ECU AFAR vs DADS
-
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2007, 02:25
- Модел на автомобила: RS 2000
- Status: Извън линия
ECU AFAR vs DADS
Здр колеги. Знам че темата е дъвкана ( не намерих обширната тема в раздела да я препрочета ) ,но искам да я повдигна пак.
Та въпроса ми е следния. Има ли начин да се уеднаквят двата компютъра , или с прости думи АФАР да стане със софтуера на ДАДС.
Изобщо може ли тези компютри да им се прочита или налива софтуер(под софтуер говоря за техния си -премахващ бъговете на по старите верси ). И специално за Ескорт рс 2000 до сега са направени доста опити да се свържи с компютър ,но неуспешно. Диагностиката със сфетодиода не я коментирам.
Ето снимки на въпросните компютри.

Та въпроса ми е следния. Има ли начин да се уеднаквят двата компютъра , или с прости думи АФАР да стане със софтуера на ДАДС.
Изобщо може ли тези компютри да им се прочита или налива софтуер(под софтуер говоря за техния си -премахващ бъговете на по старите верси ). И специално за Ескорт рс 2000 до сега са направени доста опити да се свържи с компютър ,но неуспешно. Диагностиката със сфетодиода не я коментирам.
Ето снимки на въпросните компютри.

Умният човек се учи от грешките си, а мъдрият - от грешките на другите
-
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2007, 02:25
- Модел на автомобила: RS 2000
Re: ECU AFAR vs DADS
Къде и кой може да го направи това?
Умният човек се учи от грешките си, а мъдрият - от грешките на другите
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Re: ECU AFAR vs DADS
Паметта или е на отделен чип, или е в процесора. На Форд предполагам, че ще е с някакъв процесор на Motorola. Щом ги чипосват, сигурно може да се извади чипа и да се презапише. (Разгледах някакви снимки в нет-а, но не знам дали бяха от като твоето ECU). Ако искаш отвори ЕКУ-то и направи снимки.
Също сравни платките на двете ЕКУ-та - ако има разлики в хардуера, сигурно и в програмата ще има разлики.
Също сравни платките на двете ЕКУ-та - ако има разлики в хардуера, сигурно и в програмата ще има разлики.