помощ централно форд ескорт

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
камбуров
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2011, 19:08
Модел на автомобила: Форд Eскорт
Status: Извън линия

помощ централно форд ескорт

Мнение от камбуров » 08 яну 2013, 18:28

колеги имам машинка ходих днеска на майстор подава и ток каза че работи обаче постоянно отключва и заключва и каза че няма да стане.помагайте дали е от машинката или от майстора
най-хубавия форд не е продадения а моя

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: помощ централно форд ескорт

Мнение от HACKO » 08 яну 2013, 18:37

Хайде сега малко по-подробно.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

камбуров
потребител
потребител

Мнение от камбуров » 08 яну 2013, 19:16

ходих при майстор смъкна кората,машинката за централното не е свързана към алармата пробва я подава и ток работи мърда дръжката на вратата ама я мърда постоянно заключва и веднага отключва не се спира в едно положение.въпроса ми е дали машинката нещо се е прецакала или майстора не струва

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 08 яну 2013, 20:43

Проблема ти не е в тази машинка а в тази на другата врата. Погледни я в момент когато ти прави номера и ще видиш, че не мърда. Двете предни машинки са управляващи, в смисъл че няма отделно реле а във самите машинки има контакти, които определят какво да направят другите. Когато една машинка блокира поради някаква причина, най-често замръзват по това време, започва това което описваш. Като отключиш примерно Лявата врата с ключа, машинката подава сигнал към останалите да се отключат, но блокиралата Дясна машинка подава сигнал за заключване и така централното отново се заключва.
Причина за блокирането може да е замърсено или замръзнало жило за отваряне/заключване отвътре (по-честа причина), или замръзване или замърсяване на самата брава.

камбуров
потребител
потребител

Мнение от камбуров » 09 яну 2013, 09:37

ако откача дясната машинка ще мога ли да проверя само лявата и как да я пробвам ако може да ми обясниш

камбуров
потребител
потребител

Мнение от камбуров » 09 яну 2013, 11:48

сега махнах 2-те кори дясната машинка е с механизам той е откачен.лявата машинка не е свързана изобщо към централното,ако искаш мога да ти кажа какви кабели отиват към машинката и на машинката какви са дали ще можеш да ми помогнеш ако не става така мога да видя на дясната кой кабел за какво е като ги откачам един по един

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 09 яну 2013, 14:17

Откачената машинка на лявата врата също може да е причина за това поведение, защото двете машинки са взаимно свързани, и от насрещната машинка трябва да дойде сигнал че е изпълнила командата. В нея има контакти за крайно положение и като не дойде сигнал, машинката решава, че е подадена обратна команда и зацикля.
Кабелите ти са:
Кафяв - маса;
Червен с Жълта ивица +12V;
Бял и Жълт - управление.

камбуров
потребител
потребител

Мнение от камбуров » 11 яну 2013, 10:26

централното вече работи след ходене при майстор тоя път наистина майстор 2-те машинки са работели на съвсем различен принцип след подмяна на дясната машинка всичко е ок *kneeford*

goro_89
потребител
потребител
Регистриран: 20 ное 2012, 19:10
Модел на автомобила: fiesta 1.25z tech

Мнение от goro_89 » 18 фев 2013, 20:24

и каза ли ти мастера какъв е принципа на работа? Така казват майсторите за да не казват точно проблема за да може другия път като се прецака пак да не го направиш сам , а да отидеш пак при него да ти вземе 20-30 лв.Повечето майстори така правят -пазят си хляба хората пук ако ти каже че е напръскал куплонг със спрей или е вързал кабел с изолорбленд ще му се изсмееш и като ти каже 30 лв ще кажеш мн пари ми взе този кавал :).И аз се водя някакъв майстор и като знам как дереме хората лошо ми става .За това пишем тук в тези форуми за да не ни изнасилват майсторите,има много кадърни хора който не са тесни специалисти,и могат да сами да си направят някви ремонти , то иначе за майстори вески знае
е има и случай когато е по добре да се отиде на мастер че да не ти излезе ремонта двоен/аз съм имал такъв случай/ _friends_

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”