Избор на запалителни свещи.
-
- потребител
- Регистриран: 14 май 2012, 20:08
- Модел на автомобила: Focus
- Status: Извън линия
Избор на запалителни свещи.
Здравейте колеги! Реших сам да сменя запалителните свещи на колата (Ford Focus TDCi 2006г.).
Във форума се спрягат различни марки - МОТОРКРАФТ, BOSCH, BERU, BRISK. Скоро попаднах на един каталог на BOSCH, където прочетох за Super plus, Super 4 и Platin. Тъкмо бях готов да купя Bosch Platin, но различните коефициенти и голямото разнообразие от марки ме обърка. Едните щадят повече двигателя, двугите дават по-малко шум, трети са по-подходящи за градски условия, четвърти се изхабяват по-бавно. Какви монтират в МФ и кой са най-качествените? Благодаря!
Във форума се спрягат различни марки - МОТОРКРАФТ, BOSCH, BERU, BRISK. Скоро попаднах на един каталог на BOSCH, където прочетох за Super plus, Super 4 и Platin. Тъкмо бях готов да купя Bosch Platin, но различните коефициенти и голямото разнообразие от марки ме обърка. Едните щадят повече двигателя, двугите дават по-малко шум, трети са по-подходящи за градски условия, четвърти се изхабяват по-бавно. Какви монтират в МФ и кой са най-качествените? Благодаря!
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Re: Избор на запалителни свещи.
Предполагам става въпрос за подгревните свещи.Като за всяка друга част наи добре оригинални.Беру също са добри.Бош не бих си купил че имат много турски ментета.
-
- потребител
А кои са оригиналните? Има ли при тях платинени или не? Колеги моля за още мнения. Благодаря!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Колега, тази кола, няма такива свещи за които питаш.neronegro написа:Здравейте колеги! Реших сам да сменя запалителните свещи на колата (Ford Focus TDCi 2006г.).
.......
При тебе има само подгревни а при тях няма платинени. Оргиналните са Моторкрафт (ново название FoMoCo), но спокойно може да вземеш и алтернативни.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Майтап,майтап...ама човека наистина иска да си смени ЗАПАЛИТЕЛНИТЕ свещи на печката
))
И съм сигурен,че в поне 5 от 10 софийски сервиза не само ще му ги сменят,ми и фактура ще му дадат за това
)))
Сега сериозно...neronegro...тая кола няма запалителни свещи.Има подгревни.След като веднъж запалят,на дизеларниците повече свещи не им трябват.Нафтата се самовъзпламенява и не и трябва искра като на бензиновите.Служат им само за първоначално палене и в тях няма никаква платина.Ресурс на подгревна свещ...е ужасно голям.Цената на нова подгревна свещ също.

И съм сигурен,че в поне 5 от 10 софийски сервиза не само ще му ги сменят,ми и фактура ще му дадат за това

Сега сериозно...neronegro...тая кола няма запалителни свещи.Има подгревни.След като веднъж запалят,на дизеларниците повече свещи не им трябват.Нафтата се самовъзпламенява и не и трябва искра като на бензиновите.Служат им само за първоначално палене и в тях няма никаква платина.Ресурс на подгревна свещ...е ужасно голям.Цената на нова подгревна свещ също.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител

Та идеята беше да ги сменя, защото все пак колата е втора употреба и не ми е ясно какво е било сменено и какво не. Споделихте, че цените са високи. Колко струват горе долу и колко са на брой? На колко хиляди км се сменят или да задам въпроса по друг начин - редно ли е да ги сменя или не, понеже не се знае колко са реалните км на колата

От къде да ги купя и къде да ги сменя /гр. София/ - /ако не в МФ/? Благодаря!
Едит: Сега се сещам, че на една друга тема пак във форума, препоръчиха Beru. Кои се водяд най-хубави?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Колега, не се вманиачавай. Подгревните свещи на твоят автомобил се включват само при температура на околната среда под мисля +7 градуса, и нямат нищо общо с вървежа на колата. Сменяват се когато спре да пали. Могат да изкарат и 15 години, понякога.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
А може да изкарат и целия живот на автомобила.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Разбрах!
Няма да се сменят за сега.
Благодаря за съветите!

Няма да се сменят за сега.
Благодаря за съветите!
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Абсолютно нормална ситуация за подгревна свещ е да надживее мотора (250-500 хил км),някъде на запад,след което да се свали и да дойде в БГ като "запазена втора употреба" и тук да надживее още някой мотор.
Един съсед има Фиеста дизел.Взе колата на 6 години от оказион за бай-бек на Форд в Германия.Тогава беше някъде на 150 хиляди км колата.От тогава са минали още 6 години,в които той е навъртял към 200 хил км на нея и тая зима малко след като минаха големите студове смени първата подгревна свещ.Т.е. тая кола е на някъде около 350 хил км и три от подгревните свещи все още са тези,с които моторът е излязъл от завода.Много му е голям ресурса на това нещо.
Един съсед има Фиеста дизел.Взе колата на 6 години от оказион за бай-бек на Форд в Германия.Тогава беше някъде на 150 хиляди км колата.От тогава са минали още 6 години,в които той е навъртял към 200 хил км на нея и тая зима малко след като минаха големите студове смени първата подгревна свещ.Т.е. тая кола е на някъде около 350 хил км и три от подгревните свещи все още са тези,с които моторът е излязъл от завода.Много му е голям ресурса на това нещо.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Първата ми дизелова кола Пежо 404 Д, произведена 1972 год., аз купих 1993 год., продадох 1995 год. също с оригиналните подгревателни бавнонагряващи свещи.
Между другото 1972 г.цената в Кореком беше 1700 $, аз я продадох за 1100 марки 1995 г.
Между другото 1972 г.цената в Кореком беше 1700 $, аз я продадох за 1100 марки 1995 г.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО