Непали и неможе да се открие от какво!
-
- потребител
- Регистриран: 04 ное 2008, 21:22
- Модел на автомобила: Мондео 1.8/16v,1999-Dj
- Status: Извън линия
Непали и неможе да се открие от какво!
Привет на всички! Пиша тук,защото много пъти съм намирал помощ ,а проблема ми е сладния: Колата е ФОРД МОНДЕО 1.8/16v,115к.с ZETEC,1999г. ,бензин!!! Колата работеше на място и угасна! ДЪРПАНЕ,БУТАНИЕ и няма палене.Махам кабела на свещите и гледам няма искра! Проверих всички бушони-всички са здрави.Чета тук във форума и тръгвам по-следите: Карам я на майстор ,закачва я на компа,за диагностика и ми казва,че е датчика на коляновия вал-отивам,купувам го за 32лв,и му го давам! Обажда се и казва,че пак излиза същата грешка-компа неотчита холовия датчик. Казах,че съм го мерил и е нов и работещ!!След това проверява кабелите от холовия датчик до компа и казва,че са наред и сега казва,че е проблем компютъра..... нищо не се открива и вече съм в безисходица и незнам какво да правя!
Дайте съвет! Благодаря предварително и Весели Празници на всички!

- topgancho
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2005, 08:11
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0TDDI sedan 2001г;Siera 1.6 CVH 90г.
Re: Непали и неможе да се открие от какво!
Здрасти ,колега,имах подибен проблем с моята сиера.Оказа се прекъснат кабел вътре в буксата ,която се включва в комутатора(бобината),ако искаш провери и това ,аз го открих съвсем случайно.
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Здравей а проверка на бубината направихте ли след смяна на датчика?
-
- потребител
Майстора каза,че след смяната на датчика, е закачвал колата на компютър за диагностика( освен ако не ме лъже) и показвал пак,че не отчита Холовия датчик !Освен това бил прегледал всички кабели,но всъщност нали за това се прави диагностика ,за да се види какво е положението,но за сега....... 

-
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2011, 08:21
- Модел на автомобила: ford focus 1.6 16v
колега и аз имам подобен проблем , казаха ми , че е от ключа не го разпознава, трябвало да откача акумулатора
моля кажи ако си оправил проблема
моля кажи ако си оправил проблема
-
- потребител
Здравейте,колеги! Проблема при мен за паленето се оказа компютъра или CPU! След 3 месеца ходене по мошеници и мъки днес бе най-щасливия ден за мен -чух гласа на колата и то разбира се Благодарение на момчетата от сервиза на форд на ул."Брод 19"