Задна чистачка Mondeo mk1
- amplified
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2008, 02:29
- Модел на автомобила: 2008 Mondeo MkIV Duratec 2.0 145bhp Тitanium X
- Контакти:
- Status: Извън линия
Задна чистачка Mondeo mk1
Задната ми чистачка работи само в режим пръскане на стъклото - смених лоста с нов - взех втора ръка от колега от форума, но проблема не се решава. Един алармаджия ми каза, че проблема е от лоста, но уви или аз съм карък и купих лост със същия проблем или не е там проблема. Най-интересното е, че когато дам контакт на кабелчето, което контролира този режим и тя сработва, обаче нито с моя лост нито с този, който купих не работи. Всички други режими работят. Някой има ли идея дали по веригата някъде има друг модул, който влияе по някакъв начин. Много се съмнявам да не успеят ДВА лоста да не дадат дори минимален контакт, за да се задейства. Много е дразнещо в дъжд, защото постоянно трябва да пръскам и хем ми се хаби течността, хем се разсейвам. Проверявах бушони - няма, кабела проверявах и той е добре, проверих и куплунзите на задната врата - и те са добре. Много е странно , че като дам контакт с отверката между масата и кабела и сработва.
Става въпрос за комби мк1 93 година.
Дайте идея какво да правя, някой ако има лостче за чистачки да ми го даде само за пробва щото не искам да купя още едно и да не се окаже от него.
В момента съм в София
Става въпрос за комби мк1 93 година.
Дайте идея какво да правя, някой ако има лостче за чистачки да ми го даде само за пробва щото не искам да купя още едно и да не се окаже от него.
В момента съм в София
-
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2006, 10:40
- Модел на автомобила: fiesta 1.25 16v zetec-s 75кс 99г
Re: Задна чистачка Mondeo mk1
И на моята фиеста й се случи същото-работи само задната пръскалка.По схемите проследих всички вериги,куплузи и тн.Оказа се,че моторчето на чистачката се свързва към маса през пантата на задната врата,която е кородирала и не дава добър контакт.Проблемът се решава с прокарването на проводник между задната врата и масата на автомобила. В TIS е показано как се прави.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Ето как аз съм си решил този проблем:sergo написа:И на моята фиеста й се случи същото-работи само задната пръскалка.По схемите проследих всички вериги,куплузи и тн.Оказа се,че моторчето на чистачката се свързва към маса през пантата на задната врата,която е кородирала и не дава добър контакт.Проблемът се решава с прокарването на проводник между задната врата и масата на автомобила. В TIS е показано как се прави.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 0%BA%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;
- amplified
- потребител
- Контакти:
При мен взима маса от вратата на багажника, после през пантите ли заземява?
- amplified
- потребител
- Контакти:
еми да ама не, пускам маса към купето и не... явно е реле, но не го намерих зад левия стоп както каза един колега с mk2. Явно ще се ходи на електричар. Като дам на късо кабела преди лоста и сработва, но за 1 път само. Да не би лоста да е реле? Как случих на 2 развалени лоста...