Не работещ подгрев на стъклото
-
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2014, 19:57
- Модел на автомобила: Fusion
- Status: Извън линия
Не работещ подгрев на стъклото
Не ми работи явно подгрева на предното стъкло, проверих бушоните - наред са. Ако някой има идея от къде може да се оправи проблема нека сподели.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Не работещ подгрев на стъклото
Остава да провериш буксите на нагревателя.
Първо бутона за нагревателя, все пак.
Първо бутона за нагревателя, все пак.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
Значи бутона за нагревателя си работи, свети, когато го включа даже се променят оборотите на колата, но стъклото на колата си остава запотено и нищо не става. Времето което изчаках беше 5 минути, повече нямах търпение да го чакам и си потеглих.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Ако е запотено отвътре трудно става с нагревателя, поне при мен на Фокуса. В такива случай си пускам климатика.
Щом усещаш промяна в оборотите, би трябвало да работи.
Щом усещаш промяна в оборотите, би трябвало да работи.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Може да са прекъснати и реотаните от старост примерно, знам че се мери съпротивлението им за да се разбере дали са ОК. Иначе след месец-два като се заледи ще знаеш със сигурност.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Пробна лампа или мултицет на двата края на нагревателите, възможно е кабелите на нагревателите да са прекъснати между купето и вратата тъй като са доста дебели непрекъснатото отваряне-затваряне не им се отразява добре.
-
- потребител
Грешката явно е моя , че не съм уточнил че става въпрос за нагревателя на предното стъкло, а той е вграден в стъклото и нищо не се прекъсва от врати и нищо не може да се замери. Чакам други предположения. Точно и заради тази екстра съм си избрал колата и ми е необходимо да работи.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Той е Wi-Fi и изсмуква енергия от космоса.dimmmi67 написа:става въпрос за нагревателя на предното стъкло, а той е вграден в стъклото и нищо не се прекъсва от врати и нищо не може да се замери. Чакам други предположения.

В отсека под челното стъкло гледай по ъглите за широки ленти
Те това са му кабелите
Не вярвам обаче да може чак да суши джама.
Човек с подгрев го е написал.
Нагревателя на задния джам също не успява да изсуши.
Топлят колкото да разтопят леда и другото го върши чистачката.
За от вътре Валери го написа. Пускаш климатика.
Ако не е климатороник и ти стане студено леко коригираш температурата като въртиш врътката към топло.
Поне аз така правя кога вали. Жуля яко на климатик и не ме бърка. Няма да се поти нищо

- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Стъклото има 2 букси, на тях се мери съпротивлението. Намират се под кората на рамената на чистачките.
- mitakinen
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2005, 22:07
- Модел на автомобила: S-Max 2.0 TDCI Titanium X
- Контакти:
Виж тази връзка на клипа. Случва се да се отлепи клемата към прозореца.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=u6bMDxYhixY#t=58
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=u6bMDxYhixY#t=58
-
- потребител
А бе това с климатика го знам, реших че ще е по-ефикасно с нагревателя на самото стъкло. Иначе пускам климата и слагам ушанката,че даже и кожените ръкавици и чакам докато прогледна през джама.

-
- потребител
Ето и последната информация по проблема с подгряването, тествано тази сутрин след 10 мм. лед след снощната поледица. Първо проблема е със самото влизане в колата, който беше решен след 5 минутно почистване по периферията на шофьорската врата. Впоследствие следва запалване на дизела, което става естествено веднага на секундата, в противен случай ще има сменяне на колата.
Включих подгрева на предното, задното стъкло и вентилатора на 3-та степен в посока само предното стъкло. След 5-тата минута подгрева на предното стъкло изключи без да има видим ефект за леда. Включих го за още една 5 минутна врътка /през това време подгрева на задното стъкло си стоеше включен/. След 10 мин. нагряване се наблюдаваше следното - м/у леда и прозореца се появиха въздушни джобчета / и на двете стъкла /, което за мене е индикация , че леда макар и още неразмразен, поне е частично отлепен от стъклото. Останалите действия по почистването вече не е необходимо да ги обяснявам, само да добавя, че ми отнеха общо около 5 минути за двете стъкла плюс тези на предните и задните врати. След влизане в колата изключих подгрева на задното стъкло тъй като вече нямаше нужда от него, а той продължаваше да свети. Извод - работещ подгрев на предното стъкло, макар и за 5 минутен времеви интервал, както и работещ подгрев за задното стъкло, като интервал поне 15 минути. Мисля, че не съм пропуснал нищо, дано съм бил полезен с тази информация на някого. А, и да не забравя да допълня, че през деня докато карах, се получи изпотяване на задното стъкло, което след 5 минутен включен подгрев, почти напълно се премахваше.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Че за 5мин работа на двигателя, вентилатора и без ел. подгрев на стъклото ще разледи???
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Много е 5 мин., че и да няма ефект после. За около минута някъде трябва да се е отделил леда.

-
- потребител
Може би колегите ще споделят какви точно коли - уникати карат, че при минус 4 градуса температура отвън със силен вятър, и студена кола, престояла повече от 16 часа, със един сантиметър лед по предното стъкло, пък и отгоре по колата, само за 5 минути на вентилатор си размразяват предното стъкло? Може би съм се прекарал като съм си избрал точно тази марка, не зная.
- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Всяка кола, дори без подгрев, при много студ и лед ... би трябвало за 5 минути да обдуха всичко без човешка намеса. Обаче няма начин да стоя толкова време и да чакам само да се изчисти стъклото, затова си помагам, като повечето лед и сняг махам с ръка и след 2 минути духане всичко е чисто. Така че и при най-тежките условия, след 3-4 минути вече съм потеглил с чисти стъкла.
-
- потребител
То е ясно , че не чакам леда сам да падне, но нали екстрите са да ни правят живота по-лесен. Само, че след 5 мин. подгрев не става по-лесно почистването, за това се наложи да чакам двойно повече. И мисля, че почистването на автомобил в София е малко по-различно от почистването на такъв в североизточна България, не мислиш ли така ?

- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Подгрева трябвада тръгне веднага. При мен на запотено стъкло след няколко секунди се виждат хоризонтални линии. Нямал съм възможност да тествам с лед или сняг, но мисля че 5 мин си е твърде много за да няма ефект.
Sent from my Электроника
Sent from my Электроника

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Например, колите от подписа ми. Нямам ел.подгрев на стъклото и не говоря за някакви -4 а поне за -10, нямам гараж колите са на улицата. Прегледай си охладителната система, за ел.отоплителя е ясно че не работи.dimmmi67 написа:Може би колегите ще споделят какви точно коли - уникати карат,.....
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Май явно никой не е на ясно какво значи поледица 1 см. и как само 4-5 мин. се опитваш само да влезеш в автомобила си, който представлява една шушулка от лед. Другото остава само да се упражняваме в риторика.