проблем с форд фокус
-
- потребител
- Регистриран: 03 яну 2011, 23:54
- Модел на автомобила: ford focus
- Status: Извън линия
проблем с форд фокус
здравейте колеги!от известно време имам проблем с ниските обороти,при работа на газ се тресе двигателя и се чува едно припукване от ауспуха!смених свещите и кабелите,но няма подобрение!забелязах че на 1-и и 3-и цилиндър искрата е по слаба при изваждане на кабела!на извода от бобината на 1-и цилиндър крачето е окислено,как да го почистя и може ли да е от това?как мога да премеря бобината дали не е изгоряла?[code][/code][code][/code]
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Re: проблем с форд фокус
Неказваш какви кабели и свещи си сложил. Също така не даваш информация за двигатела и от къде си. Ако има повече информация хората биха могли да ти помогнат по ефективно 

-
- потребител
двигателя е 1,6 16в 1999г.кабелите са моторкрафт,свещите фомоко от мото фое!за кабелите и свещите съм сигурен че са добре!според мен проблема е в бобината,най-малкото от окисления извод на 1-и кабел или самата бобина,но не знам как да проверя?иначе сам от стамболийски!някакви идеи?
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.
Колега не си уточнил дали проблема е само на газ или и на бензин е същата работа,щото ако си работи на бензин нормално ,явно имаш проблем с газовата,но ако и с двете горива е еднаква работата възможно и бобината да е,една диагностика предполагам ще установи проблема.
-
- потребител
проблема е само на газ,на бензин работи добре,но искрата на 1-и и 3-и цилиндър е слаба!предполагам че от там идва проблема!