Централното?-само се оправи!

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
mcdilan
потребител
потребител
Регистриран: 31 дек 2007, 16:29
Модел на автомобила: Ford mondeo 1.8TDI / 98г.
Status: Извън линия

Централното?-само се оправи!

Мнение от mcdilan » 26 яну 2008, 12:04

Не ми работи оригиналното дистанционно на колата. Мислех си че е от батериите но не. Сложих нови и пак така. От къде може да е проблема!
Последна промяна от mcdilan на 06 фев 2008, 20:55, променено общо 1 път.

100yan
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2006, 09:34
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 16v SW Ghia

Мнение от 100yan » 26 яну 2008, 20:26

http://www.mirez.co.uk/KeyProg.htm" onclick="window.open(this.href);return false; 8)
Пробвано :!: Дано и при тебе се получи...

Потребителски аватар
didon80
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238

Мнение от didon80 » 26 яну 2008, 20:47

и аз имам тоя проблем, както и доста колеги с мондео тук във форума......
опитах процедурата но не се получи, ходих да ми проверят дистанционното и се оказа че не излъчва радио вълни, явно е повредено и мисля да слагам аларма, тък като нов ключ с всички процедури покрай него ще надхвърли 200 лв.......
питай в мотопфое :idea:

Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
Модел на автомобила: sierra

Мнение от jojo » 26 яну 2008, 21:15

погкедни спойките на платката,иако има нужда или ти изглежда че има такава презапой
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари

Потребителски аватар
mcdilan
потребител
потребител

Мнение от mcdilan » 27 яну 2008, 07:19

Значи спойките на платката са си добре. Интерсното е че дистанционно отказа да работи след като 10-15дена не е било в работен режим, т.е. не е натискано въобще. А преди си работеше нормално.
100yan написа:http://www.mirez.co.uk/KeyProg.htm 8)
Пробвано :!: Дано и при тебе се получи...
Ако е някакъе начин за решаване на проблема добре, ама като не разбирам английски... ако можеш да ми обясниш за кво става на въпрос ще е добре.

100yan
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2006, 09:34
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 16v SW Ghia

Мнение от 100yan » 27 яну 2008, 16:49

Infrared Programming Instructions:
Put your key into the ignition and turn to position 1 (Radio). After approximately 10 seconds the red alarm control LED (next to the clock) should illuminate. As soon as it comes on remove the key from the ignition - the LED should remain lit.
Point the remote's "eye" at one of the front door sensors and press the rear button until the light on the transmitter (Keep the button pressed)
With the rear button held in press the front button 4 times then release both at the same time. The control lights in both clock and fob will flash 4 times to indicate programming complete.
Turn the ignition back on to exit programming mode

Инструкция за програмиране на инфрачервено дистанционно
Постави контактния ключ в положение 1 /Радио/. След около 10 сек. червения светодиод на алармата /до часовника/ ще светне. Тогава извади клчюча на запалването - светодиода ще продължи да свети.
Насочи инфрачервения излъчвател на ключа към един от сензорите на предните врати /до дръжката от външната страна/ и натисни ЗАДНИЯ бутон, докато светодиода на трансмитера /ключа/ светне. ЗАДРЪЖ БУТОНА НАТИСНАТ. Натисни ПРЕДНИЯ бутон 4 пъти и ОТПУСНИ ДВАТА БУТОНА ЕДНОВРЕМЕННО. Светодиода до часовника ще премигне четири пъти за да покаже, че програмирането е приклчюило. Дай на контакт за излизане от режим програмиране.

Radio Frequency Programming Instructions:
Insert the ignition key and turn from position II (Ignition) to position 0 (All off) and back four times within three seconds.
Remove the ignition key. The locking control system is now in "learn mode" for the next 20 seconds and the red warning system LED (By the clock) stays on continuously to indicate this.
During the 20 seconds press one of the transmitter buttons. The remotes signal and code number is learned by the locking module and is indicated by flashing the warning system LED.
Wait until learn mode times out (20 seconds) or switch the ignition back to ON.

Инструкция за програмиране на радиочестотно дистанционно
Постави контактния ключ и превключи от положение II на положение 0 и обратно четири пъти за по-малко от три секунди. Извади контактния ключ. Системата за контрол на заключването е в режим "обучение" през следващите 20 секунди и светодиода до часовника ще свети, за да покаже това. През тези 20 сек. натисни някой от бутоните на дистанционното /клчюа/ Сигнала и кода ще бъдат опознати от модула за заключване и това ще бъде индикирано с мигане на светодиода до часовника.
Изчакай докато модула излезе от режим обучение или дай на контакт за край на обучението......

