oтносно 6000cd

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:
Status: Извън линия

Re: oтносно 6000cd

Мнение от Pyrhel » 16 яну 2011, 22:29

щом има в надписа CLK, значи е за часовника. Щом не е CLK-AUTO, значи е в ръчен режим и не приема данни през RDS за часа и датата. По тия радиа няма часови зони, ама пък друго не ми идва на ум в момента...
Как стигаш до това? Задържаш меню бутона?

sgel
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2010, 12:31
Модел на автомобила: focus 1.6TDCI 90HP '07

Мнение от sgel » 17 яну 2011, 18:05

иво г. иванов написа:
sgel написа:Благодаря за инфото колега нямам чейнджър,защото ако имам щеше да ми чете PM3 формат а то не чете.Пробвал съм със дискове с мп3 музика и не ги чете остава другото бутона да е за такъв вход и да хо търся.Ако нямам казваш задължително ли има изход, накойто да сложа кабел?!?
Здравей , колега но няма връзка , според мен дали имаш чейнджър и формата - МР 3 . Аудиотехниката във ФОРД . която "чете" МР 3 е означена на апаратурата-например :RDS EON 6000MP3 ,а ти в темата си задал 6000cd .Така , че се формулирай - дали търсиш връзката м/у CD и чейндж. или МР 3 и чейндж.Това е въпрос на различен софтуер .А за изхода -Aux е готино , че питаш защото е на различни места според моделите-това е нормално .
Не търся връзка м/у мп3 и чейнджър,защото при мен няма как да я намеря.6000cd мипише отпред на самото цд пробвах до да пусна диск с мп3 не го разчете и ми стана ясно,че ще се кара на AUX,но просто нз как да го направя.Към тази мисъл ме насочи бутона на панела с надпис AUX и реших да попитам тук,защото в МП дори нз как се сваля цд-то и сега работи перфектно :D :D :D
Изображение

didoya
потребител
потребител
Регистриран: 10 дек 2009, 21:49
Модел на автомобила: Focus 2008 1.6 Duratec

Мнение от didoya » 18 яну 2011, 08:35

Аз пуснах тема за други варианти с MP3, но да не е през AUX и с външен плеър. Засега никой не е писал, ама ще я следя, следи я и ти ако искаш:)

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Мнение от иво г. иванов » 19 яну 2011, 00:28

sgel написа:
иво г. иванов написа:
sgel написа:Благодаря за инфото колега нямам чейнджър,защото ако имам щеше да ми чете PM3 формат а то не чете.Пробвал съм със дискове с мп3 музика и не ги чете остава другото бутона да е за такъв вход и да хо търся.Ако нямам казваш задължително ли има изход, накойто да сложа кабел?!?
Здравей , колега но няма връзка , според мен дали имаш чейнджър и формата - МР 3 . Аудиотехниката във ФОРД . която "чете" МР 3 е означена на апаратурата-например :RDS EON 6000MP3 ,а ти в темата си задал 6000cd .Така , че се формулирай - дали търсиш връзката м/у CD и чейндж. или МР 3 и чейндж.Това е въпрос на различен софтуер .А за изхода -Aux е готино , че питаш защото е на различни места според моделите-това е нормално .
Не търся връзка м/у мп3 и чейнджър,защото при мен няма как да я намеря.6000cd мипише отпред на самото цд пробвах до да пусна диск с мп3 не го разчете и ми стана ясно,че ще се кара на AUX,но просто нз как да го направя.Към тази мисъл ме насочи бутона на панела с надпис AUX и реших да попитам тук,защото в МП дори нз как се сваля цд-то и сега работи перфектно :D :D :D
Така де 6000 cd няма как да ти чете МР 3 ,и аз съм с такава техника , но нямам AUX вход нито бутон , тъй че се налага външен източник . Във форума колега бе споделил със снимков материял за устройство FORD Links Car .Яко е . Върши работа на чейнджър .Другия вариант е да се записват дискове във Flat Format но това не го разбрах .
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител

Мнение от иво г. иванов » 19 яну 2011, 00:34

Pyrhel написа:щом има в надписа CLK, значи е за часовника. Щом не е CLK-AUTO, значи е в ръчен режим и не приема данни през RDS за часа и датата. По тия радиа няма часови зони, ама пък друго не ми идва на ум в момента...
Как стигаш до това? Задържаш меню бутона?
Дааааа ... интересно но май минава през RDS , защото изменя в реално време датата .Ще се поинтересувам дали наистина не е часовник ??! Късно прочетох поста/sorry/ , но ще опиша точните стъпки до показанието CLK :!:

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител

Мнение от иво г. иванов » 19 яну 2011, 22:02

Та от работещо на някаква станция радио натискам MENU и ми изписва:MАN-ръчна настройка ,после : RDS-15 30 и после CLK.От тук ако продължа с MENU минава през всичките опций а ако използвам -SEEK+ ми дава :CLK--/--/-- но никаква промяна на данните .Бях подготвил и снимки но не успявам да ги кача . Абе не знам как :(: Изображение Изображение

sgel
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2010, 12:31
Модел на автомобила: focus 1.6TDCI 90HP '07

Мнение от sgel » 31 дек 2011, 16:35

Пичове понеже виждам едно Remote или phone mode искам да направя следното: моята нокиа 5530 има такива хеднсфрита, които имат опцията да сменят песента. Това е чрез отделни копчета. Въпросът ми е ледния: мога ли да направя да сменям песни от лостчето до кормилото, докато телефона свири чрез аукс??
Изображение

Отговори

Върни се в “Аудио и мултимедия”