Въпрос за настройка на трип на мондео мк2
- SvetlioGeorgiev
- потребител
- Регистриран: 15 окт 2010, 12:32
- Модел на автомобила: Mondeo ST200 2.5 V6, Mondeo MK1 1.8 TD, Mondeo MK2 1.8 TD EDNURA-DE
- Status: Извън линия
Re: Въпрос за настройка на трип на мондео мк2
Явно при нашите трипове трябва, иначе защо ще са толкова различни двата разхода за мен това е само от там, че първия не отчита като си на празен ход литри на час. То даже доста коли сам виждал разхода им почва да го отчита чак след 40 км в час, да не говорим, че изобщо нямат такова литри на час както при нас.

POWERED BY SVT...
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Според мен има две менюта за средния разход понеже първия много често го нулираме след определен пробег или когато преценим(преди пътуване или след зареждане и т.н.) и той показва разхода на автомобила след последното засичане. За разлика от него средния разход във второто меню е този, който прави автомобила в дългосрочен план (освен ако не сте разкачали акумулатора). За мен той е най-близко до действителността. Но пък за разлика от колегата при моя трип разхода във второто меню винаги е по-малък от колкото в първото!
-
- потребител
- Регистриран: 09 юли 2010, 20:15
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16V mk2
Здравейте колеги,
знае ли някой как може да се влезе в настройката на SPb - моментната скорост? При мен разликата между уреда на таблото и показанието на трипа е доста голяма. Вярно че я засичах в града, но при скорост по уреда на таблото 60км/ч, трипа ми показва 35-37км/ч..... Естествено, че и средната скорост (по моя преценка) е доста ниска.
Ще бъда много благодарен, ако някой ми подскаже как мога да вляза в настройката на SPb
знае ли някой как може да се влезе в настройката на SPb - моментната скорост? При мен разликата между уреда на таблото и показанието на трипа е доста голяма. Вярно че я засичах в града, но при скорост по уреда на таблото 60км/ч, трипа ми показва 35-37км/ч..... Естествено, че и средната скорост (по моя преценка) е доста ниска.
Ще бъда много благодарен, ако някой ми подскаже как мога да вляза в настройката на SPb
- nikkiboy
- потребител
- Регистриран: 30 окт 2009, 17:16
- Модел на автомобила: '97 Mondeo Turnier 2.0i (131 Hp) Zetec Ghia ГИ Fobos
И аз ще споделя как е при мен :Изминатите км , както и моментната скорост съответстват ,но средния разход го дава 7.5- 7.8 а в действителност е около 10.5- 11 /да отбележа че съм на газ/ градско ,но я карам обикновено на къси разстояния почти без задръствания .
Имам едно питане относно трип-а Преди оставаше последното показанието и го показваше и след повторно запалване , но след откачане на акумулатора винаги започва с "---" и трябва да си го превключвам на желаното показание .Ако някой знае как да го настроя като преди ще съм много благодарен тъй като доста рових из нета , но не успях да си намеря ръководство .
Имам едно питане относно трип-а Преди оставаше последното показанието и го показваше и след повторно запалване , но след откачане на акумулатора винаги започва с "---" и трябва да си го превключвам на желаното показание .Ако някой знае как да го настроя като преди ще съм много благодарен тъй като доста рових из нета , но не успях да си намеря ръководство .