изчезват токовете
- lessy
- потребител
- Регистриран: 22 ное 2006, 14:28
- Модел на автомобила: Fорд мондео- 2002
DuratekHE 2,0 L 16V 107kw Ghia
Ford Escord 1,3 i 1993 - Местоположение: София
- Status: Извън линия
изчезват токовете
Колеги помогнете ако имате идея какво става!
Токовете ная другата кола - форд ескорд 1993 изчезват без да има включен някакъв консуматор. Вчера докато карах нямаше проблеми, след като постоя час- два на паркинга, акумулатора се беше напълно изтощил. Освен алармата няма друга консумация. Днес я запалих като подадох ток от друга кола. Поработи доста време, уж нямаше проблеми, заключих я с алармата. След около половин час алармата взе да се включва без причина и като слязах нямаше ток дори за часовника. Въпросът ми е - може ли алармата да консумира толкова много ток, ако нещо се е скапала и ако да как мога тотално да я изключа и алармата и имобилайзара - колата е внесена от Австрия преди години и е с фабрична аларма и имобилайзер
Токовете ная другата кола - форд ескорд 1993 изчезват без да има включен някакъв консуматор. Вчера докато карах нямаше проблеми, след като постоя час- два на паркинга, акумулатора се беше напълно изтощил. Освен алармата няма друга консумация. Днес я запалих като подадох ток от друга кола. Поработи доста време, уж нямаше проблеми, заключих я с алармата. След около половин час алармата взе да се включва без причина и като слязах нямаше ток дори за часовника. Въпросът ми е - може ли алармата да консумира толкова много ток, ако нещо се е скапала и ако да как мога тотално да я изключа и алармата и имобилайзара - колата е внесена от Австрия преди години и е с фабрична аларма и имобилайзер
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Re: изчезват токовете
имах подобен проблем -по цяла нощ виеше алармата ,изключих пищялката ,обаче крушките светят и на сутринта няма ток за запалване
сменявай алармата по възможно най бързия начин,поне аз така направих
едит:преди да я смениш разбира се че трябва някой алармаджия да ти я диагностицира
сменявай алармата по възможно най бързия начин,поне аз така направих
едит:преди да я смениш разбира се че трябва някой алармаджия да ти я диагностицира
времето е като парите-никога не стига
-
- потребител
- Регистриран: 04 май 2006, 00:08
- Модел на автомобила: MONDEO1.8 16v `94
А, може би, просто акумулатора е сдал багажа.. Моята аларма се включва, когато напрежението падне под определена стойност ( 7 V мисля). Старият ми акумулатор се гътна точно за 2 дена, без някакви изявени симптоми. Е, сигурно е бил пътник, откакто съм взел колата ама..
- lessy
- потребител
- Регистриран: 22 ное 2006, 14:28
- Модел на автомобила: Fорд мондео- 2002
DuratekHE 2,0 L 16V 107kw Ghia
Ford Escord 1,3 i 1993 - Местоположение: София
Точно това ще направя - ще си видя алармата и ще проверя акумулатора - макар че е на 6 месеца, може и да се е скапал преждевременно.
Благодаря за съветите!
Благодаря за съветите!
-
- потребител
- Регистриран: 13 юли 2009, 10:46
- Модел на автомобила: ford focus 1.4 16V
здравеите погледни си сидито защото има вероятност да се включва алармата заради него имаше един такъв случай в Ловеч
-
- потребител
- Регистриран: 13 юли 2009, 10:30
- Модел на автомобила: orion1.3mi CL 92г
може да провериш за утечка с мултимер най много до 40мА