Допълнително охлаждане на интеркулера
-
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2005, 16:01
- Модел на автомобила: Ford FOCUS 1.8 TDCi 115ps
- Status: Извън линия
Допълнително охлаждане на интеркулера
На Ескорта има странна система за отвеждане на охлаждащ въздух към интеркулера, която според мен или изобщо е неефективна или ефекта от нея е твърде малък. Факт е че след 5 минути настъпване на колата кулера е горещ. Та питам някои да е правил опити с въздухозаборник отгоре на предния капак и да има инфо......... Идеи за магазини откъдето да се закупи ....
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2005, 13:21
- Модел на автомобила: ESKORT 1.8 TDI
Абе и мен от извесно време ме сърбят ръцете да си срежа капака ... А иначе 100% ще има ефект. На теория подобряваш КПД-то на двигателя. На Илиянци продават някакви въздухозаборници по 25 лв. Но първо че са грозни второ че са от пластмаса и са много афиф. Другата ми идея бяха "Тоягите" . При тях цената е от порядъка на 200 лв. за всичко/ + боядисване/. Въздухозаборника е копиран от субаро импреса врх.
Успех и чакам снимки 

-
- потребител
Ами по пътя на твоята логика колкото по горещ - толкова по ефективен------ама НЕ. Ако кулера е студен значи успява да охлади и въздуха през него. Ако е горещ то и преминаващия въздух ще си остане горещ. Прост пример е парното на апартаментите - радиатора е горещ и топлоотдава, но водата в нвго е по-гореща от радиатора. Тук не е същото но ефекта е принципно същия.pakumba написа:абе мом4ета, особенно първия пост, ами то така трябва да е горещ, нали е кулер/охладител/, как ина4е ще се охлажда, пипнете радиатора/решетката/ отзад на хладилника и тя е гореща.ина4е, 4е може да се подобри работата на двг като се обдухва кулера е ясно, но 4е е горещ така тряа да си е
-
- потребител
Благодаря за идеята. Наистина е много яко но за съжаление според мен е само за визуален ефект. Аз наистина искам да подобря охлаждането на кулера, а той се намира между "пръскалките" на чистачките.achkob написа:ето едно интересно предложение от мен за проблема ви...само се реже капака и се огъва надолу,а и става споредмен готино...