Разход на гориво-Форд Фиеста 1.1 Мi 1991
-
- потребител
- Регистриран: 13 сеп 2007, 17:51
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1 Мi 1991
- Status: Извън линия
Разход на гориво-Форд Фиеста 1.1 Мi 1991
Здравейте ,колеги.От няколко месеца имаме Фиеста.Но ми се струва,че гори множко.Около 9-10 на 100 в града.Имам съсед с такава кола,който се хвали,че неговата гори около 7/100.Аз карам Вектра,която дава разход около 8,5 градско.Затова ми се струва,че Фиестата гори много.Забелязал съм,че като я запалим понамирисва на бензин.Доста четох из форума,специално темите за Фиеста и до никакъв отговор не стигнах.Колата пали сравнително лесно.Като завъртя за около 3-4 секунди е запалила.Оборотите ги оправихме от моторчето,имаше едно прекъсване при подаване рязко на газта,но сменихме свещи и се пооправи.Само,че с горивото въпроса си остана неразрешен.Като проверявахме новите свещи се вижда,че са малко опушени.Не е нагар,а като сажди,което ме довежда до мисълта,че има лошо изгаряне и евентуално това е от богата на бензин горивна смес.Възможно ли е дюзата на инжектора да е запекла в отворено положение?На самия инжектор има регулатор на налягането.Оттам може ли да се правят някакви регулировки?Като я форсирам на място,при големи обороти от ауспуха излиза конденз и сажди,които чак цапат асфалта и изпушва черен дим.Иначе не пуши.Е сега при студено пуши си бяло,като всички.Та ако някой има идеи как да смъкна разхода,да ги сподели.Предполагам,че има доста като мен,които наливат много и карат малко
Благодаря на всички,които ще дадат съвет.
Лека и безавариина.

Лека и безавариина.

- Sashko_pld
- потребител
- Регистриран: 17 сеп 2007, 20:59
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1 95г.
- Status: Извън линия
Колега....имам го същия проблем......и решение не съм намерил,много гори...като настъпя газ-та,и при мен хвърля черно...не е бензин...конденз както казваш ти....става въпрос за фиеста 1.1 карбуратор,95-та....и свещите са както казваш ти...опушени...черни...ако намеря решение преди теб...ще ти пиша....но колегите смятам,че ще дадат предположения