Тестване на индикатори по таблото на Модено

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
burnazov
потребител
потребител
Регистриран: 02 дек 2008, 13:37
Модел на автомобила: Mondeo Ghia
Status: Извън линия

Тестване на индикатори по таблото на Модено

Мнение от burnazov » 12 яну 2009, 11:49

Здравейте, от скоро имам мондео 98-ма година, интересувам се, когато завъртя ключа и се тестват индикаторите на бордовия компютър, кои точно лампи трябва да светят, за да си карам спокойно опасявам се, че някои са изгоряли, защото не всички лампи светват! Като например, гаячното ключе, светва само едната снешинка и тн. Междодругото, защот снежинката се пуска само между 2 и 3 градуса?

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"

Re: Тестване на индикатори по таблото на Модено

Мнение от FordSierra1.6L » 12 яну 2009, 12:53

burnazov написа:Здравейте, от скоро имам мондео 98-ма година, интересувам се, когато завъртя ключа и се тестват индикаторите на бордовия компютър, кои точно лампи трябва да светят, за да си карам спокойно опасявам се, че някои са изгоряли, защото не всички лампи светват! Като например, гаячното ключе, светва само едната снешинка и тн. Междодругото, защот снежинката се пуска само между 2 и 3 градуса?
ключетото ти е за смяна на маслото трябва да се занули и те подсеща че трябва да смениш маслото..червената снежинка ти показва ,че е под 0 градуса а оранжевата от 0 до 4...има датчик за накладките който следи износването тоест само от лявата страна следи как ти е накладката.....имаш индикация за антифриза и течността на чистачките.....другото на колата са ти отворени врати и за крушка ако ти изгори ти показва.....

burnazov
потребител
потребител

Мнение от burnazov » 12 яну 2009, 14:00

Благодаря ти отново приятелю! А имаш ли си на идея за смяна на самите крушки и на километража и на борда дали е мн играчка?

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител

Мнение от FordSierra1.6L » 12 яну 2009, 15:45

burnazov написа:Благодаря ти отново приятелю! А имаш ли си на идея за смяна на самите крушки и на километража и на борда дали е мн играчка?
На километража е елементарно...целия махагон се държи на 3 болтчета....2 са зад часовника....другото е зад копчетата за нагревателя за задния прозорец...махаш ги и пада всичко....след това таблото се държи на 5 мисля ,че бяха винтчета развиваш и отзад има 2 големи букси откачаш и дърпаш :) Крушките се свалят от самата пластмаса но трудно се намират..има цялата струва 4-5лева зависи каде я намериш :)
Бордовия компютър е лесен за сваляне но отзад са едни много много малки крушчици които са запоени и ако ти е изгоряла някоя ще трябва да ги запои някой по знаещ :) това е от мен ако има нещо питай :)

burnazov
потребител
потребител

Мнение от burnazov » 13 яну 2009, 09:35

Мерси :D Със запояването съм напреднал, нямам проблеми :) Питам за всичко, защото, преди не питах за нищо пак оправях каквото има за оправяне, ноо понякога нанасях и щети, специално за откриването на винтове под копчета... :D

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител

Мнение от FordSierra1.6L » 13 яну 2009, 20:51

burnazov написа:Мерси :D Със запояването съм напреднал, нямам проблеми :) Питам за всичко, защото, преди не питах за нищо пак оправях каквото има за оправяне, ноо понякога нанасях и щети, специално за откриването на винтове под копчета... :D
излъгах те :) на бордовия се свалят крушките само ,че трудно се намират с такава големина...има ги по магазините за електроника и по малки които светят пак добре....свалят се те са в едно гумено и слагаш новите :) Успех :)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”