Свещи за ZETEC 1,4
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
- Status: Извън линия
Свещи за ZETEC 1,4
Колеги,
Когато си взех колата (преди почти 2г. и изминати досега около 17000км) реших да сменя свещи и в магазина ми казаха, че тези с които съм NGK PTR5A-13 струват 17лв. бройката, платинени и по каталог им се давали 100000км пробег. Не ги смених и наистина досега няма проблем с тях. Някой има ли мнение за тези свещи
и има ли по-подходящи за този двигател. Благодаря.
Когато си взех колата (преди почти 2г. и изминати досега около 17000км) реших да сменя свещи и в магазина ми казаха, че тези с които съм NGK PTR5A-13 струват 17лв. бройката, платинени и по каталог им се давали 100000км пробег. Не ги смених и наистина досега няма проблем с тях. Някой има ли мнение за тези свещи

-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Re: Свещи за ZETEC 1,4
И моята кола я взех с такива (NGK) миналата година - гледах ги тогава бяха си в ред и още не съм имал проблеми с тях. Колата беше нов внос т.е. с такива си беше дошла от Швейцария.
МИсля че ако не е менте NGK-то са си много добри свещи.Дойде ли време за смяна ще и слагам Motorkraft от Мотопфое че тука в България много ментета циркулират.
МИсля че ако не е менте NGK-то са си много добри свещи.Дойде ли време за смяна ще и слагам Motorkraft от Мотопфое че тука в България много ментета циркулират.
- samsung_bg
- потребител
-
- потребител
- Регистриран: 02 май 2008, 21:08
- Модел на автомобила: форд фиеста мк4 1,3 i Ендура-Е 97г
Колеги !! Кажете ми как да си сваля свещите . Като ги гледам имам чуството че направо са се заварили за блока двигатела си работи нормално но е на 97000 км
- samsung_bg
- потребител
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Да посъвзема малко темата.Освен с професионална тресчотка какви други варианти има за развиване на тия свещи(без да сваляме главата
)?Пробвах 2 различни ключа за свещи , единия марков black &decker , но не поддава и милиметър.Пробвахме и с тръба и дълго рамо , но ме е страх да натисна много за да не скъсам свещта.
.Освен леко завишен разход на гориво други проблеми с обороти и тем подобни нямам , но така или иначе тези свещи рано или късно ще трябва да се сменят и реших мястото и времето аз да ги избера за да няма изненади като тръгна на път занякъде.До тука аз съм минал 30 хил.км повечето градско +незнаен брой км от предния собственик.Първоначално мислех само да ги развия и огледам електродите , но в МП ми обявиха 9 лв за бройка свещ и направо може да ги сменя.
С WD 40 пробвал ли е някой или други спрейове или въобще някакви други трикове?
А за евтините свещи от МП някой да има отзиви?

С WD 40 пробвал ли е някой или други спрейове или въобще някакви други трикове?
А за евтините свещи от МП някой да има отзиви?

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

-
- потребител
- Регистриран: 05 авг 2011, 17:20
- Модел на автомобила: Ford Puma 1.4
Колега,тези свещи се развиват много трудно,защото са конусни и без дифтунка.Трябва здрав ключ и здрави ръце
А за 9лв. за свещ в МП ако са платинени сменяй и не се замисляй,ако не друго поне ще ти развият старите 

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
За 9 лева платинени.
бате_тошко помоли някой да ти услужи с дълго рамо което да влезе и стигне до свещите, развиват се лесно но с правилния инструмент
Свещите които са ти обявили в мото пфое са обикновени и ппробега им е около 5000 км. Платинените са около 80-100 лв стига да ги намериш 

бате_тошко помоли някой да ти услужи с дълго рамо което да влезе и стигне до свещите, развиват се лесно но с правилния инструмент

- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
С тези свещи спокойно се минават 30000км, че и повече, и то на газ.urgan написа:...Свещите които са ти обявили в мото пфое са обикновени и ппробега им е около 5000 км...
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
За сега аз май ще трябва да давам отзиви .Точно тези NGK PTR5A-13 сложихме .Старите се развиха учудващо лесно , но със тресчотка с рамо около 20 см.Ето така изглеждаха старите платинени Моторкрафт още не съм ги измерил , но на едната хлабината и отива към 2 ммsamsung_bg написа:Колеги,
Когато си взех колата (преди почти 2г. и изминати досега около 17000км) реших да сменя свещи и в магазина ми казаха, че тези с които съм NGK PTR5A-13 струват 17лв. бройката, платинени и по каталог им се давали 100000км пробег. Не ги смених и наистина досега няма проблем с тях. Някой има ли мнение за тези свещии има ли по-подходящи за този двигател. Благодаря.

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 

-
- потребител
- Регистриран: 05 авг 2011, 17:20
- Модел на автомобила: Ford Puma 1.4
Разстоянието на тези свещи не се регулира.По каталог е 1.3мм.На снимката като гледам едната свещ разстоянието колега може и над 2мм. да е
Така,че сменяй по-често свещите от колкото да чистиш багажника