Оборотомер Фиеста 1.3 mi
-
- потребител
- Регистриран: 14 фев 2007, 17:31
- Модел на автомобила: Фиеста 93 1.3 mi J6B
- Контакти:
- Status: Извън линия
Оборотомер Фиеста 1.3 mi
Здравейте колеги
Имам Фиеста 93 г. 1.3 mi с двигател тип J6B.
Реших да си сменя таблото с километража понеже на моето нямаше оборотомер. След като си намерих същото табло /от фиеста 93/ но с оборотомер го сложих и всичко си работи нормално с изключение на оборотомера. До оборотомера стига и плюс и минус няма единствено кабел за импулсите по които отчита оборотомера. Започна се едно ходене по майстори /все прехвалени/ и в момента направо ми се реве - тия гадове нищо не разбират. Със сигурност ми казаха че уреда работи защото нямало какво да му се развали имам запоен за него кабел който отива до мотора и само трябва някъде да се върже по двигателя и да заработи тази гад. Дайте моля Ви идий къде да го вържа този кабел и какво да направя. Виждал съм Ескорт с двигател като моя и той си имаше оборотомер.
Двигателя е 93 г. моно инжекция и го има и на ескортите и на куриери съм го виждал - има и една система за екологията с едни тръбички дето връщат изгорелите газове.
Моля Ви помогнете
Имам Фиеста 93 г. 1.3 mi с двигател тип J6B.
Реших да си сменя таблото с километража понеже на моето нямаше оборотомер. След като си намерих същото табло /от фиеста 93/ но с оборотомер го сложих и всичко си работи нормално с изключение на оборотомера. До оборотомера стига и плюс и минус няма единствено кабел за импулсите по които отчита оборотомера. Започна се едно ходене по майстори /все прехвалени/ и в момента направо ми се реве - тия гадове нищо не разбират. Със сигурност ми казаха че уреда работи защото нямало какво да му се развали имам запоен за него кабел който отива до мотора и само трябва някъде да се върже по двигателя и да заработи тази гад. Дайте моля Ви идий къде да го вържа този кабел и какво да направя. Виждал съм Ескорт с двигател като моя и той си имаше оборотомер.
Двигателя е 93 г. моно инжекция и го има и на ескортите и на куриери съм го виждал - има и една система за екологията с едни тръбички дето връщат изгорелите газове.
Моля Ви помогнете
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Старата ми Фиеста 1,1 моно нямаше оборотомер и сам си слагах табло с оборотомер. Сигнала се взема от едно краче на EDIS модула. Бях пуснал и тема във форума но сега не ми се търси. Виж този адрес със информация на английски обаче:
http://www.fiestaturbo.com/forums/guide ... 5-vt51448/
П.С. Порових и намерих и темата ми за оборотомера. Има и ел. схема която също ще ти помогне.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=645
http://www.fiestaturbo.com/forums/guide ... 5-vt51448/
П.С. Порових и намерих и темата ми за оборотомера. Има и ел. схема която също ще ти помогне.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=645
-
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2007, 13:40
- Модел на автомобила: Renault 5 1987
Ford Fiesta 1995 1,1 + Lovato
Opel Vectra 1992 1,6mi
Mercedes CLK 2002 3,2 - Местоположение: София,Добрич,Варна а скоро и във вашия град
- Контакти:
? ?? ?? ????? ???? ???? ????? ? ??????????, ???? 10-?? ??????? ?? ???????, ?? ???? ?? ??????? ? ?? ??????. ???? ???? ??????? ?????? 10-?? ??????? ? ?? ??????? ?? ????? ?? ????????? ?? ??????? ? 2-???? ?????? ??????? ?? E-DIS ??????, ?? ?????? ?????? ???????? - ????????? ???? ?? ??????. ? ???? ????? ?? ?????? ?????? ????? ?? ??????? ?? ?????? ?????????....
-
- потребител
- Регистриран: 14 фев 2007, 17:31
- Модел на автомобила: Фиеста 93 1.3 mi J6B
- Контакти:
Здравейте
Вече имам оборотомер. Схемата работи и от второто кабелче на едис модула се свързва към десетото краче на буксата при таблото.
Има много прецакани табла по моргите. При свързване на таблото /буксата към километража/ дори да нямате кабел за оборотомера то при подаване на контакт стрелката на оборотомера трябва да помръдне малко /около 1 мм/ което показва че има съответно плюс и минус до оборотомера.
HIFI най вероятно оборотомера който си взел не работи - свали го и върви по моргите взимаш - пробваш и връщаш веднага - друго спасение с онези мошеници няма.
Вече имам оборотомер. Схемата работи и от второто кабелче на едис модула се свързва към десетото краче на буксата при таблото.
Има много прецакани табла по моргите. При свързване на таблото /буксата към километража/ дори да нямате кабел за оборотомера то при подаване на контакт стрелката на оборотомера трябва да помръдне малко /около 1 мм/ което показва че има съответно плюс и минус до оборотомера.
HIFI най вероятно оборотомера който си взел не работи - свали го и върви по моргите взимаш - пробваш и връщаш веднага - друго спасение с онези мошеници няма.
-
- потребител
Opel Vectra 1992 1,6mi
Mercedes CLK 2002 3,2 - Местоположение: София,Добрич,Варна а скоро и във вашия град
- Контакти:
To??? ???? ?? ? ???????? - ??????? ? ??????? ?? ?? ??????! ???? ? ????????? (???????????) ?????? ????? ???? ?? 10-?? ?????? ? ????? ??????? ? ?? ????? ???? ? 2-???? ????? ?? EDIS ??????, ????? ???????????? ?? ??? ?????? ?????? ?? ??????????? ???? ???????, ?? ??????? ???? ?? ???????? (???? ??? ? ???
) . ???? ???? ????? 5-?? ? 10-?? ????? ?? ??????? ?? ??????? ?? ?????? ??? ???? ????? 0,4V, ???? ???????? ???? ? ??????? ????? ?? ??????? ???????? ? ? ??????? ???????? 0,7V-0,8V ???? ??????? ?????? ??? ? ????? ???? ??? 1,2V-1,5V ? ?? ????? ?? ???? ?? ??????????? ?? ???????, ?? ????? ??? ??????.

- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
Re: Оборотомер Фиеста 1.3 mi
http://fiestaguides.co.uk/content/rev_c ... o_sup.html
http://fiestaguides.co.uk/content/rev_c ... w_sup.html
обърнете внимание най-вече и на уточненията на края за малката буква в ъгъла - тя определя кой оборотомер с кой двигател работи.
http://fiestaguides.co.uk/content/rev_c ... w_sup.html
обърнете внимание най-вече и на уточненията на края за малката буква в ъгъла - тя определя кой оборотомер с кой двигател работи.

-
- потребител
Opel Vectra 1992 1,6mi
- Контакти:
???? ???? ??????? ?????????? ???? ?? ?????? ?? ??????? ?????? ??????? 4 ????? ? ???-?????? ???? ?????????!!! ??????? ????? ??? ???? ????? ???? ? ????? ''V" ??????? ???? ???? "V" ?? ?????? ?? ????? ?? ??????, ?????? ?? ????? ???? ????? ?? 1,1 ????? ?? ???????? "2?" ? ?? ?? ?????? ????? ? ?????????? ? ?????? "C" ?????? ???? ???? ??? ?????? ? ????? ?? ???? ???????, ??? ???? ???? ?????... ?? ?????? ?????????, ???? ???? ?????? ???????? ?? ???? ? ?????? ?? ???? ?? ?? ???????? ???? ?? ???????, ???? ????? ?? ???? ??? ???? ???? ???????? ?? motocraft
?????? ? ???? ?? ??????? ?????? ???? ??????? ? ?????? ?? ????? ? ???? ???? ?????!!!
?.?. ?????? ?? ? ?????, ? ??????? ????? - ???? ???? ?? ?? ??????? ?? ? ???????? ???????....

?????? ? ???? ?? ??????? ?????? ???? ??????? ? ?????? ?? ????? ? ???? ???? ?????!!!
?.?. ?????? ?? ? ?????, ? ??????? ????? - ???? ???? ?? ?? ??????? ?? ? ???????? ???????....