Проблем с лампата отчитаща за отворена врата Разрешен !
- piksi_88
- потребител
- Регистриран: 08 окт 2011, 20:44
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
Проблем с лампата отчитаща за отворена врата Разрешен !
Имам Форд - Фокус 2001г. 1.8 тдди . От скоро лампата която отчита отворена врата, багажник или преден капак започна да ми прави парчета. При затворени всички врати капаци и багажник тя продължава да свети , в следващия момент се изгасва после пак се вкл. дори не е през равни интервали с две думи прави си какво то си иска . И това не е всичко заедно с нея когато колата не е в движение алармата се вклучва без колата да има допир до нищо. Адски дразнещо е да ти свети червена лампа на таблото а просто мъчително алармата да ти пищи по 10 пъти на вечер . Ако някой е срещал този проблем или има някакво решение моля да го публикува тук. Благодаря предварително
Проблема разрешен 

Последна промяна от piksi_88 на 29 ное 2011, 23:59, променено общо 2 пъти.
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Re: Проблем с лампата отчитаща за отворена врата
Щом изгасва и пак светва значи не прави някъде добра връзка според мен. Виж почисти навсякъде, погледни и багажника добре, на моя фИкус така му светеше лампата един ден, а уж всичко затворено, отворих багажника, блъснах го хубаво и всичко заспа. А вклюването на алармата си го обяснявам точно с това, ти заключваш колата, по някое време лампата иска да светне, но като няма тоя шанс почда да звучи алармата, защото си мисли може би че някой иска да краде...
Мистерия като цяло, дано намериш проблема.

- piksi_88
- потребител
Re: Проблем с лампата отчитаща за отворена врата
Според мен и моя проблем ще е някъде от багажника. Но там има толкова кабели не знам кои точно е за датчика за отваряне и затваряне. мерси много за мнението ти 

- lazarlachev
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2011, 20:35
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 2000 1.6i 101hp
Re: Проблем с лампата отчитаща за отворена врата Разрешен !
Кажи как си разрешил проблема защото мене много ме дразни да ми свети лампата.
- Дмитарчо
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2009, 19:56
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Estate MK3 Ghia /2003/ 131 Hp
Аз имах същия проблем с Фокусника преди време. проблема се реши като смених датчика на шофьорската врата. отвори си вратата и го размърдай нагоре/дадоло,наляво и дясно,а не навътре и навън, ако тогава ти пропищява алармата значи е там проблема,ако ли не търси по другите датчици на другите варти. аз си го взех от моргата за 20-тина лв. в МП не беше кой знае каква цифра. Успех и весели празници 

- piksi_88
- потребител
lazarlachev написа:Кажи как си разрешил проблема защото мене много ме дразни да ми свети лампата.
отидох при тоя пич който ми сложи алармата нещу поразрови из багажника явно датчика и спря . дано сам помогнал

