Status: Извън линия

Re: Нещо прескърцва на полусъеденител

Мнение от [RS]Coswort » 12 апр 2008, 23:09

да не ти е като на таксиджиите проблема-от самия педал... поради факта че много се използва съединител :) смажи го нещо и виж пак 8)

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”