Заключва се сама. Мондео МК3
- Asen4o
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2009, 13:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDDI '01
- Status: Извън линия
Заключва се сама. Мондео МК3
Колата е Мондео МК3 2001 г. 2.0 TDDI Седан
Като цяло имам три проблема.
Проблем 1: Колата е студена, отключвам и без значение дали я паля или не в един хубав момент(когато реши) се заключва сама. Проблема се проявява, когато температурата е под или малко над 0 градуса, когато се постопли спира.
Проблем 2: Лампите на самото табло, мислят че са от коледна елха( а коледа уж мина?). Паля автомобила, пускам фаровете и циферблатите светват и тук идва проблемът, всеки път светват различни или всички или част от тях. Вариантите са различни или не виждам километража или оборотомера или половината от едното и половината от другото или не виждам, колко нафта имам и тн. Комбинациите са доста
Проблем 3:Шофьорската седалка се вдига и сваля с копче от страни, обаче преди време реши, че няма да го прави (не е бушон) чува се звук, но седалката не си променя височината.
Към 3те проблема имам и един въпрос. Под седалките имам странни кутии вързани с кабели, приблизително 10см дължина на 4 ширина и на към 2 височина (приблизително казвам). За какво са?
Надявам се да можете да ми помогнете и да съм представил проблемите възможно най-ясно, благодаря предварително.
Ако нещо допълнително ви интересува, питайте.
Като цяло имам три проблема.
Проблем 1: Колата е студена, отключвам и без значение дали я паля или не в един хубав момент(когато реши) се заключва сама. Проблема се проявява, когато температурата е под или малко над 0 градуса, когато се постопли спира.
Проблем 2: Лампите на самото табло, мислят че са от коледна елха( а коледа уж мина?). Паля автомобила, пускам фаровете и циферблатите светват и тук идва проблемът, всеки път светват различни или всички или част от тях. Вариантите са различни или не виждам километража или оборотомера или половината от едното и половината от другото или не виждам, колко нафта имам и тн. Комбинациите са доста

Проблем 3:Шофьорската седалка се вдига и сваля с копче от страни, обаче преди време реши, че няма да го прави (не е бушон) чува се звук, но седалката не си променя височината.
Към 3те проблема имам и един въпрос. Под седалките имам странни кутии вързани с кабели, приблизително 10см дължина на 4 ширина и на към 2 височина (приблизително казвам). За какво са?
Надявам се да можете да ми помогнете и да съм представил проблемите възможно най-ясно, благодаря предварително.
Ако нещо допълнително ви интересува, питайте.
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Re: Заключва се сама. Мондео МК3
1 Ако колата има допълнително поставяна аларма, може да започнеш от там при някой алармаджия.Ако няма според мен се касае в замръзване на бравите и механизмът им не стига до крайно положение (отключени или заключено)а застава на ръба и при сътресение се задейства от само себе си.
2- Мигането на крушките -проблема е в самите крушки за смяна са всичките.
3- Щом се чува електромотора,че се опитва да тръгне ,значи проблема не е в самото копче а е някакъв механичен който блокира механизма и от там и мотора.
2- Мигането на крушките -проблема е в самите крушки за смяна са всичките.
3- Щом се чува електромотора,че се опитва да тръгне ,значи проблема не е в самото копче а е някакъв механичен който блокира механизма и от там и мотора.
- Asen4o
- потребител
1. Няма допълнителна аларма. Колата се заключва без сътресение, от нищото изведнъж.
2. Ще ги сменя, дано се оправи.
3. Предположих че е механичен проблема, бях чел че има вътре в механизма пластмасово колелце, което се скапвало. Все пак реших да питам.
Големият проблем е заключването, незнам какво може да е а ми направи много гаден номер, паля я да загрее и излизам да пуша една цигара, след минута някъде изведнъж си се заключи и останах отвън. Пари, телефон, ключове от вкъщи, всичко остана вътре а аз съм далеч от нас и за да е по-приятно в 2 часа през нощта.
Няма да се мине без електриджия, но незнам къде може да е проблема.
2. Ще ги сменя, дано се оправи.
3. Предположих че е механичен проблема, бях чел че има вътре в механизма пластмасово колелце, което се скапвало. Все пак реших да питам.
Големият проблем е заключването, незнам какво може да е а ми направи много гаден номер, паля я да загрее и излизам да пуша една цигара, след минута някъде изведнъж си се заключи и останах отвън. Пари, телефон, ключове от вкъщи, всичко остана вътре а аз съм далеч от нас и за да е по-приятно в 2 часа през нощта.

- supertorr
- потребител
- Регистриран: 19 апр 2011, 18:32
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 2.0 TDCI
Rover 800 2.5 SDI - Status: Извън линия
Най-добре да я закачат на компютър в МП и да направят едно препрограмиранеAsen4o написа: Големият проблем е заключването
- Asen4o
- потребител
Какво точно ще и програмират? Ще и кажат "Не се заключвай, като е студено!" ?
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Колега, свали кората на шофьорската врата и откачи куплунга на машинката - ако проблема се оправи, то го търси в нея, ако положетнието е същото то виновник е машинката на предна дясна врата - само двете предни врати могат да управляват централното. Имай обаче пред вид, че откачайки куплунга няма да можеш да я заключваш с дистанционното, ще трябва посредством ключа. Решението е добро смазване на целия механизъм, проверка на механиката и ако не помогне - смяна на машинката.
- Asen4o
- потребител
Благодаря за отговора, ще пробвам тези дни.
Пробвах да намерия във форума информация, но не намерих. Как се сменят крушките на на таблото, от къде се отваря?
Пробвах да намерия във форума информация, но не намерих. Как се сменят крушките на на таблото, от къде се отваря?
Последна промяна от Asen4o на 30 яну 2012, 13:54, променено общо 1 път.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Предполагам, че е като на Фокуса - развиват се 3-те винта на чертаната пластмасова кора пред таблото, издърпва се внимателно, защото отдолу е на 3-4 щипки, махаш буксата на копчето за отваряне на багажника и самото табло е на 4 видии - като ги махнеш вадиш таблото напред и отзад ще видиш гнездата на крушките.