Неработещ ABS на Мондео МК2 оправен

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
bikercho
потребител
потребител
Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia
Status: Извън линия

Re: Неработещ ABS на Мондео МК2 оправен

Мнение от bikercho » 09 мар 2012, 21:48

diesel1.6 написа:По колко пари са тези помпи на моргата?
Трябва да спираме с пускане на АБС по-често, за не ръждясва :)

Относно самия АБС аз купих от автоморга за 50 лв го взех но се оказа че и тои не бачка :D не си заслужава да вземате от автоморга АБС този АБС е разглобяем от всякаде и ако има някакъв проблем се вижда и би трябвало да се отстрани :)

Потребителски аватар
lazarkk
потребител
потребител
Регистриран: 10 мар 2010, 14:49
Модел на автомобила: Ford Mondeo MKII 2.0 16V 130hp

Мнение от lazarkk » 09 мар 2012, 22:12

bikercho написа:
diesel1.6 написа:По колко пари са тези помпи на моргата?
Трябва да спираме с пускане на АБС по-често, за не ръждясва :)

Относно самия АБС аз купих от автоморга за 50 лв го взех но се оказа че и тои не бачка :D не си заслужава да вземате от автоморга АБС този АБС е разглобяем от всякаде и ако има някакъв проблем се вижда и би трябвало да се отстрани :)

колега, а къде се намират четките, защото аз като го разглобих от зад, там е втулката, а от пред нещо неуспях, доколкото имам спомен, трябваше да се разпоява платката с електрониката майче, за да се стигне до предния край на моторчето, където сигорно са четките. Малко ако може да разкажеш кое къде се намира и кое се маха ще съм благодарен. Да не вземе да се разместят булцата нещо... или няма такажа опасност. Аз пробвах като махнах капака с втулката да изтегля ротора, но неуспях, какво го даржи в предния край където е електрониката?
Изображение

Потребителски аватар
bikercho
потребител
потребител
Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia

Мнение от bikercho » 11 мар 2012, 19:00

ами колега значи мен ми го отваря майстор и не сам гледал след като ми го беше направил ми обеснява и ми каза че четките са били добре и боталцата са били перфектни отварял е и самата кутиика на която влиза буксата и там не е намерил повреда но явно за да ми каже че четките са добре явно е разпоявал платката така си мисля

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”