Смяна на лампа на задни СТОП светлини
- valdim
- потребител
- Регистриран: 23 мар 2009, 17:27
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK6, 2002 г., 1.4 I Duratec 16 V, 59 kW(80 CV)
- Status: Извън линия
Смяна на лампа на задни СТОП светлини
Здравейте,
Имам Фиеста 2002 г, 1.6 V. Имам 2 въпроса във връзка с със задни стоп светлини:
1.Опитвах да подменя изгорялата лампа на заден десен стоп по обичайния начин-при отворен капак на багажника, развих двата винта, държащи целия стоп. Опитах с леко дръпване да извадя стопа от гнездото. В горната част поддаде, но в долната сякаш отвътре нещо го държи. Има ли някакви други държачи/щипки и ако да, как да ги освободя, за да излезе пустия му стоп?
2. Централния стоп (над задно стъкло) не свети. Как се сменя лампата там?
Благодаря предварително за помоща.
Владимир
Имам Фиеста 2002 г, 1.6 V. Имам 2 въпроса във връзка с със задни стоп светлини:
1.Опитвах да подменя изгорялата лампа на заден десен стоп по обичайния начин-при отворен капак на багажника, развих двата винта, държащи целия стоп. Опитах с леко дръпване да извадя стопа от гнездото. В горната част поддаде, но в долната сякаш отвътре нещо го държи. Има ли някакви други държачи/щипки и ако да, как да ги освободя, за да излезе пустия му стоп?
2. Централния стоп (над задно стъкло) не свети. Как се сменя лампата там?
Благодаря предварително за помоща.
Владимир
-
- потребител
- Регистриран: 27 апр 2009, 20:01
- Модел на автомобила: fiesta
- Status: Извън линия
Re: Смяна на лампа на задни СТОП светлини
отвори багажника и точно зад стопа в долната му част има един пластмасов върток.Като развартиш него заедно с двата странични болта и стопа е готов.Внимавай при отварянето му,че тези въпросни шест пластинки описани в книжката са малко трудни за откопчаване.