Изгоря динамото
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
- Status: Извън линия
Изгоря динамото
Сега, то е ясно, че ще ходя на майстор, обаче се чудя защо изпуши динамото. Историята е следната, става въпрос за Мондео 94-та бензин. Колата не е карана от няколко месеца. През зимата се опитвах да я припалвам, обаче акумулатора падна и в крайна сметка го свалих. Преди 2-3 месеца го свалих и заредих вкъщи, но не съм го слагал на колата през това време. Вчера все пак реших, че е крайно време да и разтрия кокалите, сложих акумулатора, имаше пращене на искри от клемите. Тръгвам да паля, абсолютно нито една лампа не светна на таблото. Помислих, че пак е паднал, както си е стоял вкъщи. Заредих го отново, днес тръгнах пак да го слагам, почна пак да пращи от клемите и следващото нещо, което усетих беше мирис от динамото на изгоряло и пушек от там. Откачих го и сега съм в шах и мат защо стана така. Някой да има идеи...
П.С. Правилно съм го закачил, не съм разменил полюсите, ако някой ще ме пита това...
П.С. Правилно съм го закачил, не съм разменил полюсите, ако някой ще ме пита това...
Който кара Форд е горд!
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Re: Изгоря динамото
Ами като за начало провери да не би някоя животинка да се гнездила там и да ти е направила поразии по инсталацията...
За да ти искри при закачването на клемите имаш някъде "късо".
Предполагам като говориш за "динамото" имаш предвид генератора, а не стартера
За да ти искри при закачването на клемите имаш някъде "късо".
Предполагам като говориш за "динамото" имаш предвид генератора, а не стартера

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Често се случва гладни мишоци, да прегризат жиците............
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Котки, мишки в центъра на Варна, всичко ми мина през акъла, ама ще оставя на майсторите да проверяват какво става. Изпуши точно там където е ремъка на динамото, намотката където се вижда 
Да си допиша направо тука, понякаква причина, като съм го слагал на зарядното са се объркали полюсите и акумулатора си е сменил поляритета и затова е изгоряло динамото. Като погледнах сега зарядното видях, че на червения кабел е закачена минусовата клема, а на синия е плюс-а. Дали някой ги е разменил преди това не знам, последно при брат ми беше зарядното, да не си е играл той само. Та в крайна сметка, имам изгорен диоден блок на динамото, ще се смени и лагера, 110 лв. цялата работа. От простотия.

Да си допиша направо тука, понякаква причина, като съм го слагал на зарядното са се объркали полюсите и акумулатора си е сменил поляритета и затова е изгоряло динамото. Като погледнах сега зарядното видях, че на червения кабел е закачена минусовата клема, а на синия е плюс-а. Дали някой ги е разменил преди това не знам, последно при брат ми беше зарядното, да не си е играл той само. Та в крайна сметка, имам изгорен диоден блок на динамото, ще се смени и лагера, 110 лв. цялата работа. От простотия.
Който кара Форд е горд!