Проблем с много ел. неща на Мондео мк3 2.0tddi

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
vladimirz
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2011, 22:41
Модел на автомобила: Mondeo, 2.0 TDDI 115hp, 2001г. Комби
Status: Извън линия

Проблем с много ел. неща на Мондео мк3 2.0tddi

Мнение от vladimirz » 10 авг 2011, 00:14

Колеги здравейте,
Имам следните проблеми с ново закупения от мен Мондео мк3 2.0 тдди 2001
-Климатроника ми духа в краката при напълно изключено положение - натискам офф и дисплея е изгаснал
- Някаква лампа свети в краката на пътника при затворени врати, изгасва чак след заключване с дистанционното на ключа
- Не мога да изключа дългите - това може би е проблем с ключа за мигачите но факт е че не става
- Като взех колата борда показваше разход 99.9 л/100 после като покарах 50-60км взе да пада бавно но стигна до 16л/100 това направо ме ужаси нормално ли е?
И някои други но да не прекалявам като за първи пост.

Ако някой може да помага. От Пловдив съм има ли спецове на Мондео в нашия град, освен МП разбира се.
Благодаря!

Потребителски аватар
bmitev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2011, 16:27
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 (2009)

Re: Проблем с много ел. неща на Мондео мк3 2.0tddi

Мнение от bmitev » 11 авг 2011, 10:32

Здравей колега и добре дошъл

1. Възможно е при висока скорост да усещаш че влиза въздух през въздуховодите, но на място не трябва да се усеща никакво духане от никъде. Не знам как е при теб, дай малко повече подробности, моля.
2. Лампата която свети в краката на пътника е абсолютно в реда на нещата. Подобна лампа трябва да свети и в краката на шофьора. Така ги правят новите коли.
3. Тук също от малко повече инфо няма да заболи - като включиш късите светват автоматично и дългите или като включиш ръчно дългите после не можеш да ги загасиш?
4. Разходът 99.9 означава, че колата е седяла на място със запален двигател и току що нулиран разход. Също нормално, още повече щом в движение разходът е започнал да се нормализира.
Новини за коли под наем

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 11 авг 2011, 10:38

това с климатроника не е нормално но за съжаление не знам на какво може да се дължи .. вентилатора чуваш ли го при ОФФ ? разхода е нулиран и почва от 99/100, постепенно ще пада докато се нормализира .. осветлението в краката би трябвало да изгасне след известно време при затворени врати .. за дългите - най вероятно релето им е залепнало поради монтиране на по мощни от нормалните крушки

Потребителски аватар
vladimirz
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2011, 22:41
Модел на автомобила: Mondeo, 2.0 TDDI 115hp, 2001г. Комби

Мнение от vladimirz » 26 авг 2011, 00:08

Колеги здравейте отново,
С малко забавяне, но искам да съобщя наблюденията си по зададените проблеми:
- относно лампата в краката на пътника, колегата е прав - изгасва след определено време
- късите и дългите - карах я на сервиз за фарове (електричари) казаха, че е от ключа за мигачите - ще го сменям само че в един магазин в Пловдив ми искаха 155 лв. за нов, а в една морга за втора употреба 150 лв (луда работа), както и да е намерих втора употреба в Интернет от Англия за 63 лв с доставката до България. Ако някой има по-добро предложение да казва.
- относно показанията на борда - тук вече нямам обяснение - в момента съм в отпуска на море, тръгнах от Пловдив - 0км, заредих на ОМВ догоре (лично напълних резервоара), на Сливен 157,7км(Пловдив-Стара Загора 90км магистрала 120-130км/ч, Стара Загора -Сливен 67,7км 90-110км/ч), заредих също лично 9,8л. до горе, което ще рече разход 6,3л/100км, а борда ми показваше 9,3л/100км??????????
До колко мога да вярвам на борда в този случай, и възможно ли е да имам някакъв проблем с борда? Този въпрос го задавам, защото нивомера ми също не работи коректно(меко казано), ту показва 0, и до като си карам от време на време показва до горе после пак 0 и т.н.
За сега толкова, като се върна ще докладвам ако има развитие и ако съм решил и как точно проблемите.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”