Автопилот Focus '07
-
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2009, 19:58
- Модел на автомобила: Fiesta
- Status: Извън линия
Автопилот Focus '07
Здравейте колеги. Миналата година се сдобих с Фокус 1,6 бензинов мотор без много екстри, но с все по-честите дълги пътувания се замислям дали не може да се инсталира някак си система за автопилот (cruze cintrol) или там както се води, че крака ми умалява на гаста. Педала е електронен, няма жила. Ако някой е запознат или познава хора притежаващи нужните умения ще съм много благодарен. От Пловдив съм.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
- Status: Извън линия
Re: Автопилот Focus '07
Да, възможно е да се инсталира. Първо, проверяваш дали имаш крайни изключватели на педала на спирачката и съединителя. След това проверяваш дали има окабеляване до волана (за бутоните), после си намираш волан с бутони (или само бутони от МП за около 100лв.) и накрая се активира функцията в МП, при което се програмира компютъра с нов софтуер за около 10 минути. В зависимост от годината и месеца на производство може да се окаже, че модула с релетата (този, който е под жабката) не е пълен и не поддържа функцията темпомат, но в повечето случаи, ако има окабеляване до волана, значи трябва да стане. При всички случаи добавянето на темпомат не е стандартна процедура, която да се извършва от някой сервиз и ако искаш да го имаш, повечето неща трябва да си ги направиш сам.