Допълнително охлаждане на интеркулера

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Jinxy
потребител
потребител
Регистриран: 29 юни 2005, 16:01
Модел на автомобила: Ford FOCUS 1.8 TDCi 115ps
Status: Извън линия

Допълнително охлаждане на интеркулера

Мнение от Jinxy » 09 май 2005, 16:36

На Ескорта има странна система за отвеждане на охлаждащ въздух към интеркулера, която според мен или изобщо е неефективна или ефекта от нея е твърде малък. Факт е че след 5 минути настъпване на колата кулера е горещ. Та питам някои да е правил опити с въздухозаборник отгоре на предния капак и да има инфо......... Идеи за магазини откъдето да се закупи ....

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 09 май 2005, 17:13

Чак за цени не знам, но във всеки магазин за тунинг части и аксесоари има такива. Гадното е, че ще трябва да режеш капака :(

jabkov
потребител
потребител
Регистриран: 17 фев 2005, 13:21
Модел на автомобила: ESKORT 1.8 TDI

Мнение от jabkov » 09 май 2005, 22:57

Абе и мен от извесно време ме сърбят ръцете да си срежа капака ... А иначе 100% ще има ефект. На теория подобряваш КПД-то на двигателя. На Илиянци продават някакви въздухозаборници по 25 лв. Но първо че са грозни второ че са от пластмаса и са много афиф. Другата ми идея бяха "Тоягите" . При тях цената е от порядъка на 200 лв. за всичко/ + боядисване/. Въздухозаборника е копиран от субаро импреса врх. :D Успех и чакам снимки :D

Потребителски аватар
achkob
модератор
модератор
Регистриран: 25 май 2005, 22:44
Модел на автомобила: focus 1.8TDDi ambiente wagon
Контакти:

Мнение от achkob » 09 май 2005, 23:58

ето едно интересно предложение от мен за проблема ви...само се реже капака и се огъва надолу,а и става споредмен готино...

pakumba
потребител
потребител
Регистриран: 26 апр 2005, 20:32
Модел на автомобила: fiat croma 2.0 i.e

Мнение от pakumba » 10 май 2005, 07:48

абе мом4ета, особенно първия пост, ами то така трябва да е горещ, нали е кулер/охладител/, как ина4е ще се охлажда, пипнете радиатора/решетката/ отзад на хладилника и тя е гореща.ина4е, 4е може да се подобри работата на двг като се обдухва кулера е ясно, но 4е е горещ така тряа да си е

Jinxy
потребител
потребител

Мнение от Jinxy » 10 май 2005, 09:04

pakumba написа:абе мом4ета, особенно първия пост, ами то така трябва да е горещ, нали е кулер/охладител/, как ина4е ще се охлажда, пипнете радиатора/решетката/ отзад на хладилника и тя е гореща.ина4е, 4е може да се подобри работата на двг като се обдухва кулера е ясно, но 4е е горещ така тряа да си е
Ами по пътя на твоята логика колкото по горещ - толкова по ефективен------ама НЕ. Ако кулера е студен значи успява да охлади и въздуха през него. Ако е горещ то и преминаващия въздух ще си остане горещ. Прост пример е парното на апартаментите - радиатора е горещ и топлоотдава, но водата в нвго е по-гореща от радиатора. Тук не е същото но ефекта е принципно същия.

Jinxy
потребител
потребител

Мнение от Jinxy » 10 май 2005, 09:10

achkob написа:ето едно интересно предложение от мен за проблема ви...само се реже капака и се огъва надолу,а и става споредмен готино...
Благодаря за идеята. Наистина е много яко но за съжаление според мен е само за визуален ефект. Аз наистина искам да подобря охлаждането на кулера, а той се намира между "пръскалките" на чистачките.

jabkov
потребител
потребител
Регистриран: 17 фев 2005, 13:21
Модел на автомобила: ESKORT 1.8 TDI

Мнение от jabkov » 10 май 2005, 09:23

Моята идея е някаква такава примерно ...
Изображение

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 14 май 2005, 13:09

Намерих нещо подобно на това което търсиш... уж било в промоция ;)
Ето тук и тук

Jinxy
потребител
потребител

Мнение от Jinxy » 16 май 2005, 09:04

Благодаря за линковете. Аз втория го гледах и онзи ден. Братовчед ми обеща да ме води в Пловдив някаде да купим и ще видим какво и кога ще стане. Този на снимката по - горе не е никак лош.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”