Оборотомер Фиеста 1.3 mi

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
s_borko
потребител
потребител
Регистриран: 14 фев 2007, 17:31
Модел на автомобила: Фиеста 93 1.3 mi J6B
Контакти:
Status: Извън линия

Оборотомер Фиеста 1.3 mi

Мнение от s_borko » 14 фев 2007, 17:39

Здравейте колеги

Имам Фиеста 93 г. 1.3 mi с двигател тип J6B.
Реших да си сменя таблото с километража понеже на моето нямаше оборотомер. След като си намерих същото табло /от фиеста 93/ но с оборотомер го сложих и всичко си работи нормално с изключение на оборотомера. До оборотомера стига и плюс и минус няма единствено кабел за импулсите по които отчита оборотомера. Започна се едно ходене по майстори /все прехвалени/ и в момента направо ми се реве - тия гадове нищо не разбират. Със сигурност ми казаха че уреда работи защото нямало какво да му се развали имам запоен за него кабел който отива до мотора и само трябва някъде да се върже по двигателя и да заработи тази гад. Дайте моля Ви идий къде да го вържа този кабел и какво да направя. Виждал съм Ескорт с двигател като моя и той си имаше оборотомер.
Двигателя е 93 г. моно инжекция и го има и на ескортите и на куриери съм го виждал - има и една система за екологията с едни тръбички дето връщат изгорелите газове.

Моля Ви помогнете

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 14 фев 2007, 18:12

При сиерата има една щуротия на жилото на километража която служи за това .. Има две жички доколкото си спомням.. но друго не се сещам!...намира се при мен над бушониге отстраната на шофьора ..Виж на други фиести с оборотомер дали има тая щуротия...

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 14 фев 2007, 18:25

Старата ми Фиеста 1,1 моно нямаше оборотомер и сам си слагах табло с оборотомер. Сигнала се взема от едно краче на EDIS модула. Бях пуснал и тема във форума но сега не ми се търси. Виж този адрес със информация на английски обаче:
http://www.fiestaturbo.com/forums/guide ... 5-vt51448/

П.С. Порових и намерих и темата ми за оборотомера. Има и ел. схема която също ще ти помогне.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=645

s_borko
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от s_borko » 15 фев 2007, 19:14

Здравейте отново и благодаря за отговорите

Точно така съм го направил и не иска да работи - остава варианта да са ми дали табло със неработещ оборотомер :( но ходих при един разбирач който каза че може да го направи но няма време и той каза че в това табло няма какво да се развали

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 16 фев 2007, 00:19

Трябва да си сигурен в оборотомера!

HIFI
потребител
потребител
Регистриран: 04 фев 2007, 13:40
Модел на автомобила: Renault 5 1987
Ford Fiesta 1995 1,1 + Lovato
Opel Vectra 1992 1,6mi
Mercedes CLK 2002 3,2
Контакти:

Мнение от HIFI » 17 фев 2007, 19:59

? ?? ?? ????? ???? ???? ????? ? ??????????, ???? 10-?? ??????? ?? ???????, ?? ???? ?? ??????? ? ?? ??????. ???? ???? ??????? ?????? 10-?? ??????? ? ?? ??????? ?? ????? ?? ????????? ?? ??????? ? 2-???? ?????? ??????? ?? E-DIS ??????, ?? ?????? ?????? ???????? - ????????? ???? ?? ??????. ? ???? ????? ?? ?????? ?????? ????? ?? ??????? ?? ?????? ?????????....

s_borko
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от s_borko » 18 фев 2007, 08:06

Здравейте
Вече имам оборотомер. Схемата работи и от второто кабелче на едис модула се свързва към десетото краче на буксата при таблото.

Има много прецакани табла по моргите. При свързване на таблото /буксата към километража/ дори да нямате кабел за оборотомера то при подаване на контакт стрелката на оборотомера трябва да помръдне малко /около 1 мм/ което показва че има съответно плюс и минус до оборотомера.

HIFI най вероятно оборотомера който си взел не работи - свали го и върви по моргите взимаш - пробваш и връщаш веднага - друго спасение с онези мошеници няма.

HIFI
потребител
потребител
Opel Vectra 1992 1,6mi
Mercedes CLK 2002 3,2
Контакти:

Мнение от HIFI » 19 фев 2007, 12:32

To??? ???? ?? ? ???????? - ??????? ? ??????? ?? ?? ??????! ???? ? ????????? (???????????) ?????? ????? ???? ?? 10-?? ?????? ? ????? ??????? ? ?? ????? ???? ? 2-???? ????? ?? EDIS ??????, ????? ???????????? ?? ??? ?????? ?????? ?? ??????????? ???? ???????, ?? ??????? ???? ?? ???????? (???? ??? ? ??? :P ) . ???? ???? ????? 5-?? ? 10-?? ????? ?? ??????? ?? ??????? ?? ?????? ??? ???? ????? 0,4V, ???? ???????? ???? ? ??????? ????? ?? ??????? ???????? ? ? ??????? ???????? 0,7V-0,8V ???? ??????? ?????? ??? ? ????? ???? ??? 1,2V-1,5V ? ?? ????? ?? ???? ?? ??????????? ?? ???????, ?? ????? ??? ??????.

Потребителски аватар
licho
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати

Re: Оборотомер Фиеста 1.3 mi

Мнение от licho » 19 фев 2007, 23:22

http://fiestaguides.co.uk/content/rev_c ... o_sup.html
http://fiestaguides.co.uk/content/rev_c ... w_sup.html

обърнете внимание най-вече и на уточненията на края за малката буква в ъгъла - тя определя кой оборотомер с кой двигател работи.
:) Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!

HIFI
потребител
потребител
Opel Vectra 1992 1,6mi
Mercedes CLK 2002 3,2
Контакти:

Мнение от HIFI » 20 фев 2007, 14:07

Moe?? ? ? ????? "V"

HIFI
потребител
потребител
Opel Vectra 1992 1,6mi
Mercedes CLK 2002 3,2
Контакти:

Мнение от HIFI » 20 фев 2007, 15:35

???? ???? ??????? ?????????? ???? ?? ?????? ?? ??????? ?????? ??????? 4 ????? ? ???-?????? ???? ?????????!!! ??????? ????? ??? ???? ????? ???? ? ????? ''V" ??????? ???? ???? "V" ?? ?????? ?? ????? ?? ??????, ?????? ?? ????? ???? ????? ?? 1,1 ????? ?? ???????? "2?" ? ?? ?? ?????? ????? ? ?????????? ? ?????? "C" ?????? ???? ???? ??? ?????? ? ????? ?? ???? ???????, ??? ???? ???? ?????... ?? ?????? ?????????, ???? ???? ?????? ???????? ?? ???? ? ?????? ?? ???? ?? ?? ???????? ???? ?? ???????, ???? ????? ?? ???? ??? ???? ???? ???????? ?? motocraft :P
?????? ? ???? ?? ??????? ?????? ???? ??????? ? ?????? ?? ????? ? ???? ???? ?????!!!

?.?. ?????? ?? ? ?????, ? ??????? ????? - ???? ???? ?? ?? ??????? ?? ? ???????? ???????....

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”