проблем светна лампата "(!)(P)"
- nikifor
- потребител
- Регистриран: 11 апр 2006, 14:13
- Модел на автомобила: mondeo 1.8 Tdi
- Status: Извън линия
проблем светна лампата "(!)(P)"
здравейте колеги,както си карам на климатик и изведнъж гледам лампата " (!)(P) " ми светна проверих ръчната не е тя. Като натисна по рязко спирачките и лампата загасва,като я пусна пак светва, но спря ли и да е натиснат педала пак понякога светва,какво е товаааа
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Или пък предните накладки вече плачат за нови.В тях има заработен проводник и като се изтъркат до него-викат купи нови
Пробвай първо долей ДОТ4 и ако не се оправи това ще да е 

Последна промяна от demiro на 27 юни 2007, 20:00, променено общо 1 път.

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Има си значение каво ще налееш прочети тази статия Каква спирачна течност и защо?dimbatami написа:щом е намаляло долеи до max не ма значение само да е спирачно масло и ако пак след време намале търси течове огледаи джантите от вътре да не ти е обмаслена някоя и ако има течове гледаи да се отстранят че със спирачките шега не бива
- nikifor
- потребител
благодаря момчета,днес долях и лампата огасна.Покарах малко натисках мн пъти педала спирах и тръгвах,после погледнах не беше вобще помръднала. сега се чудя какво може да довече до намаляване на течноста,като изключим течове,аз ще отида утре и до канал да видя как са тръбичките(магисталите назад) преди време ги гледах за смяна са си що са клеасали мн, да не би да е от тях че си е опасно
- Gate
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2006, 19:58
- Модел на автомобила: MONDEO MK 1 - 2.0GHIA ; 1.8 16v;
SierraXR4 2.0I; - Местоположение: София
Е не то или тече или не тече,няма два варианта,а дали ще е от цилиндър помпа или друго си личи!Ако ти е протекла тръбичка до сега да си разбрал(няма спиране) не от раз де ама по добре да не разбираш.То гледам и моята малко е намаляла(незначително) не съм запознат със температурните и свойства ма си мисля дали от жегите не се поизпарява! 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Намалянето на нивото на течноста без да има теч е нещо нормално. Когато предните накладки са нови са с дебелина около 10мм, буталото на цилиндърчето е прибрано максимално на вътре. По време на работа накладките се износват(минималната дебелина е 2мм) . Ако накладките се износят с 5мм (все още не са за смяна) буталата на двата цилиндъра излизат навън с общо 20мм, като пространството в цилиндъра се заема от спирачна течност. Диаметъра на буталото е около 50мм(някой който може да смята да изчисли какъв обем се освобождава), затова течноста намаля. При поставяне на нови накладки се налага да се източи част от течноста.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Gate
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2006, 19:58
- Модел на автомобила: MONDEO MK 1 - 2.0GHIA ; 1.8 16v;
SierraXR4 2.0I; - Местоположение: София
Абсолютно правHACKO написа:Намалянето на нивото на течноста без да има теч е нещо нормално. Когато предните накладки са нови са с дебелина около 10мм, буталото на цилиндърчето е прибрано максимално на вътре. По време на работа накладките се износват(минималната дебелина е 2мм) . Ако накладките се износят с 5мм (все още не са за смяна) буталата на двата цилиндъра излизат навън с общо 20мм, като пространството в цилиндъра се заема от спирачна течност. Диаметъра на буталото е около 50мм(някой който може да смята да изчисли какъв обем се освобождава), затова течноста намаля. При поставяне на нови накладки се налага да се източи част от течноста.

- nikifor
- потребител
момчета не е това проблема вече изсипах 250 грама,снощи ми светна пак а се надявах че всико е минало,но не е така,сега ще видя да си сменя тръбичките(магистралите на зад че са малко в ружда) след което ще търся проблеми по буталцата и по помпата. Незнам и къде и да отида точно но сега разбрах къде правят тръбички на ул. Овче поле над Одрин, това е за сега ще пиша пак някои ако има нещо пред вид и е правил да казва мнения с цени и от къде и при кого
- nikifor
- потребител
момчета,намерих проблема, случайно забелязах теч на земята от дясната ми страна на колата пипнах и пудушках гледам спирачна течност,отидох на канал и видях тръбите над резервара точно нали е комби че от тях тече спирачна течност (пробили са). ще ги сменявам намерих за 7 лв метър и 2 лв накрайник,ако някои има оферти да казва, а и трябва се сваля резервара задължително трябва подемник на канал не става иначе щях аз да си оправя нещата. Ако имате нещо пред вид и сервиз и дето правят тръбички казваитее.благодаря за всичкоо