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Днес се разсвети и при мен лампата за отворена врата.
Къде има датчик там?
П.П. Сега се връщам след разкостване на кората на капака. Проблемът не е в контактни пластини както при Фиеста и производни (примерно Ка).
При Фокус МК1, контактът се затваря през механизма на ключалката. Явно там има постоянно затворен ключ, който се отваря (прекъсва веригата) при затваряне на капака и всички лампи загасват. Проблемът обаче не е в ключалката, а в буксата през която е захранването на моторчето за ключалката. През нея минава и веригата за лампата на таблото и за плафона в багажника. Откачих буксата и всичко загасна- това беше и моята цел, защото плафона в багажника светеше постоянно- цяла нощ и туморъл гивми ток уе френд...
Първо пръсках със спрей за почистване на ръжда и др. боклуци, но файда нямаше. Обаче съм олял и буксата, защото по контактите й (вътре в самата букса- явно откъдето е минала течността, от там са влизали влага и боклук), имаше доста от течността и като я поставих отново лампите не светеха. Присветваха само при силно разбутване на тази и букса, иначе ключалката работеше при отключване отвътре. Оставих буксата извадена да съхне, утре ще я мисля. Мисля да я изпъскам още веднъж хубаво, защото през нея излезе боклук с цвят на ръжда. След това ще я подсуша с компресора.
Къде има датчик там?
По-добре провери дали алармаджията не е игнорирал задния капак. Пробвай да го отключиш при включена аларма.piksi_88 написа: отидох при тоя пич който ми сложи алармата нещу поразрови из багажника явно датчика и спря . дано сам помогнал
П.П. Сега се връщам след разкостване на кората на капака. Проблемът не е в контактни пластини както при Фиеста и производни (примерно Ка).
При Фокус МК1, контактът се затваря през механизма на ключалката. Явно там има постоянно затворен ключ, който се отваря (прекъсва веригата) при затваряне на капака и всички лампи загасват. Проблемът обаче не е в ключалката, а в буксата през която е захранването на моторчето за ключалката. През нея минава и веригата за лампата на таблото и за плафона в багажника. Откачих буксата и всичко загасна- това беше и моята цел, защото плафона в багажника светеше постоянно- цяла нощ и туморъл гивми ток уе френд...
Първо пръсках със спрей за почистване на ръжда и др. боклуци, но файда нямаше. Обаче съм олял и буксата, защото по контактите й (вътре в самата букса- явно откъдето е минала течността, от там са влизали влага и боклук), имаше доста от течността и като я поставих отново лампите не светеха. Присветваха само при силно разбутване на тази и букса, иначе ключалката работеше при отключване отвътре. Оставих буксата извадена да съхне, утре ще я мисля. Мисля да я изпъскам още веднъж хубаво, защото през нея излезе боклук с цвят на ръжда. След това ще я подсуша с компресора.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
В края на краищата се оказа, че едното краче на буксата е счупено. Явно изгнило, което не е трудно, защото крачетата са кухи... Засега наставих едно краче, но ще се търси друга букса.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
- Tichev
- потребител
- Регистриран: 20 дек 2014, 18:54
- Модел на автомобила: Ford Mondeo МК4 2009
2.0/ 16V / 145 к.с - газов инжекцион - Местоположение: София
Дмитарчо написа:Аз имах същия проблем с Фокусника преди време. проблема се реши като смених датчика на шофьорската врата. отвори си вратата и го размърдай нагоре/дадоло,наляво и дясно,а не навътре и навън, ако тогава ти пропищява алармата значи е там проблема,ако ли не търси по другите датчици на другите варти. аз си го взех от моргата за 20-тина лв. в МП не беше кой знае каква цифра. Успех и весели празници
Здравей,
На мен Фикуса прави същите мизерии откъм шофьорската врата. Къде се намира датчика за отворена врата и какво представлява? Ако е вътре в кората на вратата, лесно ли се достига и има ли особености по смяната му?
При мен проблема е, че алармата се включва когато си иска и вечерта не е много готино. Също така, плафона светва, когато си иска, заключва се откъм централното когато си иска. "Сака" си разглобяване и почистване на всички сегменти по нея (ел. и механични), но ако някой го е правил, нека сподели повече опит?
Важното е работата да е свършена!
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:

- Tichev
- потребител
Мерси, колега!! Голям си! Поразмърдах го малко и точно той прави дефектите и мизериите. Някой намирал ли е тази част по магазините и как е точното наименование, че не мога да го намеря по нета?madboy написа:
Мерси предварително на всички отзовали се.
Поздрави,
Тичев
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Пробвай да го свалиш някак. Сигурно е клеясало там. Ако можеш да почистиш контакта.
Иначе по-скоро по моргите може да се намери, или тук в обявите за Фокуси на части.
Иначе по-скоро по моргите може да се намери, или тук в обявите за Фокуси на части.

- Tichev
- потребител
Колеги,
Проблема е решен за 5 мин. срещу 5 лв. Явно палеца на вратата е бил доста смачкан и клеясал, че правеше бъгове. Взех от моргата друг палец и се оправи, в момента всичко е наред.
Мерси за помощта на отзовалите се.
Проблема е решен за 5 мин. срещу 5 лв. Явно палеца на вратата е бил доста смачкан и клеясал, че правеше бъгове. Взех от моргата друг палец и се оправи, в момента всичко е наред.
Мерси за помощта на отзовалите се.
- bulgarche-to
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2014, 22:08
- Модел на автомобила: Ford Focus мк1 Trend 1.8TDI 90h.p. '00
Само черния квадрат (датчика) ли смени или цялото заключване? При мен това е метално и е изтъркано. Мислех да го наваря с материал отгоре или да подложа шайби и да изместя встрани мястото на допир. Имаш ли снимки какво е когато се свали? Разглабя ли се нещо повече, от тези 3 болта?