Запалаката не работи
-
- потребител
- Регистриран: 15 юли 2010, 18:56
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDI 2001г.
- Status: Извън линия
Запалаката не работи
Здравейте,
Надявам се че ще можете да ми помогнете.Запалката ми по принцип си работеше но след като използвах мп3 трансмитер една джавка дето се слага в запалката и излъчва радио сигнал май изгоря.Реших да слушам малко музика сложих го(трансмитера) светна дисплея и спря да свети след около няколко секунди.Осветлението на запалката работи но самта запалка неще.Не съм сигорен,но маи няма никав ток в нея.Ако някой знае как може да се оправи да пише.Ако купя нова запалка ще се оправи ли? Притесняваме това да не е изгорял бушон или нещо друго? Ако знаете пишете.Имам Ford Focus 1.8 TDI 2001год.
Надявам се че ще можете да ми помогнете.Запалката ми по принцип си работеше но след като използвах мп3 трансмитер една джавка дето се слага в запалката и излъчва радио сигнал май изгоря.Реших да слушам малко музика сложих го(трансмитера) светна дисплея и спря да свети след около няколко секунди.Осветлението на запалката работи но самта запалка неще.Не съм сигорен,но маи няма никав ток в нея.Ако някой знае как може да се оправи да пише.Ако купя нова запалка ще се оправи ли? Притесняваме това да не е изгорял бушон или нещо друго? Ако знаете пишете.Имам Ford Focus 1.8 TDI 2001год.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Запалаката не работи
Провери си бушоните, имам смътен спомен че запалката е на отделен бушон. Другото което се случва при мен е да се събере нагар от цигари между запалката и клемата, но това се оправя с зачистване. И се случва само ако пушиш кат кюмбе и ползваш запалката в колата - като мен. Провери си бушоните все пак.
-
- потребител
Мерси за савета ама незнам как да го проверя.И незнам къде се намира,но ще го потърся поне да разбера каде е 

- Doin
- потребител
Под волана, в нишата има капак, сваляш го, на гърба му има схема с бу6оните, проверяш го или направо го сменяваш и ако запалката отново не работи поне не е от бушона. Успех!
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Пробна лампа нямаш ли? Пробва ли със самата запалка, дали нагрява?
Не стана ясно защо реши, че запалката не работи, а не трансмитера?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Какъв по-хубав повод да откажеш цигарите
http://www.autoprospect.ru/ford/focus-1 ... -rele.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Центральный монтажный блок предохранителей и реле
Запалка , Бушон 46 , 15 Ампера , син цвят

http://www.autoprospect.ru/ford/focus-1 ... -rele.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Центральный монтажный блок предохранителей и реле
Запалка , Бушон 46 , 15 Ампера , син цвят
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
-
- потребител
madboy написа:Пробна лампа нямаш ли? Пробва ли със самата запалка, дали нагрява?
Еми пробвах трансмитера на друга кола и там работи

Неска ще пробвам и ще пиша мерси за инфото
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Питах, защото ако не се лъжа, лампичката се захранва от същите кабели, които захранват запалката.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
- kkkc100
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 23:32
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 TDCI 2.0 130 HP /X.2001/
захранването на кирливата о,4 Вата лампичка е на отделен +кабел единствено ползва масата на запалкатаmadboy написа:Питах, защото ако не се лъжа, лампичката се захранва от същите кабели, които захранват запалката.

захранването на запалката си е през 15 А бушон .....
който никой незнае защо при мен е 3 крачета

Цял живот живееш само заради един миг.
Мигът ,заради който си струва да умреш
...и истински са живели само тези,
които са открили този свой миг...
Мигът ,заради който си струва да умреш
...и истински са живели само тези,
които са открили този свой миг...
-
- потребител
Проверих дали е от бушона ама не е от него сложих здрав бушон от аварийните приместих го на запалката и пак не стана. Бушона на запалката като го проверих се оказа че е изгорял.Сега незнам от какво може дае.Искам да попитам ако си зема нова заплака ще може ли да се оправи.И също така лесно ли се сменя цялата запалка.А ако имате други предложения казвайте че не ми се занимава да сменям цяла запалка защото незнам как се прави 

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Преди всичко трябва да си сигурен в това дали има или няма ток в гнездото.
Може да има ток, но да не прави добър контакт.
Ако не си на ясно, посети някой радио-телевизионен сервиз или някой който се занимава с аларми да ти направят замерването и да си сигурен, че наистина няма напрежение.
Може да има ток, но да не прави добър контакт.
Ако не си на ясно, посети някой радио-телевизионен сервиз или някой който се занимава с аларми да ти направят замерването и да си сигурен, че наистина няма напрежение.
-
- потребител
Ем и аз така мисля да направя.Защото наистина не се знай дали има ток в гнездото.Аве вече взех да се надъхвам да си зема нова запалка тя струва около 4лв. ама незнам как се слага.Дали ще мога да я сложа сам.Таблото дали се сваля заради една запалка незнам ако някой знае нещо да каже 

- Doin
- потребител
Таблото не, но трябва да свалиш радиото и през дупката с напипване. Не е сложно, но ми се струва че смяната ще е безмислена. Запалката като запалка е достатъчно прост уред, можеш да я свалиш да я почистиш, да провериш на кабелите идва ли ток, да провериш дали пластините не правят късо помежду си и затова да ти гори бушона.
-
- потребител
Бушоните съм ги проверил ама не е от тях по принцип бушона си беше изгорял смених го но пак не става. 

- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Време е да извадиш цялата запалка и да провериш има ли нещо по жицата.

-
- потребител
То хубаво ще го направя ама като незнам как не искам да свалям цяло табло за 1 запалка а и да искам незнам как.Ако се наема ще зема да изкъртя нещо и след туи аман ти на запалката а някой ми казаха да махна касетофона и от там ама незнам дали ще стане, дали си струва да го вадя и там да рискувам да прееба нещо

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Защо ще махаш таблото, няма смисъл. Махаш радиото и от там бъркаш, няма какво толкова да счупиш.
-
- потребител
То хубаво ама като нямам онея метални пръчки които се пъхат в ония дупки как да го вадя.Трябва да си измайсторя нови като отрежа малко по твърда тел и да почна да ръчкам с нея ама тогава наистина ше зема да изкъртя нещо и радиото ще са разхожда като мадо в празна кофа
Ама ше зема да се пробвам без да го напъвам много
Мерси за съветите 

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Телта трябва да е точния размер, колкото са отворите в пластмасата.
Вкарваш ги в четирите дупки около 3 см и ги накланяш десните надясно, а левите налява и дърпаш. Радиото излиза съвсем леко и се плъзга по шейната.
Вкарваш ги в четирите дупки около 3 см и ги накланяш десните надясно, а левите налява и дърпаш. Радиото излиза съвсем леко и се плъзга по шейната.
-
- потребител
Пробвах се ама не се получава.Пробвах да мушна с едни гвоздеи които са малко по малки от дупките ама не става нищо.Как и не вкарвах как и не въртях ама нищо не става.