Смущения в радиото
-
- потребител
- Регистриран: 04 апр 2006, 13:01
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1994, 1.6-90HP
- Status: Извън линия
Смущения в радиото
Моля а съвет.
Сменям трето радио на Мондео МК1-1994 1.6 бензин/газ, и при трите има досадно смущение на всички станции, чува се лек пукот от време на време, и моментно заглъхване. Предишните ми радиа бяха китайчета, и отдавах проблема на това, новото е Blaupunkt, и ми се струва, че смущенията са от ел.инсталацията.
На CD и на FM Трансмитер работи перфектно.
Сменям трето радио на Мондео МК1-1994 1.6 бензин/газ, и при трите има досадно смущение на всички станции, чува се лек пукот от време на време, и моментно заглъхване. Предишните ми радиа бяха китайчета, и отдавах проблема на това, новото е Blaupunkt, и ми се струва, че смущенията са от ел.инсталацията.
На CD и на FM Трансмитер работи перфектно.
- Tsurinski
- потребител
- Регистриран: 27 май 2009, 11:47
- Модел на автомобила: Ford Cougar 2.5 99
Re: Смущения в радиото
Колега, провери си антената да не се е разхлабила нещо. Ако е заводската антена, провери дали масата не се е загубила при връзката с антенното основание. Според мен там е проблема, защото ако беше от другаде щеше да има смущения и при работа на CD. Успех с решаване на проблема!

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Смущения в радиото
Да пиша, докато не ми е изветряло от главата.
При мен също е появи досадно пукане при слушане на радио, преди около месец. На някой станции по-отчетливо, при други не толкова, но го имаше при всички. При работа на CD-то нямаше нищо подобно.
Бутах антени, сменях антени- нищо. При спрян двигател няма смущения, имаше само когато работи. Честотата на смущенията(пукане, пращене) бяха правопропорционални на оборотите на двигателя.
Преди два дни обаче, бензиновата помпа отиде към Вечните състезателни писти. При отварянето се оказа, че единия от захранващите кабели е нагрявал, разплел се е и накрая прекъснал. Самата помпа също е изгоряла. Проблемът с кабела явно е бил в следствие на това, че помпата е работела вече трудно, повишен ток и пр., или пък обратното- разплетения кабел да е помогнал на помпата.
Както и да е, в следствие на лошата връзка са се появили тези смущения в радиото.
Помпата вече е друга и няма грижи с радиостанциите.
П.П.
fordmaniac ако се сети може и да снима прекъсналия кабел, аз бързах и забравих.
При мен също е появи досадно пукане при слушане на радио, преди около месец. На някой станции по-отчетливо, при други не толкова, но го имаше при всички. При работа на CD-то нямаше нищо подобно.
Бутах антени, сменях антени- нищо. При спрян двигател няма смущения, имаше само когато работи. Честотата на смущенията(пукане, пращене) бяха правопропорционални на оборотите на двигателя.
Преди два дни обаче, бензиновата помпа отиде към Вечните състезателни писти. При отварянето се оказа, че единия от захранващите кабели е нагрявал, разплел се е и накрая прекъснал. Самата помпа също е изгоряла. Проблемът с кабела явно е бил в следствие на това, че помпата е работела вече трудно, повишен ток и пр., или пък обратното- разплетения кабел да е помогнал на помпата.

Както и да е, в следствие на лошата връзка са се появили тези смущения в радиото.
Помпата вече е друга и няма грижи с радиостанциите.
П.П.
fordmaniac ако се сети може и да снима прекъсналия кабел, аз бързах и забравих.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.