Не ми светят Габаритите и Осветлението на таблотото на Монде

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
momche_28
потребител
потребител
Регистриран: 26 дек 2012, 13:13
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 M1
Status: Извън линия

Не ми светят Габаритите и Осветлението на таблотото на Монде

Мнение от momche_28 » 26 дек 2012, 13:58

Здравейте, от седмица нямам габарити, осветлението на таблото(километражното) осветлението на парното и радиото. Зумера за забравено осветление и той не работи. Логично е проблема да е комплексен и проблема да се крие в изгорял бушно, но на двапъти проверих бушоните и на предния капак и бушоните под волана, не открих изгорял бушон. Дайте акъл как да процедирам... Нямам схема на бушоните са да видя кой бушон за какво служи а и в нет-а не откривам, оказа се по сложно от колкото си мислих. И как да проверя тези голямите (бушони) релета ли са какви са?!
Автомобила е Форд Мондео 1997г, бензин 2.0 двигател Z-tec

men1977
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.

Re: Не ми светят Габаритите и Осветлението на таблотото на Монде

Мнение от men1977 » 26 дек 2012, 16:25

Здр. градски и добре дошъл във форума,значи относно твоя проблем щом казваш,че си проверил бушоните и са здрави остава тези мизерии да ги прави ключа,възможно е да е прегорял нещо и да не дава контакт за габаритите ,а те са свързани със всичко дето си описал,че не свети.Рзглоби го и го огледай,но може и видимо да му няма нищо,но пак да е дефектирал.

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07

Мнение от OgiDogi » 26 дек 2012, 17:01

men1977 написа:Здр. градски и добре дошъл във форума,значи относно твоя проблем щом казваш,че си проверил бушоните и са здрави остава тези мизерии да ги прави ключа,възможно е да е прегорял нещо и да не дава контакт за габаритите ,а те са свързани със всичко дето си описал,че не свети.Рзглоби го и го огледай,но може и видимо да му няма нищо,но пак да е дефектирал.
Не само, че е възможно, ами направо си е от там. Моят ключ заради това го смених преди половин година. Буксата и тя беше нагоряла и деформирана, но я "закърпих" някак.
За да изпреваря въпроса за демонтажа - дърпаш здраво и внимателно, пластмасата се държи на метални щипки към таблото. Трябва да има 3 букси - една за пускане на фарове и габарити, една за нивелиране на фаровете и една за регулиране осветлението на таблото (дори и да няма съответните врътки). Последната излиза малко трудно, че проводниците са къси и не позволяват да се върти конзолата, а ключалката е от долната страна.
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 26 дек 2012, 19:42

Да го напиша на поредния питащ, без да си е направил труда да потърси.
Ключа на Ескорт, Фиеста и Мондео са идентични и имат един и същ проблем, замърсяват се. Най-бързия и лесен начин е да се впръска контактен спрей покрай пръстена за включване на фаровете, без да се разглобява, само се пъха тънка отверка колкото да се разшири леко процепа. Най-често това помага за няколко месеца, ако ли не трябва да се разглоби ключа, гадното е че кабелите са къси и трябва да се разпояват от платката.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

momche_28
потребител
потребител

Мнение от momche_28 » 26 дек 2012, 20:36

Благодаря ви много пичове, малко късно видях че стве писали, очаквах да има някаква сигнализация че са ми отговорили... Още утре ще го "захапя" гадния ключ и разбира се ще вмъкна резултатите в темата.
Балгодаря ви още веднъж

Потребителски аватар
imarh
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2007, 10:09
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 16V 95г. автоматик, комби с теглич
Grand Cherokee 2.7 CRD 2004

Мнение от imarh » 27 дек 2012, 00:00

momche_28 написа:Здравейте, от седмица нямам габарити, осветлението на таблото(километражното) осветлението на парното и радиото. Зумера за забравено осветление и той не работи.....
Преди седмица да си сменял някоя двусекционна крушка и да си сложил едносекционна на нейно място (или обратното)?

momche_28
потребител
потребител

Мнение от momche_28 » 27 дек 2012, 10:28

imarh никакви крушки не съм барал

momche_28
потребител
потребител

Мнение от momche_28 » 27 дек 2012, 15:54

Момчета, вече всичко е наред, оказа се че една гадна жица не дава на контакт и трябва да се понатисне. Ма то е така остарява колата и започва да се "разхлопва" Поне редом с това си оправих светлинките на вратите на дръжките за потваряне. и също така локализирах един друг проблем за "борд. компютара"
Това ще е от мен и един съвет като препатил... проверете дали всичко дава хубаво на контакт преди да пребегнете до смяна...
Успех

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”