Въпрос за показание на стрелката за бензин на Фиеста МК3
- masterix
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2009, 19:21
- Модел на автомобила: печка
- Status: Извън линия
Въпрос за показание на стрелката за бензин на Фиеста МК3
Здравейте колеги!
Извинявам се ако вече има подобна тема, но не можах да открия синтезирана информация по въпросите, които ме вълнуват!
Въпроса ми е следния: когато стрелката на бензина в резервоара достигне червената зона, има ли някаква светлинна сигнализация на таблото, или трябва да се ориентирам само по стрелката? Другото което ме интересува е защо когато изгася колата и/или извадя ключа от контакт, стрелката за бензина продължава да си стои на място и не слиза долу, както поне аз си мисля е нормално?! Стрелката за температурата и оборотите например си слизат долу без проблем, а за бензина си стои на нивото на което е предполагам горивото в резервоара..!
И на последно място - колко е обема на резервоара на този модел и колко литра е резервата?
Предварително благодаря за отговорите на всички, които могат да помогнат
Колата е Фиеста МК3 1.3 моно инжекцион, модел 94-та 
Извинявам се ако вече има подобна тема, но не можах да открия синтезирана информация по въпросите, които ме вълнуват!
Въпроса ми е следния: когато стрелката на бензина в резервоара достигне червената зона, има ли някаква светлинна сигнализация на таблото, или трябва да се ориентирам само по стрелката? Другото което ме интересува е защо когато изгася колата и/или извадя ключа от контакт, стрелката за бензина продължава да си стои на място и не слиза долу, както поне аз си мисля е нормално?! Стрелката за температурата и оборотите например си слизат долу без проблем, а за бензина си стои на нивото на което е предполагам горивото в резервоара..!
И на последно място - колко е обема на резервоара на този модел и колко литра е резервата?
Предварително благодаря за отговорите на всички, които могат да помогнат

"If in doubt, Flat out" - Colin McRae MBE - 1968-2007
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Re: Въпрос за показание на стрелката за бензин на Фиеста МК3
И мен ми беше странно като взех форда но си е напълно нормално небой се. При мен и температурата остава в такова положение в каквото си я изгасил. Фордовете са така. За това колко литра остават в червената зона, съм чел немога да кажа със сигурност но така е предвидено че да можеш да минеш 100 км с горивото което ти остава. А резервоара ти е около 50-60 литра незнам за твоята кола колко е, на мондеото е 63 л.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Всичко е нормално. Резервоара е 42 литра.
- masterix
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2009, 19:21
- Модел на автомобила: печка
Да разбирам че няма лампичка за резервите на таблото, така ли? Ей, тия от Форд едно време са се чудили от какво да спестят по малолитражните им модели... 

"If in doubt, Flat out" - Colin McRae MBE - 1968-2007
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Няма лампичка за бензина.
- bobilopovvd
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2011, 08:47
- Модел на автомобила: ForD Mondeo 1.8 TDI 1998г.
здравейте колеги .... добре след като е установено че е нормално стрелката за горивото да си показва и след като е загасен мотора, аз искам да попитам дали някои може да ми подскаже как да я направя да слиза до нулата когато е угасена колата, тъпо е при тая скапа нафта някой да ми източи горивото щото постоянно ми показва горивото на таблото !!! Та ако някой си е играл да го прави тоя номер нека сподели , ще съм му благодарен 

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Да бе....я пробвай да точиш и се похвали после с резултата
))

Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
То който е тръгнал да ти точи горивото не го прави през гърловината, а доста по брутално - дупка на резервоара и точи всичко. Преди доста години видях едно такова приспособление - голяма тава с шиш посредата, мушка се под колата, скачат двама юнаци на багажника да може шиша да пробие резервоара и са готови.
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Ако на включен контакт прекъснеш жицата от датчика за нивото на горивото стрелката би трябвало да слезе до нула. Движението на стрелката обаче от пълно до празно е няколко секунди. Ще трябва да сложиш някакво ключе и да я изключваш преди да изключиш колата.
- bobilopovvd
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2011, 08:47
- Модел на автомобила: ForD Mondeo 1.8 TDI 1998г.
благодаря на колегата dreadx - благодаря и на останалите мнения въпреки че исках да знам за стрелката, а не как някой може да ми источи нафтата- но благодаря все пак