Фиеста 1.4тдци проблем с датчик на температурата
-
- потребител
- Регистриран: 07 дек 2014, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Ka
- Status: Извън линия
Фиеста 1.4тдци проблем с датчик на температурата
Здравейте на всички. Днес взех на жената Фиеста 1.4TDCI 68 коня 2003-а година. Колата е супер но ми направи впечетление че стрелкичката на температурата не се вдигна въобще, а колата я карах цял ден. Няма да е от термостата защото трябваше да помръдне поне малко ако беше прецакан той. На вънка е около 10 градуса. Парното работи доста добре.Когато дам на контакт се вижда че тази дигитална чертичка има и други положения на думата НОРМАЛ, а сега постянно си стои на N. И колата я карах на разстояние 20км за което трябваше да загрее. Съмнява ме някой датчик, но ако може който рабира да се изкаже къде е този датчик и лесно ли се сменя.
Също така искам да използвам темата и да ви питам за марка масло която да и сложа и какъв вискозитет?
Също така искам да използвам темата и да ви питам за марка масло която да и сложа и какъв вискозитет?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Фиеста 1.4тдци проблем с датчик на температурата
А колата реално загряла ли е? Първо трябва да установиш загрява ли нормално, въпреки показанието на таблото и тогава ще говорим какво трябва да смениш.
За маслото виж тази тема:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=4474
За маслото виж тази тема:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=4474
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Да колега колата загрява доста добре спорем мен. След няколко минути вътре става баня. А маслото ще го купувам днес затова моля кажете какво да сложа. Мерси за темата която ми пусна но е 75 страници и наистина нямам време в момента да я чета, а никога не съм сменял масло на форд и нямам никаква идея какво масло да му сложа. Карам мерцедес и винаги слагам Кастрол 5в40 Edge, но видях че кастрола не е подходящ.
-
- потребител
Къде точно се намира този датчик, за да го проверя да не е прекъснат някой кабел. Двигателят беше мит и е възможно от водоструйката да се е размместило или скъсало нещо.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Сложи от същото, няма да сгрешиш. Виж последните две страници на темата.iliqn_kumanov написа:.... Карам мерцедес и винаги слагам Кастрол 5в40 Edge, но видях че кастрола не е подходящ.
Не знам къде се намира датчика, но някой който знае ще каже. Също така така може да каже как да включиш сервизния режим на таблото и да видиш температурата, която отчита компютъра (датчиците са различни).
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- dragonn2
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
- Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
- Контакти:
За теста на таблото:
https://www.youtube.com/watch?v=1ie_OCgDOyw
Клипчето е малко смотано, но горе долу става ясно: задържаш бутона за нулиране и даваш на контакт. При фокус е същото и доколкото знам може да запалиш двигателя и един вид да гледаш живи данни.
https://www.youtube.com/watch?v=1ie_OCgDOyw
Клипчето е малко смотано, но горе долу става ясно: задържаш бутона за нулиране и даваш на контакт. При фокус е същото и доколкото знам може да запалиш двигателя и един вид да гледаш живи данни.
-
- потребител
Колеги моя грешка. Стрелката се вдига и седи на N. Някой който кара такъв двигател ще каже ли къде е нормално да седи чертичката?