Помощ за бушони (фиеста 98г.)

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
virus4e
потребител
потребител
Регистриран: 29 окт 2011, 18:26
Модел на автомобила: Fiesta
Status: Извън линия

Помощ за бушони (фиеста 98г.)

Мнение от virus4e » 03 ное 2012, 12:58

Здравейте колеги, имам един проблем с бушоните на фиестата...някой може ли да ми каже правилно и правилните бушони ли са сложени на местата си защото нещо ги бутах и сега не знам дали са добре,защото сега колата не иска да запали :roll: не знам какво съм бутал или е изгорял някой от тях.
Мисля да купя нови да ги подменя всичките.

Колата е Фиеста 98г. / 1.25 / 55hp
IMAG0304.jpg
Ето ги и самите тях.
IMAG0305.jpg
Ето я и самата схема.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Re: Помощ за бушони (фиеста 98г.)

Мнение от essex » 03 ное 2012, 13:49

Купи си една кутия със бушони, погледни схемата и ги нареди ! после ако не иска да запали пускай тема.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

dreadx
потребител
потребител
Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV

Мнение от dreadx » 03 ное 2012, 13:59

То се вижда, че не си объркал да сложиш бушони на грешното място, понеже празните места нямат контактни пластинки и явно не се използват. Остава по грешка да си сложил някой по-слаб бушон където не трябва и да е изгорял. Или ако има някой не-добре поставен, и да не опира.
Извади бушоните един по един и огледай - ако има някой изгорял ще преценим от какво може да е станало това.
Когато ги вадиш огледай и контактните пластинки дали не са нещо изкривени и дали добре се защипва бушона в тях.
(Въпреки, че на снимката си изглеждат добре). И кажи все пак кои точно бушони си вадил и за какво.

И не си купувай каквито и да е бушони, за да ги сменяш всичките - има и доста гадни евтини менте-бушони, които по-добре да не използваш на отговорни места.

virus4e
потребител
потребител

Мнение от virus4e » 03 ное 2012, 20:05

Извадих ги,но не видях никой да е изгорял...все още завърта,но след това гасне.

dreadx
потребител
потребител
Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV

Мнение от dreadx » 04 ное 2012, 00:17

Какво точно се случва - въртиш на стартер, чуваш звука от запален двигател, пускаш ключа и гасне?
И кажи за какво все пак си вадил бушоните - да няма друг проблем, с който може да се окаже свързано и това?

virus4e
потребител
потребител

Мнение от virus4e » 04 ное 2012, 11:53

Точно така... ами имам същата кола и имах бушони и исках просто да ги подменя да не би да е изгорял някой,защото не знам как изглеждат като изгорят и си казах какво толкова може да стане като ги подменя само... сложих същите бушони на същите места... след като пробвах да запаля не се получи и реших да ги върна както бяха... и все същото... :(

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”