скорпио-помощ

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
baiharavel
потребител
потребител
Регистриран: 16 апр 2009, 20:58
Модел на автомобила: scorpio
Status: Извън линия

скорпио-помощ

Мнение от baiharavel » 06 май 2009, 20:09

здравейте колеги имам следния проблем,наводниха ми се бушоните с вода.когато подам на контакт дясното ми огледало се накланя към бордюра и ми светват светлините за заден ход все едно че съм включил на задна,а не съм.също така спряха да ми работят чистачките на прекъсване,а на бърз ход не се връщат като ги изключа,фабричното дистанционно също даде фира нито закл. нито откл. разглобих ги на основни части почистих ги и подсуших.молех се само нещо да не е изгоряло,но уви.когато ги сглобих беше съштото. много ви моля дайте някакъв съвет къде да се търси причината,поне да си оправя чистачките и дистанционното.форд скорпио 2.0 16v.1996г. мерси предварително :( :(

Потребителски аватар
mladen1984
потребител
потребител
Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth
Status: Извън линия

Re: скорпио-помощ

Мнение от mladen1984 » 11 май 2009, 20:58

Ще те посъветвам първо да махнеш акумулатора и да потсушиш предпазителите и релетата(ако трябва изкарай всяко реле и предпазител и ги подсуши).Подсуши ги с хубаво с парцал или най-добра с въздух под налягане.После напръскай хубаво с контактен спрей.И той премахва влагата. Проблема с чистачките моге да се дължи от мокро реле ,НО МОЖЕ и да няма връзка.
Ако релето е сухо и пак прави проблем - отвори мотора който задвижва чистачките и почисти електронните писти вътре в него.Многи често по тях попада смазка(грес) от работата на мотора и ги кара да бъркат командите.
За огледалото,фаровета и алармат предполагам че пак проблема е от релетата.....
Успех и пиши като оправиш проблема! :D
п.п. От кой град си?Да не се окажем комшии-Пловдив?
Изображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”