километраж за ФОРД СКОРПИО

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
Топала
потребител
потребител
Регистриран: 20 окт 2006, 12:39
Модел на автомобила: Mercedes E250D, Foad Skorpio Ghia 2,0i
Status: Извън линия

километраж за ФОРД СКОРПИО

Мнение от Топала » 27 окт 2006, 16:33

Неми работи километража пороверявах всички кабели сменях го с друг но все същата. Можели да е от някакви кондензатори който изсъхват (по мнение на един специалист) за щото ми писна да го разглабям.

Потребителски аватар
Mr.Scorpion
потребител
потребител
Регистриран: 05 фев 2006, 23:13
Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0 Ghia

Мнение от Mr.Scorpion » 24 ное 2006, 02:15

И аз съм точно така при мен от време на време тръгва купих от НеРеДоВеН таблото което със сигурност върви
остава са да са кабелите или дачика но той ако е изгорял дачика би трябвало да не работи изобщо тря да взема да проверя кабелите че ми писна направо от този километраж. X(:
Изображение Изображение

Потребителски аватар
bigdady
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2006, 14:16
Модел на автомобила: SCORPIO 2.0i 122 hp седан

Мнение от bigdady » 24 ное 2006, 10:51

е при мене е същата работа ама с оборотомера не нема и кога си иска се пусне и километражае правил така ама много рядко обикновено като стане така един удар отгорена таблото върши работа
NO PAIN NO GAIN

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 24 ное 2006, 11:43

Проверете си пистите по таблото (от куплунга до изводите на уредите). Може да се е спукала някоя писта или да се е окислил някой контакт. Ако работите с поялник - ВНИМАВАЙТЕ , да не стопите целолоидната основа, а най-добре пускайте допълнителен проводник от спойка до спойка успоредно на прекъснатия.

Потребителски аватар
chains
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier

Мнение от chains » 24 ное 2006, 18:34

Не сте ли с жило?

Потребителски аватар
kabeldjiata
потребител
потребител
Регистриран: 02 сеп 2005, 13:40
Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0i Automatic; Saab 900 NG Automatic

Мнение от kabeldjiata » 24 ное 2006, 19:48

Не на Скорпиото километража е електрически :wink: Между впрочем километражите бяха два модела доколкото си спомням с повечко механика са до към 88-89г., на който му се изронваха едни пластмасови зъбни калелца, а от 89 а километражите са на друг принцип и не правят проблеми, иначе са напълно взаимозаменяеми аз правих това упражнение много отдавна и вече не помня :roll:
Между впрочем и аз имам проблем с оборотомера и се чудя какво да правя имам чувството, че показва два пъти по-малко от реалното :roll:

brave
потребител
потребител
Регистриран: 03 авг 2005, 19:26
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TD

Мнение от brave » 25 ное 2006, 16:55

И при мене е така на Форд Мондео 97г. ту километража ми работи ту неработи когато на него си му е кеф. И чудното когато не работи километражаи датчика за гориво също не показва и после и двете се оправят едновременно.1 или 2 дена работат и после неработат и немом да разберем кво е? Някой да даде отговор на тези неща ако може.

Mondeo18TDI96
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)

Мнение от Mondeo18TDI96 » 25 ное 2006, 17:14

brave написа:И при мене е така на Форд Мондео 97г. ту километража ми работи ту неработи когато на него си му е кеф. И чудното когато не работи километражаи датчика за гориво също не показва и после и двете се оправят едновременно.1 или 2 дена работат и после неработат и немом да разберем кво е? Някой да даде отговор на тези неща ако може.
свали си панела с приборите и му огледай куплонзите (има два с по 10-15 пера) - най-вероятно не правят контакт. Приборите на таблото са доста солидно направени, но самите съединители на таблото са най-измисленото нещо което съм виждал: нещо като еднослойна платка само че вместо гетинакс - прозрачно фолио (като на клавиатура от 2лв.)- и сгъната в местата за куплонзите ... абсолютна идиотщина :)

как се разглобява таблото: има на много места във форума!

Потребителски аватар
tata1971
потребител
потребител
Регистриран: 02 дек 2006, 00:01
Модел на автомобила: SCORPIO 2.0 i DOHC 1990 ХЕЧБЕК
Контакти:

Мнение от tata1971 » 02 дек 2006, 21:26

При мен спидометъра и километража не работят в комплект.Каня се да отворя таблото защото кабелите до там ги проверих -здрави са.Засега карам така защото това дето показва количеството на горивото работи-както на бензин така и на газ/ :D :D :D /
Прикачени файлове
Стария ми Форд.jpg
Наесен с песен в К1.

Потребителски аватар
viksata
потребител
потребител
Регистриран: 27 апр 2007, 13:46
Модел на автомобила: Форд Скорпио
Контакти:

Re: километраж за ФОРД СКОРПИО

Мнение от viksata » 27 апр 2007, 13:59

Топала написа:Неми работи километража пороверявах всички кабели сменях го с друг но все същата. Можели да е от някакви кондензатори който изсъхват (по мнение на един специалист) за щото ми писна да го разглабям.

аз също имах същия проблем:)
долу на самия датчик има един проводник "маса" които е вързан от една страна с болта на датчика а сдруга към купето
той клеясва и може да е заради това
развий болтовете му и пробвай пак ако не ... нов датчик

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”