някой знае ли??? спортен филтър - температура
- поната
- потребител
- Регистриран: 17 сеп 2005, 17:48
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi94. Форд торнео-транзит 07 Tdci 130hp. Яде спортни хонди за закуска, вечер кот има.
- Status: Извън линия
някой знае ли??? спортен филтър - температура
Някой знае ли??? Дали има температурен диапазон (на въздуха който постъпва в спортния филтър) в които двигателя ще работи най- добре.Щото нали трябва да влиза студен въздух. Ама ако е е жега??? Измерих надеждно около 30С градуса навлизащ.Дали е много???Ами ако стигне около 45 градуса кофти ли е??? Моля за компетентни мнения А не ... аве коти пука. ала снайперисто генералле 

колата ми служи, не аз на нея

- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
ами целта е да смуче въздух от възможно най-студеното място, ти си мерил 30 градуса при запалена кола, при карана или при караща? по принцип това, което съм виждал да се мери е, слага се термометъра и караш, спираш и гледаш ква е температурата, после на друго място и така, като цяло опитай колкото е възможно по-студено място да намериш, за да може да има повече кислород във въздуха, който се смуче и респективно по-голям ефект
но искам да ти кажа, че като цяло при атмосверна кола драстична разлика при малко по-топъл въздух няма да има, няма и да има особен вървеж, ако е крайно студен, иначе турбо колите правят осезаема разлика във вървежите при топло и студено..
и друго, ако имаш само пърформанс филтър и сток колектори няма какво да очакваш
въобще филтър бегачка не прави
трябва да налееш парица за да се позасили колата 
но искам да ти кажа, че като цяло при атмосверна кола драстична разлика при малко по-топъл въздух няма да има, няма и да има особен вървеж, ако е крайно студен, иначе турбо колите правят осезаема разлика във вървежите при топло и студено..
и друго, ако имаш само пърформанс филтър и сток колектори няма какво да очакваш

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Преди 10-15 год. си мислех, че интеркулела е свързан с климатика и той охлажда въздуха
. И си правех умозаключението, че има ли интеркулер значи задължително има климатик
. Е след години ме светнаха по въпроса. А сега като знам колко спъва климатика, няма смисъл да се мисли по този въпрос.
Май малко
ама да си дигна звездичките
!

Май малко

Небойте се роби Спартак е с вас!
- поната
- потребител
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi94. Форд торнео-транзит 07 Tdci 130hp. Яде спортни хонди за закуска, вечер кот има.
Мерси много бад енджел
Благодаря за отговора. Температурата е меря на загрят мотор с дигитален термометър прикрепен датчик непосредсвено до филтъра.
Вярно всичко което казваш, обаче ако нямаше известен ефект нямаше да се занивам с глупусти, ефекта е до момента когато измина 3-4 км по горещото.
Как да накарам колата да не гасне на газ с филтъра, оборотите от изпарителяли корегирам??? това е другия въпос.
Вярно всичко което казваш, обаче ако нямаше известен ефект нямаше да се занивам с глупусти, ефекта е до момента когато измина 3-4 км по горещото.
Как да накарам колата да не гасне на газ с филтъра, оборотите от изпарителяли корегирам??? това е другия въпос.

- поната
- потребител
Да
Със сток филтъра нямам никъкви проблеми на газ, явно на газ идва малко повече въздуха и иска повече газ....можеби назнам тия дни нямам време да пробвам. Филтъра си го бива на ИЕД Турция.