Много слаби къси светлини
- [RS]Coswort
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 00:27
- Модел на автомобила: ford orion 1,6D
- Status: Извън линия
немога да оцеля да си купя крушки за форда вече за 3път... понеже съм малко новобранец с колите и така..
исках да си купя крушки които да светят бяло е купих си Н7 ... оказа се че са малки и че са с 2кръчета .. не съм ги видял как светят! снощи си купих Н4 за които ми казаха че светят бяло прибирам са и гледам че са на 24v .... 20лв за крушки ей така съм дал вече и нз.. кажете какви са тия белите крушки... 55W 12V да са с голяма ламаринка доло и да са с 3кръчета HELP
исках да си купя крушки които да светят бяло е купих си Н7 ... оказа се че са малки и че са с 2кръчета .. не съм ги видял как светят! снощи си купих Н4 за които ми казаха че светят бяло прибирам са и гледам че са на 24v .... 20лв за крушки ей така съм дал вече и нз.. кажете какви са тия белите крушки... 55W 12V да са с голяма ламаринка доло и да са с 3кръчета HELP

- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
H4 55/60W мисля бяха. Гледам да не си товаря самотния неврон при положение, че мога да го погледна. Занчи H4, като тези, които си купил, но на 12V. На всяка бензиностанция ги има[RS]Coswort написа:немога да оцеля да си купя крушки за форда вече за 3път... понеже съм малко новобранец с колите и така..
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Re:
cenzor написа:Сложих Silverstar-a ! Разликата е
![]()
. Дори и в мъгла ( ама много тежка) светят по-добре от старите ми фордовски крушки.
Цена около 8.60лв за един брой. Много съм доволен!
Мерси на колегите, които ги препоръчаха.

Но като се има предвид колко време служеше безотказно преди това -

Днес взех две нови, пак от Ауто Плюс, цената е 8.90лв на брой.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Re: Много слаби къси светлини
Да така е, на истина светят доста добре, обаче живота им е сравнително кратък
. За година ги смених и двете по един път и преди месец едната пак даде фира.
Накрая сложих ксенон, свети доста по-добре от Osram Silverstar. Сега две излишни имам, ще ги подарявам на някой
.

Накрая сложих ксенон, свети доста по-добре от Osram Silverstar. Сега две излишни имам, ще ги подарявам на някой

- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Re: Много слаби къси светлини
Колега при ксенона говорим за съвсем друг тип светлина , той и принципа на работа е съвсем различен, двете крушки нямат нищо общо една с друга. От доста време имам наблюдения върху ксенона и знам че свети много по-добре от нормална крушка. Преди година и половина като си взех монито и фаровете му светеха много добре, месец - два по късно му сложих ксернон(честно казано наистина свети много по готино но не минаправи впечатление да е чак толкова по силно, и пак казвам че от доста врема имам наблюдения върху ксенона и знам че наистина светят мног по добре от обикновенни крушки ), но като че ли ефекта не беше какъвто очаквах. Или поне такова чувство имах, до преди седмица когато единият ми фар отказа да свети (крушката даде фира) и тъй като в момента съм в леко финансово затруднение реших че тази крушка ще изчака и сложих обикновенна с нажежаема жичка. Сега вече наистина усещам фрапиращата разлика макар и с една ксенонова и една обикновенна крушка. При два ксенона дългите които са обикновенни ако покрай пътя нямаше нещо(дървета или постройки)почти не чувствах разлика и дори ме дразнеха как жълтеят. Но сега когато едната ми крушка е обикновенна съм като сляп без дълги, гледам да ги включа при всяка възмойност. Чак сега когато останах без един ксенон усетих огромната разлика в светенето. Един вид на хубавото се свква лесно и бързо а на лошото май не се свиква.