Дано съм ти бил полезен. Успех...и наздраве! :drink:

Потребителски аватар
dimitardima
потребител
потребител
Регистриран: 25 ное 2007, 18:52
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1,8 I Zetec 16V Ghia 1996г.комби 112к.с. тел.0896138531
Контакти:

Мнение от dimitardima » 27 яну 2008, 17:50

Сега остава и автора на темата да каже,дали си е решил проблема или не...? :D

Потребителски аватар
mcdilan
потребител
потребител

Мнение от mcdilan » 28 яну 2008, 16:42

Значи оказа се че дистанционното е радиочестотно. Превключвам 4 пъти от положение 0 на полож. 2 (на контакт) и както последва светна червения диод до часовника както пише за 20сек. И през тея 20сек. натиснах едното от копчетата на дистанционно и диода премигна няколко пати. както е указано ( Това може би значи че дистанционното е в час.) След края на процедурата няма промяна. Ако това което си мисля за дистанционното че е здраво, от къде може да идва проблема. А иначе алармата която е на колата е няква FLASHPOINT стар модел ( съдя по нейното дистанционно) . Та от дист. на алармата централно работи. Очаквам мнения за това в какво е проблема дистанционното (с ключа) или централното (което пък работи с дистанционното на алармата!?!?!?!?!)

П.С. Някой знае ли дали се продават в мото пфое такива платки за дистанционни за мондео или всяка платка си е индивидуална за колата?

Потребителски аватар
mcdilan
потребител
потребител

Мнение от mcdilan » 05 фев 2008, 09:10

Никой ли не имал подобен проблем :? !!! Знам че най-лесното решение е да се монтира нова аларма!

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 05 фев 2008, 09:17

Иди на майстор да видят кабелите на централното.
При мен се беше изключило централното(алармата е вързана заедно с него) един ден само.
След като огледах всичко възможно - отидох във фирмата , която беше слагала алармата те прегледаха внимателно всичко. Оказа се, че има нагорял кабел в снопа с кабелите и заради него гори бушона на алармата.
Не знам какво точно оправиха ( най-вероятно смяна на кабел + нов бушон), но вече е идеална.

EDIT: Видях, че от ключ ти работи централното, само от дистанционно не. Май моят съвет няма да ти помогне. :roll:
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
mcdilan
потребител
потребител

Мнение от mcdilan » 05 фев 2008, 19:25

Централното закл. си работи дистанционното не!

Потребителски аватар
mcdilan
потребител
потребител

Мнение от mcdilan » 06 фев 2008, 20:54

:P Ами кво да ви кажа дистанционно си прорабори само :lol:
Какво ли му е ималоо само той си знае....

tyzyto
потребител
потребител
Регистриран: 24 ное 2007, 19:12
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0i 97г

Мнение от tyzyto » 06 фев 2008, 20:55

И моето не работеше, но като направих както е описано по-горе всичко си е "ОК" Ходих на какви ли не прехвалени майстори, но всички ми казваха , че не може да се оправи. В Мото Пфое пък час и половина я бърникаха и накрая ми казаха , че липсвал някакъв "пас контрол" и не може да се оправи и ми препоръчаха да си сложа нова аларма. Повече кракът ми няма да стъпи там !!! Всички повреди по колата съм си ги оправил от тоя форум.

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 06 фев 2008, 22:54

mcdilan написа::P Ами кво да ви кажа дистанционно си прорабори само :lol:
:offtopic: Абе имат някакъв саморемонт тия коли, не ми светеше осветлението в дръжката на дясната врата като я взех и след 1 седмица почна да си свети, а тая вечер за първи път от година насам светна ей така изневиделица осветлението в пепелника :shock:
Изображение

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 06 фев 2008, 23:56

pantata написа:
mcdilan написа::P Ами кво да ви кажа дистанционно си прорабори само :lol:
:offtopic: Абе имат някакъв саморемонт тия коли, не ми светеше осветлението в дръжката на дясната врата като я взех и след 1 седмица почна да си свети, а тая вечер за първи път от година насам светна ей така изневиделица осветлението в пепелника :shock:
Понякога и от дупките на пътя има полза.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
Модел на автомобила: sierra

Мнение от jojo » 07 фев 2008, 14:22

усещат се последните месеци на зимата и лекото затопляне :P
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари

Потребителски аватар
OhljovchO
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
Контакти:

Мнение от OhljovchO » 07 фев 2008, 20:43

Да ви кажа и моето централно е температурно зависимо.... :P

От ключ и аларма винаги се отключва.
При -10 трябва всяка врата да заключвам по отделно от вътре.
При около 0 вече мога да заключвам всички заключвайки шоферската врата с ключа.
Като стане +5-6 вече започва да се заключва и при включване на алармата. Също така започва да работи и автоматичното заключване на вратите при запалване на колата.

Нямам идея. Разглобяване явно му е майката лятото. Много ВД40 отиде в тез ключалки ма ефекта е временен...

Потребителски аватар
mcdilan
потребител
потребител

Re: Централното?-само се оправи!

Мнение от mcdilan » 23 яну 2011, 22:08

Здравейте колеги! Дигам старата тема тъка като проблема е към нея...
Имам проблем с централното отключване на мондеото което си взех преди седмица... Не знам дали проблема е в дистанционното или в модула на колата...Иначе като натисна бутонче на дистанционно му светва червеното диодче, след като светва диодчето би следвало дистанционното да си работи. Странното което е че диода за програмиране на ново дист. до часовника свети като мига с интервал от 3 сек. Правя процедурата за програмиране на ново дист. но диода си продължава да мига.
Имате ли идея къде може да е проблема...Това мигане на този диод до часовника най вероятно означава нещо, но какво ?!
Изображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”