проблем с имобилайзера
- bilder
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2005, 23:09
- Модел на автомобила: VW Polo 1.4i+CNG
- Контакти:
- Status: Извън линия
проблем с имобилайзера
Здр колеги
Наскоро купих едно мондео МК1 на майка ми , но вчера е отказало да запали.....
Проблема е в имобилайзера той е отделно от ключа.Оригинален на Форд.... има си лампа на таблото до волана
Лампата мига като натиснеш копчето и почва да свети и си палиш, но в случая въртиш на стартер но нищо не се случва и след малко пак започва да мига.
Някой имал ли е подобен проблем... Някакви пишман майстори до които е успяла да стигене колата са мерили батерийте и са казали, че са Ок.
Някой има ли идея къде се намира блока на този имобилайзер и може ли да се "шунтира" по някакъв начин или е свързан с екуто и докато не си получи сигнала няма да запали

Проблема е в имобилайзера той е отделно от ключа.Оригинален на Форд.... има си лампа на таблото до волана
Лампата мига като натиснеш копчето и почва да свети и си палиш, но в случая въртиш на стартер но нищо не се случва и след малко пак започва да мига.
Някой имал ли е подобен проблем... Някакви пишман майстори до които е успяла да стигене колата са мерили батерийте и са казали, че са Ок.
Някой има ли идея къде се намира блока на този имобилайзер и може ли да се "шунтира" по някакъв начин или е свързан с екуто и докато не си получи сигнала няма да запали

- bilder
- потребител
- Контакти:
Re: проблем с имобилайзера
Ееее аз ли съм единствения карък с проблемен имобилайзер с Мондео???? 

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Да си слагал допълнителна аларма? Щото ако колата си е имала оригиналната може да не се разбират с новата...
Иначе по въпросите ти незнам...
Иначе по въпросите ти незнам...

- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Така както си го обяснил нищо не разбирам. Не казвам, че не си го написал като хората... Какво означава отделен имобилайзер? Таквоз нещо за сефте чувам. На 100% от Мондеотата които съм виждал лампата на имобилайзера е до часовника. В ключа има чип и т.н. Така както го описваш малко звучи като нещо поставяно допълнително на мястото на оригиналното.
- bilder
- потребител
- Контакти:
Ще обесня малко по подробно.Става въпрос за мондео края на 94та.Имобилайзера си е фабричния/има си щампа и кат.номер на дистанционното/, но не в ключа а на отделен елемнт-тип дистанционно.Колата няма аларма-няма нито сирена нито датчици-само имобилайзер.Да лампата е на таблото там където при всички,но след като датчика си прочете сигнала нещо се обърква и не иска да завърти стартера.....Прави го веднъж на 10 запалвания и се оправя единствено когато се изчака около 30 мин.
Просто ми трябва схемата на тази пущина за да мога да я шунтирам или да разбере къде точно е проблема и.Къде се намира модула който след получаване на сигнала подава + на контакния ключ или накакво реле.
Просто ми трябва схемата на тази пущина за да мога да я шунтирам или да разбере къде точно е проблема и.Къде се намира модула който след получаване на сигнала подава + на контакния ключ или накакво реле.
- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Виж тук дали ще намериш нещо:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 35&t=17433" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 35&t=17433" onclick="window.open(this.href);return false;
- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
До колкото знам от Disc за еку-тата, ако имаш такава система PATHS тя е към ЕКУ-то, шунтира се с ново еку без тази екстра 

-
- потребител
- Регистриран: 12 дек 2005, 18:30
- Модел на автомобила: Мондео 1.9TDI 2000г
- Контакти:
Колега и аз го имам проблема !
и съм забелязал че се получава само при загрята кола .или при високи температури навън.
моята е 1999-2000г,ходих в МФ ,но некомпетентността им е за завиждане.Някаква бубинка около контактния ключ била.Глупости. Тогава зимата как пали и нямам проблеми.Съмнявам се в 2 неща -слаб акумулатор или стартера е за нови втулки.Засега смених акумулатора и като се затопли времето -ако има проблем -продължавам със стартера.
и съм забелязал че се получава само при загрята кола .или при високи температури навън.
моята е 1999-2000г,ходих в МФ ,но некомпетентността им е за завиждане.Някаква бубинка около контактния ключ била.Глупости. Тогава зимата как пали и нямам проблеми.Съмнявам се в 2 неща -слаб акумулатор или стартера е за нови втулки.Засега смених акумулатора и като се затопли времето -ако има проблем -продължавам със стартера.
- bilder
- потребител
- Контакти:
Абе колега и на мен в началото ми мина мисълта за акумулатор или стартер.....Nikiford написа:Колега и аз го имам проблема !
НО те биха създавали проблеми при студено време ,а не както при наса при топло...
Явно има студени спойки някъде който с времето си .. майката и не мога да ги намеря къде са.Търсих, рових, но все удрям на камък

-
- потребител
- Регистриран: 12 дек 2005, 18:30
- Модел на автомобила: Мондео 1.9TDI 2000г
- Контакти:
Колега докъде стигна с проблема -вече се започна !
отново имам откази когато е загрята и незнам при кой доктор да я водя.
Ако някой има идея нека пише .
отново имам откази когато е загрята и незнам при кой доктор да я водя.
Ако някой има идея нека пише .
- bilder
- потребител
- Контакти:
Ами до под крушата... разглабя се сглабя се....но проблема остава
Борбата е безмилостна
Борбата е безмилостна

-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Онази бобинка до контакният ключ е антената на имобилайзера.
Ако има много метал около ключа (или увиете тази част от ключа със станиол да речем) тогава имобилайзера няма да сработи.
Незнам до колко топлото време е свързано със тази антена, но не е лошо да се провери тя и кабелите/съединителите от нея до самата аларма.
И да не е лошо да се види наистина акумулатора.
Ако има много метал около ключа (или увиете тази част от ключа със станиол да речем) тогава имобилайзера няма да сработи.
Незнам до колко топлото време е свързано със тази антена, но не е лошо да се провери тя и кабелите/съединителите от нея до самата аларма.
И да не е лошо да се види наистина акумулатора.