Отностно климатика
- kpacu
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2007, 18:05
- Модел на автомобила: Mondeo 1998 Ghia Zetec 2.0i 16v 130 hp 96 kw
- Контакти:
- Status: Извън линия
Отностно климатика
Имам малко тъп въпрос
Карам (от скоро) Форд Мондео 1999г. 2.0 16v Zetec с климатик. Интересува ме има ли възможност да работи само парното в смисъл такъв да намаля разхода на гориво и да се отоплява само от топлината на двигателя. Имам няколко варианта в които мисля че работи/неработи климатика:
1. А/С да свети на дисплея долу в дясно на градусите.
2. Да завихря въздуха вътре в купето.
3. И двата индикатора да светят - тогава 100% работи
Никога не съм имал кола с климатик и незнам как се борави с това чудо ако може някой да ми разясни положенията.Опитах с търсене обаче се оказва че само аз съм неграмотния дето неможе да се оправи с "топлото" в колата

1. А/С да свети на дисплея долу в дясно на градусите.
2. Да завихря въздуха вътре в купето.
3. И двата индикатора да светят - тогава 100% работи

Никога не съм имал кола с климатик и незнам как се борави с това чудо ако може някой да ми разясни положенията.Опитах с търсене обаче се оказва че само аз съм неграмотния дето неможе да се оправи с "топлото" в колата

- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Добре дошъл първо!
Значи,дали колата е с климатик или климатроник,тя винаги се топли от парното.Климатика при теб работи,като натиснеш навътре врътката на вентилатора и светне АС.Работи само когато външната температура е по-голяма от 4 градуса.Препоръчително е да го включваш поне веднъж месечно за петнадесетина минути.
Аха..,сега видях че пишеш "долу дясно градусите",ако имаш дисплей за градуси,значи си с климатроник и можеш да си гласиш на колко да е температурата.Но това не променя факта,че колата се топли от парното.
Някои наивно вярват,че като имат климатроник и колата се отоплява както при стайните климатици
Успех!
Значи,дали колата е с климатик или климатроник,тя винаги се топли от парното.Климатика при теб работи,като натиснеш навътре врътката на вентилатора и светне АС.Работи само когато външната температура е по-голяма от 4 градуса.Препоръчително е да го включваш поне веднъж месечно за петнадесетина минути.
Аха..,сега видях че пишеш "долу дясно градусите",ако имаш дисплей за градуси,значи си с климатроник и можеш да си гласиш на колко да е температурата.Но това не променя факта,че колата се топли от парното.
Някои наивно вярват,че като имат климатроник и колата се отоплява както при стайните климатици

Успех!

-
- потребител
- Регистриран: 23 окт 2007, 21:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo II '98 DOCH 2.0 16v ; Ford KA 1.3 1998 ; Moskvich 2140 1979
Аз съм същия като колегата пост-нал тази тема
... ако има път към Благоевград предлагам да се видим на по кафе и заедно да започнем изучаването на тези автомобили
! Сега малко по сериозно... Въпроса ми е следният... и аз имам от скоро мондео и т.н. прави ми впечатление, че сега като е студено и като включа духалката само на предното стъкло винаги ми включва климатроника А/С, натискам битона А/С но не гасне ... когато включа да духа примерно през духалките на таблото и тези на стъклото и А/С свети щом натисна бутончето А/С гасне. Върна ли само на предното стъкло да духа винаги светва и А/С и не гасне. Та колеги .. 100% знаете и ще ви се стори може би смешен въпроса но ще се радвам някой да ми отговори!
И да попитам още нещо, като ползвам парното аз винаги го пускам на HI а не на определени градуси, ако може да ми кажете как е най добре да го включвам, на градуси или направо на HI ?
...... Всъщност вече разбрах, че това не е дефект ами заводско така си правят.. макар че не виждам логиката зимата да ти духа студено ...
.. да по бързо се изчиства стъклото.. съгласен ... но като е студено само мръзнеш повече сгушил се в грейката ... първо чистиш стъклото после пускаш да ти духа топло пак се поти ... сложна работа !!!
На вниманието на колегата с Мондео-то .. виж този адрес .. тук има всичко за нас ... аз вече научих доста
http://free.bol.bg/mondeo/handbook.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

И да попитам още нещо, като ползвам парното аз винаги го пускам на HI а не на определени градуси, ако може да ми кажете как е най добре да го включвам, на градуси или направо на HI ?
...... Всъщност вече разбрах, че това не е дефект ами заводско така си правят.. макар че не виждам логиката зимата да ти духа студено ...

На вниманието на колегата с Мондео-то .. виж този адрес .. тук има всичко за нас ... аз вече научих доста

http://free.bol.bg/mondeo/handbook.htm" onclick="window.open(this.href);return false;