Дилема за съединител на Фокус
- libra
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia
- Status: Извън линия
Дилема за съединител на Фокус
Здравейте!
Онзи ден за голямо мое съжаление усетих, че съединителя ми приплъзна…
Работата направо върви към смяна, за да не се надере и маховика.
Компромис с некачествени части не мисля да правя, та въпросът е кой от двата съединителя да избера.
В МП цените са следните: Съединител комплект - 457 лв.; лагер помпа – 258 лв., тръбичка от помпата до лагер помпата – 144 лв. = 859 лв.
ЗАКС от Д&Н: Съединител комплект - 350 лв.; лагер помпа – 210 лв., тръбичка (не предлагат, остава варианта от МП) – 144 лв. = 694 лв.
Работа по смяната в МП – 130 лв.
Вижда се, че оригиналните съединители явно не са издръжливи, а за ЗАКС се чуват уж добри отзиви.
Каво бихте ме посъветвали, и дали в МП ще се съгласят да подменят съединителя ако взема ЗАКС от Д&Н и им представя фактура?
Онзи ден за голямо мое съжаление усетих, че съединителя ми приплъзна…

Работата направо върви към смяна, за да не се надере и маховика.
Компромис с некачествени части не мисля да правя, та въпросът е кой от двата съединителя да избера.
В МП цените са следните: Съединител комплект - 457 лв.; лагер помпа – 258 лв., тръбичка от помпата до лагер помпата – 144 лв. = 859 лв.
ЗАКС от Д&Н: Съединител комплект - 350 лв.; лагер помпа – 210 лв., тръбичка (не предлагат, остава варианта от МП) – 144 лв. = 694 лв.
Работа по смяната в МП – 130 лв.
Вижда се, че оригиналните съединители явно не са издръжливи, а за ЗАКС се чуват уж добри отзиви.
Каво бихте ме посъветвали, и дали в МП ще се съгласят да подменят съединителя ако взема ЗАКС от Д&Н и им представя фактура?
-
- потребител
- Регистриран: 11 юли 2007, 17:11
- Модел на автомобила: Focus 1.8 tddi 2000г. комби
- Контакти:
А задължително ли се сменя тръбичката от помпата?
И на мен скоро ще ми се наложи да сменям съединител но по друга причина, трака ми нещо като е на обороти колата и най вероятно е от демпферните пружини на съединителя, но ще изчакам да се поизноси и тогава ще го сменям.
Доколкото знам има пълен комплект с включена лагер-помпа и излиза доста по-евтино.
И на мен скоро ще ми се наложи да сменям съединител но по друга причина, трака ми нещо като е на обороти колата и най вероятно е от демпферните пружини на съединителя, но ще изчакам да се поизноси и тогава ще го сменям.
Доколкото знам има пълен комплект с включена лагер-помпа и излиза доста по-евтино.
Москвич 2140 GT - Совершенная Гоночная Машина
- libra
- потребител
Когато питах в МП за цената на съединителя, жената каза, че принципно трябва да се подмени и тръбичката. А в един английски форум също така казват => Its not a cheap job, your looking in the region of £350-£400 for a clutch kit including release bearing/slave cylinder fitted. One other part I would recommend you get replaced at the same time is the hydraulic pipe from clutch master cylinder to clutch slave cylinder as they are a bit of a weak link in the system and don't age very well and start to leak.pasajero написа:А задължително ли се сменя тръбичката от помпата?
В МП ли е това? Да не е от рециклираните?Доколкото знам има пълен комплект с включена лагер-помпа и излиза доста по-евтино.
Не е зле да провериш цялото състояние на съединителя, че ако се покажат нитовете на феродото може да се надере маховика, който не ми се мисли каква цена ще е...И на мен скоро ще ми се наложи да сменям съединител но по друга причина, трака ми нещо като е на обороти колата и най вероятно е от демпферните пружини на съединителя, но ще изчакам да се поизноси и тогава ще го сменям.
Звънях сега и в магазинчето "Моторкрафт":
Съединител с притискател - 350 лв.; Лагер помпа - 250 лв.; Тръбичка 70 лв. - оригинални каза пича.
Като гледам май ще се пазарува от няколко магазина

- libra
- потребител
Прав си... Лошото е, че мисля да го сменям в МП и няма да ме допуснат да вляза в халето. А пък за да дадат гаранция, най-вероятно ще искат да я сменят.debug написа:Според мен тръбичката първо я огледай, пък после я купувай и сменяй. Ако е ръждива, спукана, тече и прочие - да, сменяй. Но в противен случай защо ще бързаш да даваш 70-140 лева?

- libra
- потребител
Продължението!
Вчера купих комплект съединител с помпата от ДН и днес в МП Младост го монтираха. Засега съм изминал само 8 км, но се усеща прилива на мощност при по-ниското зацепване на съединителя. Надявам се всичко да е наред с монтажа. Утре на светло ще гледам по-подробно.
П.С. Забравих да спомена за тръбичката. Сменяла се ако купуваш помпа от МП, понеже била някакъв нов модел. Лека набутвация
Вчера купих комплект съединител с помпата от ДН и днес в МП Младост го монтираха. Засега съм изминал само 8 км, но се усеща прилива на мощност при по-ниското зацепване на съединителя. Надявам се всичко да е наред с монтажа. Утре на светло ще гледам по-подробно.
П.С. Забравих да спомена за тръбичката. Сменяла се ако купуваш помпа от МП, понеже била някакъв нов модел. Лека набутвация

- to6kooo
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 22:13
- Модел на автомобила: MONDEO 2.0 16V GHIA 2003 с ГИ KME
Миналото лято сменяхме при нас в сервиза съединителя на Фокус 1.6 16V на мой приятел който го кара такси.Колегата който се занимава с частите намери комплект-притискателен и феродов диск плюс лагер помпата на LUK! не знам за София ама цената му бе 301лв. Иначе в Форд и другаде се чуваха суми от порядъка на 700-800лв.Моят приятел е доволен вече 40000км няма проблеми,а колата се кара яко-както казах такси
е